Laatste updates mbt acties tegen racistische Pegida zondag 10 april in Den Haag

Nieuws, gepost door: Laat Ze Niet Lopen op 08/04/2016 04:03:05

Waar: Spuiplein, Den Haag, Netherlands
Wanneer: 10/04/2016 - 02:23

Op zondag 10 april organiseert het extreem-rechtse Pegida Nederland een demonstratie in Den Haag gericht tegen vluchtelingen. Met een 'mars' van het Spuiplein naar het Buitenhof willen ze hun verwerpelijke racistische en islamofobe gedachtegoed onder de aandacht brengen. Hieronder vind je de laatste updates met betrekking tot de tegenacties. Kom aanstaande zondag naar Den Haag en laat je horen tegen racisme en haat!


Laatste info:
De burgemeester van Den Haag heeft toegestaan dat Pegida een korte demonstratie door het centrum van Den Haag mag lopen. Laat Ze Niet Lopen heeft achterhaald dat de demonstratie vanaf het Spuiplein naar het even verderop gelegen Buitenhof loopt. Onduidelijk is nog of dat ook het eindpunt is, of dat er van het Buitenhof weer terug wordt gelopen naar het Spuiplein. Pegida zegt inmiddels om 12:30 te verzamelen op het Spuiplein, om rond 13:00 aan de 'mars' te beginnen.

Het ziet er naar uit dat allerhande extreem-rechtse actievoerders naar Den Haag zullen afreizen. Wij roepen dan ook op je tegen dit racistische propaganda-protest te verzetten. Zorg dat je op tijd in het centrum van Den Haag bent en laat zien dat extreem-rechtse actievoerders niet welkom zijn. Organiseer jezelf en je vrienden of sluit je ter plekke aan, wees creatief, wees voorbereid en kom in actie!

Infostructuur – Infolijn, Twitter en website
Laat Ze Niet Lopen zal gedurende de gehele dag het protest monitoren en info verschaffen. Denk hierbij aan locaties van rechts-extremisten, eventuele arrestaties en politiebewegingen. Via een infolijn, via Twitter en via een tijdslijn op www.laatzenietlopen.nl houden we je up-to-date. De infolijn is te bereiken via 06 26 68 86 41. Heb je zondag belangrijke informatie over extreem-rechtse actievoerders, politie-optreden, etc, sms/bel dit dan door naar de infolijn, en bel als je zelf informatie nodig hebt.

Ook houden wij de ontwikkelingen bij op Twitter. Twitter je zelf ook? Gebruik die dag dan hashtag #LZNL in al je berichten.

Actiekaart
Ook voor dit protest zijn er actiekaarten van de omgeving beschikbaar: een overzichtskaart en een close-up kaart van de demoroute. De actiekaarten zijn voorzien van een grid, maak hier gebruik van als je communiceert met de infolijn. Gebeurtenissen op de dag van het tegenprotest zullen worden voorzien van een grid-locatie. De kaarten zijn op de website (zie hier:http://laatzenietlopen.blogspot.nl/2016/04/laatste-updates-mbt-acties-tegen.html) te downloaden, zodat je ze zelf alvast kan printen of kunt opslaan op je telefoon.

Arrestantengroep en advocaat
Wij gaan er niet van uit, maar het kan bij een protestactie altijd gebeuren dat er mensen worden gearresteerd. Daarom staat er gedurende de dag een arrestantengroep (AG) en een advocaat paraat om alle deelnemers juridisch te ondersteunen in geval van arrestaties. De advocaat die zondag paraat staat is Ineke van Den Brûle. De AG is te bereiken op: 06 43 13 69 45.

Bel de AG ook als je iemand opgepakt ziet worden, noem dan geen namen maar geef een duidelijke omschrijving van uiterlijk en locatie. Mocht je zelf de pineut zijn, verklaar dan niets tegen de politie en betaal geen boetes/pintransacties! Wordt je onverhoopt langer dan 6 uur vastgehouden en wil je met een advocaat praten, vraag dan naar Ineke van Den Brûle Neem als je weer vrij komt direct contact op met de AG, dan weten ze dat je vrij bent en kunnen ze je voorlichten.

Tot slot
Extreem-rechtse groepen als Pegida misbruiken de vrijheid van meningsuiting voor het creëren van een vrijplaats voor de verheerlijking van racisme en islamofobie. Eerdere demonstraties van Pegida zijn door toedoen van tegenacties altijd vrij beperkt gebleven. Het is aan ons om samen de druk op de ketel te houden en de ruimte voor Pegida en haar extreem-rechtse achterban zo klein mogelijk te houden! Organiseer jezelf en je vrienden, fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn!

Facebook event: Geen ruimte voor racisme - Stop Pegida in Den Haag

Kom 10 april in actie en stop de opmars van extreem-rechts! Laat Ze Niet Lopen!

Tags: den haag laat ze niet lopen pegida


Wie: 
nn

Zie ook eerder:

10 april: Geen ruimte voor racisme - Stop Pegida in Den Haag!, https://www.indymedia.nl/node/32737 .



Wie: 
nn

Wat links naar mainstream-berichtgeving, sprake van arrestanten, en de melding dat iedereen weer vrij is:

Pegida in den haag, https://www.indymedia.nl/node/32886 .



Wie: 
nn

[Laat Ze Niet Lopen!]: Massa-arrestatie en repressie maken Pegida protest mogelijk, https://www.indymedia.nl/node/32915 .



Wie: 
nn

Klachten politieoptreden tijdens Pegida-demonstratie Den Haag, https://www.indymedia.nl/node/32948 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech