Lawaaidemonstratie: Vrijheid voor Said en alle politieke gevangenen!

Aankondiging, gepost door: nn op 22/08/2015 08:02:20

Waar: bushalte Stormpolder, Krimpen aan den IJssel, Netherlands
Wanneer: 23/08/2015 - 14:30

Op zondag 23 augustus organiseert Anti-Fascistische Actie (AFA) een lawaaiprotest bij de gevangenis in Krimpen aan den IJssel uit solidariteit met Said. Said is veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf vanwege de opstand in de Haagse Schilderswijk, na de dood van Mitch Hendriquez door toedoen van politiegeweld.


In ochtend van 21 juli viel de politie het huis Said van binnen om hem daar hardhandig op te pakken, vanwege zijn aanwezigheid bij de opstand in Den Haag. Said is een strijdlustige activist tegen o.a. politiegeweld en racisme. Said is veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf waarvan 2 voorwaardelijk, dat betekent dat Said 4 maanden moet uitzitten. Het is dan ook belangrijk om solidair te zijn met Said. Wij roepen iedereen op om naar de lawaaidemonstratie te komen en zo veel mogelijk herrie mee te nemen (denk aan trommels, toeters, etc.) zodat Said ons kan horen, en zo weet dat er heel veel mensen zijn die achter hem staan en hem steunen! We verzamelen om 14:30 bij bushalte Stormpolder in Krimpen aan den IJssel.

Terwijl de agenten die Mitch Hendriquez vermoordden vrij rondlopen is de politie de afgelopen maand bezig met razzia's om zo veel mogelijk mensen die bij de opstand in de Schilderswijk aanwezig waren op te pakken. Op deze manier proberen zij het protest tegen geweld en racisme bij de politie de mond te snoeren.

De Haagse politie eenheid is al jaren in opspraak vanwege (racistisch) politiegeweld. Zo werd op 24 november 2012 de 17 jarige Rishi Chandrikasing doodgeschoten op station Hollands Spoor terwijl hij wegrende voor de politie. Dat mensen in opstand komen zoals gebeurde in de Schilderswijk is een logisch gevolg van de jarenlange racistische en gewelddadig cultuur die heerst bij de politie.

Racistisch politiegeweld is een dagelijkse realiteit in de Haagse wijken Schilderswijk en Transvaal. In deze wijken kent iedereen wel iemand die slachtoffer is geweest van politiegeweld of is zelf slachtoffer geweest. Slachtoffers verklaarden eerder in de lokale media: “Ik word vaak om mijn legitimatie gevraagd, gewoon uit het niets. Als ik vraag waarom word ik meegenomen en word ik in de politieauto in elkaar geslagen en mishandeld. Op het bureau gaat het verder. Ze stopten mij in de cel en met de handboeien nog om hebben zij me in mijn ribben geslagen. Daarna hebben ze mij met de brandslang nat gespoten en mij heel de nacht in de cel laten zitten terwijl ik helemaal doorweekt was.” Ook ex-agenten spreken van een cultuur van geweld en racisme binnen de politie-eenheid. Het zijn slecht enkele voorbeelden van de racistische en gewelddadige cultuur die er heerst bij de politie in Den Haag, die tot zo ver altijd is gedekt door korpsleiding en burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen.

Stop racisme en politiegeweld! Vrijheid voor Said en alle politieke gevangenen!

www.afanederland.org



Wie: 
nn
Foto: 
AttachmentSize
Saidposter.pdf4.26 MB


Wie: 
nn

Verslag: Lawaaidemonstratie in solidariteit met Said, https://www.indymedia.nl/node/29184 .

Eerder: Zware straf wegens activisme, https://www.indymedia.nl/node/29005 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech