Anarchisten, autonomen, sociaal-democraten, communisten plakken!

Hier kun je discussieren over Anarchisten, autonomen, sociaal-democraten, communisten plakken!.
Een positieve ontwikkeling is dat er allerlei plakacties aangekondigd zijn in aanloop naar de landelijke verkiezingen. AFA-Nederland roept op tot plakken met haar posters 'Geef angst en haat geen stem', AFA-Fryslan ism ARG en de bond van anti-fascisten "Als u op de PVV stemt. Bent u voor sociale afbraak?' en de Vrije Bond ism Anarchistische Groep Nijmegen 'Niet van de partij'. Allerlei uiteenlopende stromingen vinden elkaar in het protest tegen de verkiezingen van 'Stem niet, denk zelf!' tot de oproep om zelf een keuze te maken om te stemmen of niet. Anno 2017 is er een opleving van verontwaardiging in de links-radicale beweging... https://www.indymedia.nl/node/37887 https://www.indymedia.nl/node/38241 https://www.indymedia.nl/node/38391


"Ben je boos op mij?"

Hoeveel antifa snappen het zodra karl en rosa genoemd worden? Enkelen. Als we nu ons best gaan doen om over marxisme te spreken en anarcho synicalisme dan hebben we onze excuus trotkisten nodig die beweren anarchist te zijn. Sinds de jaren 70 is de analyse van euro marxisten steeds meer opgeschoven naar het besef dat sociale strijd (kraken, feminisme, anti-racisme) een serieuse bijdrage levert aan politieke strijd. Vanuit de spontane beweging is er nauwelijks verdieping en verbreding geweest naar orthodox links omdat ze geen weerstand konden bieden en slechts alleen maar politiek als persoonlijk ervaren. Let op, mijn mening is dat antifa een platform van spektakel dreigt te worden om deel te nemen aan subjectieve 'borderline' aangelegenheden. Een groot gevoel van leegte en met aandacht verliezen een negatief spiraal van aandacht opzoeken met vuurwerk of ruzie e.d..

Vuurwerk is altijd leuk en

Vuurwerk is altijd leuk en het liefst in de smoel van een verantwoordelijke smeris die medeplichtig is aan mishandeling met dood als gevolg. Knallen, daar hebben we vuurwerk voor nodig. Het maakt me vrolijk dat er herrie wordt gemaakt * such-as-speed-us * en wat nu verder, doorknallen?

*Those who do not move, do not notice their chains*

Eventjes een berichtje van @pvvnee. Antifa binnen en buiten afa-fryslan, ARG en de bond van anti-fascisten. De campagne ‘Als u op de PVV stemt’ ‘Bent u voor sociale afbraak’ is iets anders dan de meeste huidige antifa gewend zijn. afa-fryslan heeft, zoals allerlei andere antifa, voortdurend naar een dialoog gezocht. Tot nu toe met o.a. migranten en vluchtelingen, de regionale kraakbeweging, de joodse gemeenschap (ivm herdenking kristallnacht), de islamitische gemeenschap (ivm 2 manifestaties) en de regionale diaconie (ivm een autonoom initiatief bed, bad en brood). Onlangs heeft afa fryslan contact gezocht met communistische jongeren omdat we anno 2017 eerder nieuwe interventies moeten bedenken dan elkaar gaan uitsluiten. Onderling zijn we ons terdege bewust van de grote verschillen die er zijn en we zullen elkaars ideologie niet overnemen maar kunnen wel gezamenlijk protesteren tegen het opkomend racisme, de administratieve apartheid, de repressieve variant van de verzorgingsstaat, de exorbitante toename van rijkdom en parallel de sociale afbraak. @pvvnee plakt posters van haar eigen campagne en graag ook de posters hierboven vermeld We blijven een open, eerlijke en constructieve houding tonen die belangrijk is om de postercampagnes een succes te laten worden. We hebben nu al positieve geluiden gehoord: bijv. van teleurgestelde PVV stemmers maar ook van politiek ongeïnteresseerden die de poster een ‘eye opener’ vonden. “Ondertussen belazert dus de meerderheid van de politieke partijen de kiezers en dat terwijl uitgerekend Wilders kritiek op de pluche heeft en beweert het anders te doen. Niet dus!” Het is nieuw proces om o.a. openlijk PVV sympathisanten te confronteren met hun misverstanden. Mag er wrevel zijn, zoals in de berichten boven of andersom op onze campagne, dan wordt er nauwelijks meer aan de brede opzet en variant van anti-fascisme gedacht zoals de intenties die tijdens de oprichting van afa-nederland ooit bedoeld zijn geweest.

*we care, we share* *no borders, no nations*

Fragmenten uit de intentieverklaring van afa-nederland en een reactie hierop

'Nederland is geen fascistische staat, maar een parlementaire democratie', volgens de AFA. 'Binnen deze parlementaire democratie is echter een ruk naar rechts aan de gang. Onderdelen van de fascistische ideologie dreigen geaccepteerd te raken in de maatschappij'.

De verrechtsing komt volgens de AFA op diverse terreinen tot uiting, die elkaar beïnvloeden. Op de eerste plaats bij de zich duidelijk als extreem-rechts manifesterende groepen en partijen, die zich openlijk of verhuld uitspreken voor de fascistische ideologie. 'Extreem-rechts verandert langzaam van kwaliteit: racistisch en anderszins discriminerend geweld was tot voor kort incidenteel, maar het valt te verwachten dat de militante rechts-extremisten steeds vaker van zich doen spreken'.

Op de tweede plaats voert de overheid volgens de AFA een sociaal-economisch beleid dat onder meer leidt tot werkloosheid, hoge huren, woningnood, slechte scholing en aantasting van de sociale zekerheid. Dit veroorzaakt bij de bevolking angst en ontevredenheid, waarop extreem-rechts probeert in te spelen door eenvoudige 'verklaringen' en 'oplossingen' te geven voor de problemen.

De roep om orde en gezag en het zoeken naar zondebokken blijft niet aan extreem-rechts voorbehouden, maar is dagelijkse praktijk bij de grote politieke 'midden' partijen. Vooral onder invloed van de Europese Eenwording worden wetten verscherpt en worden steeds meer beperkende maatregelen genomen, bijvoorbeeld het doorvoeren van een algemene legitimatieplicht, het opsluiten van asielzoekers en het bemoeilijken van gezinshereniging.

Op de derde plaats 'wakkert de angst en ontevredenheid onder de bevolking de onverdraagzaamheid aan', aldus de AFA. 'Door vooroordelen gescheiden bevolkingsgroepen verwijderen zich van elkaar. Hoe meer de verzorgingsstaat wordt afgebroken, hoe meer onder de bevolking 'het recht van de sterkste' zijn opwachting maakt: er wordt een vechtmaatschappij gepropageerd. Grote bevolkingsgroepen hebben het idee in de steek gelaten te worden door de overheid, geven hun vertrouwen in de officiële politiek op en krijgen angst in het dagelijks bestaan'.

De strijd van de organisatie AFA betekent dus zowel de bestrijding van fascistische groeperingen en partijen, als het aan de kaak stellen van het overheidsbeleid, het wegnemen van vooroordelen bij de bevolking, het vergroten van de verdraagzaamheid en het aangeven van internationale solidariteit in plaats van nationale identiteit.

http://www.ravagedigitaal.org/1993/132/Speciale_uitgave132g.htm

Nieuwsgierig geworden? Lees de intentieverklaring http://www.ravagedigitaal.org/1992/128/Anti_fascistisc128.htm

*Those who do not move, do not notice their chains*

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech