Anti-zwarte piet protest nationale intocht Sinterklaas

Hier kun je discussieren over Anti-zwarte piet protest nationale intocht Sinterklaas.
De VN heeft gerapporteerd dat Zwarte Piet in direct verband met het Nederlandse slavernijverleden staat, het College voor de Rechten van de Mens noemde Zwarte Piet “een negatief stereotype van mensen met een donkere huidskleur” en recentelijk noemde de Kinderombudsman Zwarte Piet in strijd met kinderrechten. Hoeveel van dit soort rapporten moeten we nog lezen zonder dat er iets verandert? Hoelang moeten wij nog blijven protesteren? Wat moet er gebeuren tot Zwarte Piet uit de Sinterklaastraditie verdwijnt?

Het racisme rondom 5 december heeft lang genoeg geduurd. Het is tijd dat we het een halt toeroepen en Sinterklaas een feest voor iedereen maken. 2016 is wat ons betreft het laatste jaar dat december een bijsmaak van kolonialisme, slavernij en onderdrukking heeft. In de strijd om dit te bereiken is het van belang dat onderwijsinstellingen, (politieke) verenigingen en andere maatschappelijke groepen zich uitspreken tegen de racistische karikatuur.

Meer info volgt snel!

Nodig je vriende uit via Facebook: https://www.facebook.com/events/1329013483810162/


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Vage hoax /bedreiging

?

@mods
Reactie op een bedreiging is dus een bedreiging.

?

Uh? Je snapt t niet. Mensen roepen op tot actie tegen racisme en in het bijzonder tegen zwarte piet taferelen. Hierop was een vage comment geplaatst waarin gedreigd werd om gemeente en smeris te verzpeken om de mogelijke acties tegen te gaan. Eigenlijk gewoon een rechtse dreiging, zij het wat warrig geformuleerd. Er werd onder ander gesmeten met begrippen als 'intersectionalisme' om het te doen lijken alsof deze dreiging uit linkse hoek kwam. Anyway, fijn dat dit soort volkomen vage shit wordt schoongemaakt.
Zwarte Piet Niet: ga zo door! Indy mods: ook!

@dementerende oudemoe

Blijkbaar heb je de strekking van de post niet goed begrepen.

-

Michiel bekende troll hier.

@ nn zo, 23/10/2016 - 23:11

Ach kindjes, zo wordt het toch helemaal niets met dat trollen. Van welke post zou ik de strekking niet goed hebben begrepen? De originele posting of het gewrakte commentaar? En als ik het niet begrijp, helpt het in ieder geval niet om te roepen dat ik het niet begrijp, dan moet je ook ff uitleggen wat je denkt dat wel de strekking is. Of kan je dat niet?
By the way, misschien is een nick als 'je oude moe' niet heel fraai, maar dementie is een ernstige aandoening die veel schade (al dan niet emotioneel) veroorzaakt bij vele mensen (ook in de omgeving van de dementerende zelf), dus dat is op zijn minst erg onsmakelijk om dit als belediging te gebruiken (los gezien van de nut en noodzaak om mensen hier uberhaupt te willen beledigen, natuurlijk).
I rest my case.

@ oud lijk

het gewraakte comment

Dit verzoek heeft inmiddels

Dit verzoek heeft inmiddels al de organisatie bereikt en ze gaan er officieel op antwoorden. De organisatie is dus wel degelijk op de hoogte van datgene wat speelt. Dat jij en Indymedia intersectionaliteit niet serieus nemen en ons framen als 'extreem rechts' is simpelweg hilarisch en opkomen voor homofoben, seksisten, en ander soortig onderdrukkend extremisme wat helaas ook aan de anti blackface zijde voorkomt.

Wis mijn comment maar weer Indymedia.. ik zal de reactie van stopblackface hier plaatsen en dan verwacht ik minstens excuses.. waarnaar ik vanzelfsprekend kan fluiten.

Hoe dan ook heeft onze oproep gewenst effect gehad.. bedankt dasrvoor

-

Christa Noella, Michael van Zeijl en consorten.

@ je oude moe

Rechtse dreiging uit de hoek van de achterban van Joke Kaviaar?

Roetveegdreiging

Doordrammende akties tijdens de intocht is weer ouderwets vragen naar de roe, mijn inziens..

Er mist namelijk nog steeds behoorlijk wat -bij een aktie vereiste- draagvlak hiervoor, zelfs onder veel tegenstanders staat men niet achter een aktie op het moment supreme van de intocht - voornamelijk vanwege de aanwezigheid van kinderen.
Het hele jaar door, praktisch tot aan de intocht zelf, is er immers ruimte om te protesteren.

Ik zou me meer druk maken om de nieuw ingevoerde (of moet ik zeggen geimporteerde?) roetveeg-piet.
Kleurlingen worden met deze roetveegpiet nu nog verder uitgesloten van deelname aan de maatschappij.
Voorheen konden zij nog, vaak met plezier, de rol van Zwarte Piet aannemen.
Nu met deze roetveegpiet zal zelfs een kleurling zich eerst wit moeten schminken...

Daarnaast is de roetveegpiet een verbloeming van een andere schandelijk verleden.
Voor het vegen van de schoorsteen werden destijds, gezien de gedateerdheid van het kostuum, voornamelijk (naast ganzen) kinderen gebruikt.
Aangezien de inmiddels op TV getoonde roetveegpiet al een mid-twintiger is, kunnen we dan tevens ook stellen dat deze piet al langere tijd sinds de baard in z'n keel in een kolenhok wordt vastgehouden. Immers, in een schoorsteen past hij niet meer en waar komen anders die roetvegen vandaan??

don't feed the troll.

don't feed the troll.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech