[Nijmegen] Spontane demonstratie: Racisme is niet normaal (ook niet na 15 maart)

Hier kun je discussieren over [Nijmegen] Spontane demonstratie: Racisme is niet normaal (ook niet na 15 maart).
Om onze woede te uiten over deze verkiezingsuitslag. En om ons voor te bereiden op alles wat er komen gaat. Maar ook om ons te verzetten. Dit is niet het moment om te berusten of te vervallen in cynisme. De overwinning van de VVD en de PVV komt namelijk niet uit de lucht vallen. Al jarenlang wordt het nationalistische vuurtje van verschillende kanten opgestookt. Er wordt angst gezaaid voor moslims en vluchtelingen. Racisme en islamofobie, maar ook seksisme, worden steeds ‘normaler’ gevonden: in de klas, op het werk, op straat en in de media.

Veel politieke partijen hebben de laatste jaren de giftige taal van extreemrechts steeds meer overgenomen of zelfs verder aangewakkerd. Extreemrechts is het nieuwe rechts en rechts het nieuwe midden. Ondertussen hebben we het niet meer over de thema’s die er echt toe doen, zoals de groeiende sociale ongelijkheid en uitbuiting (hier en elders in de wereld), klimaatverandering, de afbraak van onze bestaanszekerheid, gendergelijkheid, en het lot van miljoenen vluchtelingen binnen en buiten Europa’s grenzen. Het is daarom de hoogste tijd voor een radicaal-links en antifascistisch alternatief. Wij zullen niet wijken voor de haatzaaiende propaganda van rechts. Vanavond zullen we laten zien dat de straat van ons is en blijft, wie er uiteindelijk ook in dat torentje komt.

https://www.facebook.com/events/691999394318649/
https://www.periscope.tv/w/1nAJEVezyqnxL


Re: [Nijmegen] Spontane demonstratie: Racisme is niet normaal (o

Je bijdrage is zo als zo veel bijdragen op Indy onleesbaar voor laag geleterden in ieder geval moeilijk te begrijpen. Op wie zijn al die bijdragen op Indymedia gericht ? Op de eigen parochie die over het algemeen niet laag geleterd is integendeel denk ik. Zo werkt dat in ieder geval uit. Maar er is wel de pretentie achter vele publicaties tot mobilisatie niet alleen van de eigen achterban. Zeker Anarchisten of zich zelf als zodanig omschrijvenden in Nederland met hun " bibliotheekjes " over het algemeen twee planken en boeken beursjes en publicaties over alleen bij ingewijden bekenden . Er komt daar geen verandering als de usual suspects geen ruimte maken voor mensen die wel inzien waar en wie de natuurlijke achterban is en daar ook contact mee kunnen maken en contact mee willen maken . Veel laag geleterden hebben een uitkering. Als je als Bijstander word weggezet zo als ik afgelopen week door een zich Anarchist noemende van de AGA als met de overheid heulend om dat je noodgedwongen een uitkering hebt en je je voor de zo veelste keer niet gehoord weet wat dan ? Dan haak je af en schrijft misschien nog wat op Indymedia ? Lijkt mij normaal.

Re: [Nijmegen] Spontane demonstratie: Racisme is niet normaal (o

Een Weggeef winkel is laagdrempelig en juist daarom een plek voor discussie.
Bezoekers van een Weggeefwinkel weten over het algemeen niet van het bestaan van allerlei radicaal Linkse initiatieven . Als ze het wel weten gaan ze er zeker niet naar toe. Het leid niet tot politieke bwustwording als je volwassenen toespreekt als of het kleine kinderen zijn dmv. een briefje. De medewerkers van de Weggeefwinkel Utrecht zijn niet uniek in hun benadering . Het briefje van die Weggeefwinkel demonstreerd het totale failliet van radicaal Links in Nederland. Radicaal Links is zo als wel eerder opgemerkt door anderen neem ik aan elitair en naar binnen gericht sektarisch en vijandig niet instaat tot discussie en wil dat ook niet.

Re: [Nijmegen] Spontane demonstratie: Racisme is niet normaal (o

Welke groepen en individuen willen jullie in Utrecht vd Weggeefwinkel uitsluiten ?
Met PVV stemmers valt nog wel te discussieren over het algemeen maar met extremisten die door godgeloof zijn gemotiveerd ? Probeer maar eens een anti abortus activist te overtuigen of een islam ( ja met kleine letter ) aanhanger die vind dat homosexuelen moeten worden gedood. Dat is het trieste zo veel pretenties als radicaal Links en bekijk dan bijv. de bevolking van de vrijplaatsen die er nog zijn die bevolking is o.a. wbt. normen en waarden over het algemeen het tegenovergestelde van die " natuurlijke " achterban. Bij de demo tegen rascisme waren wel wat mensen die direct te maken hebben met rascisme als slachtoffer met name maar die zijn slechts zelden te zien in vrijplaatsen.
Een kleine in aantal demo zo te zien op de tv beelden.

spontane demo's

Ik was er niet bij. Logisch. Het hier aankondigen om 22.45 heeft verdomd weinig bereik. Had wat tijd genomen en het op zijn minst via de bataforumlijst (aanmeldformulier staat op de bataforum-website) aangekondigd. Liefst ook via aktieagenda.nl en "de brug" (plaatselijk sufferdje)

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech