Stop Koloniale Verheerlijking

Hier kun je discussieren over Stop Koloniale Verheerlijking.
17 augustus 1945 werd de Republiek Indonesië uitgeroepen door Soekarno, dit na meer dan 4 eeuwen gekoloniseerd te zijn. Nog steeds wordt de onderdrukking van de Indonesische bevolking op grote schaal vereerd in Nederland en wij hebben daarom besloten tot een nationale actie tegen alle koloniale verheerlijking, om te beginnen in Utrecht waar een hele wijk gewijd is aan de kolonisatie van Indonesië

Wij hebben daarom vandaag de volgende mail gestuurd naar de commissie straatnaamgeving van de gemeente Utrecht:

Geachte leden van commissie straatnaamgeving Utrecht,

in het kader van het uitroepen van de Republiek Indonesië (17 augustus 1945) schrijven wij U deze brief. Utrecht kent een hele woonwijk waar koloniale misdadigers verheerlijkt worden door middel van straatnamen, zo zijn er meerdere straten die de naam dragen van voormalig Gouverneurs Generaals van Nederlands-Indië. Ook is er een straat, de van Riebeeckstraat, waar de stichter van de eerste handelspost in huidig Zuid-Afrika vereerd wordt, waarmee tevens het begin van de kolonisatie van Zuid-Afrika vereerd wordt. Verder is er ook nog de Jan Pietserszoon Coenstraat, deze straat is vernoemd naar een massamoordenaar welke de gehele bevolking van de Molukse Banda eilanden heeft uitgeroeid ten gunste van handelsbelangen. In de wijk Kanaleneiland is er ook nog een straat die de aanzetter tot de grootste genocide ter wereld verheerlijkt, we hebben het natuurlijk over Columbus, u probeert deze persoon weg te zetten als 'ontdekkingsreiziger' terwijl hij verantwoordelijk is voor de genocide op miljoenen inheems Amerikanen. Wij, Actiegroep de Grauwe Eeuw, vinden het een uiterst kwalijke zaak dat de gemeente Utrecht meewerkt aan dit soort racistische indoctrinatie waarmee ze kolonisatie en genocide als iets eervols willen laten zien en dit alles normaliseren. Waarom racistische indoctrinatie, denkt U?

In een maatschappij, zoals de onze, die vertrouwt op racistische indoctrinatie is het van belang dat op allerlei subtiele manieren de (onterechte) superioriteit van de witte Europeanen wordt benadrukt. Dit indoctrineren doet die maatschappij d.m.v. taal, stereotyperingen, "humor", framing (bijv. foto's van niet witte mensen naast geweldsdelicten plaatsen) en andere signalen.

Het verheerlijken van koloniale massamoordenaars is bedoeld om genocide ten behoeve van winst te normaliseren. Hiermee doet Nederland alsof het goed is om gehele volken uit te moorden voor de welvaart van Europa. Dat uitmoorden uit kapitalistische motieven is niet iets van vroeger want het gebeurt nog steeds op grote schaal. Omdat wij van kinds af aan hebben meegekregen dat dit iets goeds is worden er geen vragen gesteld bij dit soort massamoorden.

Het andere ding wat dit soort koloniale verheerlijking doet is een heel krachtig signaal afgeven aan alle niet witte mensen in Nederland. Het signaal dat de niet witte geschiedenis ondergeschikt is aan de welvaart van dit land. Het signaal dat niet witte mensen onbelangrijk zijn in dit land, inferieur zelfs. Nederland heeft namelijk geen enkele schaamte voor de massamoorden die ze pleegde op de niet witte bevolking. Aan de ene kant legt de maatschappij nadruk op de gruwelijkheden die groeperingen uit andere volken pleegt (bijv. een IS) maar tegelijkertijd vereert diezelfde maatschappij mensen en organisaties die dingen gedaan hebben die vele malen gruwelijker zijn dan die waar zij nadruk op proberen te leggen.

Wij roepen u via deze weg op om z.s.m. deze koloniale verheerlijking aan te passen. Wij kondigen hiermee gelijk nationale acties tegen koloniale verheerlijking aan, te beginnen in uw gemeente.

Wij zien graag spoedig uw reactie hierop tegenmoet.

Met vriendelijke groeten,

Actiegroep de Grauwe Eeuw


Re: Stop Koloniale Verheerlijking

Zie ook:
Actiegroep SOS maakt duidelijk geen ludieke actie te zijn
https://www.indymedia.nl/node/34498

Stop Oppressive Stereotypes: solidariteit tegen racisme begint met besef
https://www.indymedia.nl/node/34517

The Roberson Report

Actiegroep Grauwe Eeuw kondigt nationale acties aan tegen de Nederlandse kolonial verheerliking van massamoordenaars. De groep heeft aangegeven alleen in gesprek te gaan met The Roberson Report. De groep wil hun eerste actie(s) uitvoeren binnen gemeente Utrecht.

Grauwe Geeuw

Natuurlijk is dan het beste om de geschiedenis maar helemaal uit te wissen.

zie ook:

Open letter to Stichting Natuurpark Efteling
https://www.indymedia.nl/node/34271

Raak !

Wat een prachtig, zeer duidelijk, logo, voor de walgelijke, smerige praktijken van onze voorvaderen, bedankt en laat de ontwerper meedoen aan de jaarlijkse
wedstrijd (!) voor de beste 'in beeld-brengen-van-onze-prachtige-daden-in-het-door-ons-gejatte-verre-land', wat duidelijk die *strop*.
Nou ja, ik kijk eigenlijk liever naar al die zielige gedecoreerde ouwe lullen die ieder jaar nog steeds, in rotten van...?, aantreden bij die absurde HAAGSE bijeenkomst, grrrrrrrrrrr.
Nog een generatie verder, dan zijn we van ze af!
Grauw ipv Goud, heeeeel duidelijk, ga zo doooooooorrrrrrrrrrr.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech