Anarchistische pinksterlanddagen Appelscha


Anarchistische pinksterlanddagen 2016

Is er al wat bekend wat er nu voorgevallen is vorig jaar? Daar waar het crisisteam zich niet meer de veiligheid kon garanderen van een bezoeker en hem de uitgang heeft gewezen? Dit, omdat een andere bezoeker het eiste dat een persoon vertrok en 'anders wel geweld zal gebruiken'. Wat zijn de lijmpogingen? Heeft het crisisteam nog wat kunnen uithalen? Of is het zoals bij alle vorige edities: De PL zwijgt als het graf van Domela?

Gaarne zelf iets organiseren tijdens de PL zelf, of daarbuiten!

Er is nog niets bekend. Onlangs verscheen er opnieuw de tekst die twee jaar geleden eerder ook tot discussie leidde, een tekst die al eerder van Indymedia verwijderd is (zie verklaring hieronder). Er hebben in het verleden verschillende incidenten plaatsgevonden op Appelscha en daarbuiten, die ertoe hebben geleid dat een aantal malen mensen van het kampeerterrein verwijderd zijn. Je kan de verwijdering(en) wel of niet terecht vinden, maar wij van het moderatie team denken dat het de discussie over Appelscha niet ten goede komt als mensen (al dan niet anoniem) gebruik maken van Indymedia om allerlei gevoelige zaken breeduit online te bespreken. Gaarne zelf iets hierover organiseren tijdens de PL zelf, of juist daarbuiten, maar in ieder geval niet via onverifieerbare berichten op Indymedia. Dank.

Volgens mij wel een juiste redactionele keuze. Toch heb ik mijn twijfels of dit tijdens de Pinksterlanddagen of daarbuiten ooit tot een oplossing komt. Dat zou heel jammer zijn om heel veel uiteenlopende redenen. Wie weet lukt het ooit eens!

De tekst van https://www.indymedia.nl/node/23305 , waar toen hetzelfde tekst weggehaald is:
Na intern beraad hebben wij besloten om de tekst die hier stond te verwijderen, alsook de ontstane discussie te sluiten. In dat stuk werd anoniem afstand genomen van een activist die bekend staat als 'de vegan streaker'. Vanwege de smadelijke en onverifieerbare aard van de beschuldigingen aan zijn adres, en het ontbreken van de mogelijkheid voor lezers (of voor Indymedia) om de schrijver(s) van het stuk verder aan te spreken, vonden we het niet kies om de tekst langer beschikbaar te houden

Omdat de suggestie wordt

Omdat de suggestie wordt gewerkt dat de artikelen verwijderd worden:

https://s03-cdn.anonfiles.com/2bb60f85cee71e6915e937049159317c.pdf

@ nn 18:18

@nn 18u18:
Het is niet duidelijk wat je hiermee probeert te doen en te zeggen: allereerst is op dat pdf-je van je inderdaad te zien dat https://www.indymedia.nl/node/33324#comment-18954 weggehaald is. Het pdf-en en ergens alweer anoniem uploaden voegt dus helemaal niets toe. Of probeer je de suggestie te wekken [een suggestie wordt nl gewekt, niet 'gewerkt' zoals je schrijft, dat doet hier weinig ter zake, maar het maken van typische spelfouten kan jouw gewaande anonimiteit teniet doen] dat er uit dat thread meer comments (geen artikelen, trouwens) verwijderd gaan worden? Waar basser je dat op dan? In de (ietwat summiere, weliswaar) verklaring na het verwijderen van hierbovengenoemde commentaar (https://www.indymedia.nl/node/33324#comment-18963) staat alleen 'Ik ga deze topic zometeen helaas sluiten.' Dat is idd ook gebeurd (je kan niet meer op die thread reageren), maar dat is toch wat anders dan het 'artikelen verwijderen' waarover jij schrijft.

Afijn, het staat je overigens nog steeds vrij om inhoudelijk te reageren op deze toestand, op Indymedia en elders. Als je ervoor kiest om deel te nemen aan het anonieme debat op Indymedia, zorg dan wel voor dat je zelf geen namen van mensen noemt en geen informatie verspreid die niet waar of niet verifieerbaar is, en (in activistische kringen niet overbodig) ook geen onnodige aanwijzingen geeft over mogelijke strafbare acties die door jezelf of anderen gedaan zijn. Tis echt niet moeilijk hoor. Maar als je geen mening hebt en geen deel neemt aan de discussie, waarom ga je dan roeptoeteren dat 'artikelen verwijderd gaan worden'?

kernbegrippen van het blablaisme

"Volgens mij wel een juiste redactionele keuze. Toch heb ik mijn twijfels of dit tijdens de Pinksterlanddagen of daarbuiten ooit tot een oplossing komt. Dat zou heel jammer zijn om heel veel uiteenlopende redenen. Wie weet lukt het ooit eens!"

Om je maar meteen uit de droom te helpen: nee, dat gaat niet lukken. Dezelfde shit speelt nu al een paar jaar en er wordt helemaal niets opgelost. Alle kritiek op de totaal willekeurige verwijdering van Maikel werd gewoon genegeerd en iemand die twee jaar geleden nog wist te melden dat hij er (mede) om die reden weg zou blijven, staat dit jaar gewoon geprogrammeerd met een lezing over "kernbegrippen van het anarchisme". Volgens mij worden die kernbegrippen vrijwel nergens zo door de veenmodder gehaald als op dat kampeerterrein te Appelscha! Maar deze lezing toont wel aan dat de strategie van de voorbereidingsgroep uiteindelijk werkt. Gewoon stug volhouden dat je neus bloedt en uiteindelijk gaat alles in de doofpot.

B12

B12 gebrek maakt meer kapot dan je lief is.

Sorry, your message cannot be delivered to that person

because their mailbox is full. If you can contact them another way, you may wish to tell them of this problem...

Pinksterlanddagen is ondertussen ook geen plek meer om dergelijke discussies bespreekbaar te maken. Hoewel er voorstanders ter plekke zijn om in een horizontale organisatie deel te nemen zijn er enkele andere personen die niet open staan voor kritiek ter plekke. Mijn ervaring is dat het een kwestie van geduld is. Via netwerken die niet openbaar zijn voor lezer*ers online en ook niet voor bezoek*ers tijdens Pinksterlanddagen. De 'anarchistische' beweging is en blijft er voor iedereen!

re:

Dat sluit dan wel fijn aan op bijv. dit statement van de PL crew elders:

De Pinksterlanddagen is een reflectiemoment van de Nederlandse anarchistische beweging / De aanpak van de Pinksterlanddagen past bij haar ideologie; iedereen is mede verantwoordelijk voor het festival. / Samen dragen we niet alleen zorg voor de praktische zaken, we zijn ook allen verantwoordelijk en aanspreekbaar op ons gedrag/ interactie met anderen. / Wij hopen met de Pinksterlanddagen een bijdrage te leveren aan die andere wereld, waarin iedereen een eigen stem heeft, waar we verantwoordelijkheden delen en waar we vrij kunnen zijn van onderdrukking. Wij zijn op zoek naar mensen die dit wereldbeeld met ons delen en er aan bij dragen. Het lijkt ons dan ook leuk om elkaar te ontmoeten op de Pinksterlanddagen

Zoals m'n oude moedertje misschien had kunnen zeggen, anarchisme, me reet.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech