Antifascisten in actie tegen Wilders in Dordrecht

Hier kun je discussieren over Antifascisten in actie tegen Wilders in Dordrecht.
Vandaag bracht Geert Wilders een bezoek aan Dordrecht, om daar te flyeren in het kader van het referendum over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraine. Gisteren werd Wilders Maastricht al uitgejaagd, en ook vandaag in Dordt kon hij rekenen op antifascistisch verzet tegen zijn racistische propaganda. Al dagen van tevoren werden er duizenden anti-Wilders stickers en anti-racistische posters geplakt. Bij zijn komst vanmiddag werden er verschillende spandoeken opgehangen en kwamen er tientallen mensen op straat in actie. Hieronder een verslag van 'Dordt Discriminatie Vrij’:

‘Geen plek voor haat, angstzaaierij en uitsluiting in Dordrecht’

Met vier spandoeken, op de Grote Kerk, de Krispijntunnel en de Zwijndrechtse brug, hebben bezorgde Dordtenaren geprotesteerd tegen de komst van Geert Wilders naar Dordrecht. Daarnaast werden er flyers uitgedeeld op de markt en zijn op veel plekken stickers geplakt. Binnenstad bewoner Johan laat desgevraagd weten dat hij blij is met deze actie, omdat hij vindt dat er geen ruime is voor de uitsluiting waar Wilders voor pleit, ‘In Dordrecht is iedereen welkom en lossen we problemen samen op in plaats van mensen weg te sturen of niet meer mee te laten doen.

Door deze geslaagde actie is duidelijk aangegeven dat er geen plek is voor haat, uitsluiting of racisme in Dordrecht. Bij monde van actievoerder Raymond laat de organisatie weten dat zij zich blijven verzetten tegen haatzaaiers als Geert Wilders, maar tegelijkertijd zich ook in willen zetten voor een socialer Dordrecht en Nederland waar iedereen welkom is.

Actievoerder Sanne Hunzing zegt dat ze blij is met de actie, ‘Wij waren met een klein groepje, maar zoveel mensen deden uit zichzelf mee. Ik wil iedereen bedanken en hopelijk zijn de vijf arrestanten snel vrij!’

Ook vandaag was de flyeractie van Wilders door toedoen van tegenprotest geen succes.
Ook in Dordrecht: RACISTEN EN FASCISTEN NIET WELKOM!
DORDT DISCRIMINATIE VRIJ!

Update: Alle actievoerders zijn weer vrij!

Links:
Dordrecht Discriminatie Vrij!: https://www.facebook.com/Dordt-Discriminatie-vrij-251507578529002
Bericht op AFA Nederland: https://afanl.wordpress.com/2016/04/02/ook-in-dordrecht-verzet-tegen-bez...

Metro: http://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2016/04/protest-en-aanhoudin...
Nu.nl: http://www.nu.nl/binnenland/4240556/arrestaties-en-spandoeken-tijdens-be...
RTV Rijnmond: http://www.rijnmond.nl/nieuws/140400/Hectisch-bezoek-Geert-Wilders-aan-D...
AD: http://www.ad.nl/ad/nl/32605/Dordrecht/article/detail/4274067/2016/04/02...


[spam deleted]

[spam deleted]

Dordt Discriminatievrij

Bedoeld wordt natuurlijk Dordrecht Discriminatievrij. Dordrecht Discriminatie Vrij had een PVV-oproep kunnen zijn om in vrijheid te komen discrimineren.

http://www.npo.nl/op-zoek-naa

http://www.npo.nl/op-zoek-naar-frankrijk/03-04-2016/VPWON_1243840

Beledigingen roepen naar al die werklozen en arbeiders die zijn overgestapt van gematigd rechts of links naar de PVV zal niet helpen. Het helpt Wilders alleen maar.
Het zelfde gebeurd ook elders. Kom maar met een antwoord dat antwoord van radicaal links was er niet en is er niet in ieder geval niet iets wat aanslaat bij al die mensen die zijn overgestapt - en het zijn er zeer velen - van ( gematigd ) links naar de PVV en Front National en dergelijke. Tragisch. Ook tragisch hoe in Franktijk het FN een groeiende aanhang onder moslims uit Noord Afrika heeft. Doet me denken aan Joden die lid waren van de NSB tot ze er daar uit werden gegooid.

Met instroom zonder limiet

Met instroom zonder limiet wat betreft aantallen en zonder controle wie er binnen komt vind je geen brede aanhang dan moet je niet verbaasd zijn als er op den duur een GEKOZEN rechtse dictatuur is waar mee invergelijking Wilders een onschuldige padvinder lijkt. Daar bij reacties als geweld tegen zaken en op den duur personen zal ook alleen maar in het voordeel van die rechtse dictatuur zijn. Ik heb al heel lang het idee dat Wilders rechts " ingehaald " zal worden in Nederland. Dat veel extremere rechtse " bewegingen " de macht zullen krijgen.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech