Korte inbreng activisten in debat over 'respect voor politie'

Hier kun je discussieren over Korte inbreng activisten in debat over 'respect voor politie'.
Het debat was echter volledig voorgebakken. Aan de ene kant was de politie, die in grote getallen aanwezig was. Aan de andere kant, als kritische noot op de politie, waren mensen die vonden dat de politie meer moest doen, dat er meer en steviger politieoptreden moest komen. Onder de 'critici' waren een Tweede Kamerlid van de PVV (ex-politieman), een portier, een ondernemer, en één 'normale burger.' Er was nog een ander politicus (aan de kant van de politie, en vast om de politieke balans in evenwicht te houden......), namelijk een LPF-raadslid uit Purmerend.

Nadat enkelen van ons zo ongeveer 35 van de 50 minuten met onze hand in de lucht hebben gezeten om iets te mogen zeggen, kregen we uiteindelijk eenmaal kort het woord om een punt in te brengen, namelijk dat het 'gebrek aan respect voor de politie' wellicht ook ergens anders vandaan zou kunnen komen, zoals een sterke toename van politierepressie en geweld tegen de burger. Daar werd echter handig overheen gepraat, en vervolgens werden wij niet meer aan het woord gelaten. We hebben er nog een paar keer doorheen geschreeuwd, maar zonder microfoon had dat niet veel zin.

Achteraf, in discussie met het productieteam, uitten wij kritiek op dit voorgebakken debat. Waarom werden er geen andere critici op de politie aan het woord gelaten, zoals mensen die vaak de politie tegenover zich hebben. Ze durfden ons te vertellen dat het ze ondanks intensief zoeken niet was gelukt een 'allochtone straatjongere' te vinden die in het programma wilde komen praten. Dat is een apart excuus; tot een aantal jaar geleden zaten in elk praatprogramma nog enkele 'verplichte allochtonen van de straat', maar die zijn nu uit het beeld weggetrapt. De enige acceptabele lijn is nu die van de PVV en ondernemer.

Achteraf kwamen er gelukkig wel een aantal mensen uit het publiek naar ons toe (die ons, in tegenstelling tot de mensen op tv) de hele tijd bozer zagen worden, en onze frustraties over het debat begrepen. Ze wilden graag meer horen over het politiegeweld bij demonstraties en waren geschokt door wat ze hoorden. Ze waren het van harte met ons eens, en wensten ons veel succes.

Oh ja...

NCRV...nog bedankt voor de wijn.... ;)


Journalistiek en media in Nederland

Al sinds de financieele hervormingen op publieke omroep is er veel druk op media personeel om mee te gaan in overheidsinvloed op media. Media vormt tenslotte een van de pijlers van het beinvloeden van de publieke opinie. En dan is het handig dat de bevolking elkaar in het gareel houdt. Iedere keer een partij afschilderen als een bedreiging voor de rest hoort hier nou eenmaal bij. De studentendemonstraties als irrationeel afschilderen zorgt dat ook de boodschap door het publiek wordt ervaren als irrationeel.

En hierbij zijn een aantal journalisten vrijwillig of met enige dwang erop gewezen dat ze voor hun baan afhankelijk zijn van de overheid. Dit gebeurdt direct en indirect.

De selectie van vragen en items (zie het vragenuurtje met de premier) is steeds meer een zaak van publiek beïnvloeding in plaats van democratie garandering.

En die wijn, bedank de belastingbetaler maar want die heeft ervoor betaald.

Leuk verslag om te lezen.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech