Foto’s Dutch Defense League-demonstratie zondag 24 mei 2015 Rotterdam

Nieuws, gepost door: Rotterdam tegen Racisme! Steun de Internationale Socialisten! op 27/05/2015 05:05:12

Wanneer: 27/05/2015 - 16:16

De eerste demonstratie van de extreemrechtse anti-islam-organisatie Dutch Defense League (DDL), op zondagmiddag 24 mei 2015 in het centrum van Rotterdam, is voor de DDL uitgelopen op een fiasco.

De DDL had vooraf aangegeven 15.000 betogers “tegen islamisering van de Nederlandse cultuur” te verwachten. Uiteindelijk zouden nog geen 25 (foto 1) rechts-extremisten daadwerkelijk hun tijd vrij maken voor drie anti-islam toespraken en het aflopen van de demonstratieroute rondom de prachtige Rotterdamse Markthal.

Dutch Defense League demonstratie Rotterdam 24 mei 2015
Raffie Chohan DDL, Maarten Hoekwater DDL, Melanie Dittmer
Raffie Chohan DDL, Maria Eschert Infidels Deutschland, 14 words

De Dutch Defense League had zowel een nationale feestdag (eerste Pinksterdag) en een aanvangs- en eindpunt met bijzondere politieke betekenis (de Pim Fortuynplaats) uitgekozen voor haar eerste publieke wapenfeit. In de zon en op een steenworp afstand van het borstbeeld van Pim Fortuyn begon de DDL demonstratie om 14.05 uur, met een speech van de joodse demonstratie-organisatrice Raffie Chohan.

Deze DDL-activiste was de eerste van drie extreemrechtse vrouwen die anti-moslim-speeches hielden. De speech van Chohan, op de trappen van museumrestaurant de Pappegay en bijgestaan door DDL’er Maarten Hoekwater (foto 2), was een tien minuten durende opsomming van, naar eigen zeggen, citaten uit de Koran en Islamitische verzen waaruit de intolerantie van moslims t.o.v. niet-moslims zou blijken. Ook waren er woorden van lof voor de extreemrechtse Partij van de Vrijheid van “onze” Geert Wilders.

De tweede speechster was de Duitse Melanie Dittmer, voormalig neonazi, en nu actief voor de extreemrechtse Duitse actiegroepen Identitäre Aktion en Düsseldorf gegen die Islamisierung des Abendlandes (DÜGIDA). Ze schetste - in het Engels - een apocalyptisch beeld van de toekomst die zou volgen indien de Islam niet direct en in zijn geheel - uit Europa althans - verdwijnt. Referenda in ieder Europees land zouden een eerste stap moeten zijn om de Islam tegen te gaan, aldus Dittmer.

De derde en laatste speech kwam voor rekening van de Duitse anti-islam-activiste Maria Eschert (foto 3) van de extreemrechtse Duitse actiegroep Infidels Deutschland. Haar tien minuten lange anti-moslim-tirade, in het Duits, werd diverse keren overstemd door sirenes van politiewagens en ambulances die, over het nabijgelegen Blaak, onderweg naar melding waren.

Bijna net zolang als de duur van de speeches, ruim 20 minuten, werd er gewacht voordat aan het aflopen van de - van te voren niet bekend gemaakte - demonstratieroute werd begonnen. Het leek er zelfs enige tijd op dat dit onderdeel geschrapt zou worden: er was na afloop van de speeches overleg, spandoeken werden opgevouwen en vlaggen opgerold.

Om 14.50 uur gaaf de DDL-organisatie dan toch het startsein voor dit onderdeel van de demonstratie. Omringd door een haag van politiemensen - al dan niet in burger - werd het een rondje Markthal (De Korte Hoogstraat, rechts af de Hoogstraat in over de Grote Markt naar en via Blaak weer terug naar de Pim Fortuynplaats) voor het kleine groepje rechts-extremisten.

Om 15.15 uur zat de eerste demonstratie van de extreemrechtse anti-islam-organisatie Dutch Defense League erop. Een demonstratie die hooguit een dozijn nieuwsgierigen naar de Pim Fortuynplaats had weten te lokken, waarvoor passanten even weinig interesse toonden als de media. Enkel RTV Rijnmond plaatste een artikel over deze anti-islamdemonstratie op haar website. En dat terwijl er zeker 6 á 7 journalisten op de demonstratie waren afgekomen.

Raffie Chohan plaatste een dag later (25-05-2015) niet een euforisch demonstratieverslag met foto’s en geflatteerde deelnemersaantallen - hetgeen de standaard is bij extreemrechtse groeperingen - op de Facebookpagina van de DDL, maar een kort verbitterd bericht “of er in Nederlander eerst doden moeten vallen voordat men de straat opgaat?”. Het is te hopen dat geen van beide dingen gebeurt; maar dat laat onverlet dat deze demonstratie voor de DDL een volkomen mislukking is geworden.

Foto 1. Panoramafoto van de Dutch Defense League-demonstratie tegen de islamisering van Nederland op de Pim Fortuynplaats.
Foto 2. Van links naar rechts: De Rotterdamse Raffie Chohan, Maarten Hoekwater (met Nederlandse vlag om zijn schouders gedrapeerd) en de Duitse Melanie Dittmer.
Foto 3. Van links naar rechts met wit trainingsjack Raffie Chohan van de DDL, in zwart t-shirt en met blonde haren de Duitse Maria Eschert van Infidels Deutschland. Geheel rechts met vlaggenstok in zijn handen een Duitse of Poolse rechts-extremist die op de achterzijde van zijn zwarte trui - de in extreemrechtse kringen gevierde - ‘14 words’, "We must secure the existence of our people and a future for White Children", heeft staan.

Tags: DDL EDL NVU


Wie: 
Rotterdam tegen Racisme! Steun de Internationale Socialisten!

De Dutch Defense League - de Nederlandse tak van de English Defence League (EDL) - is een kleine extreemrechtse anti-islam-actiegroep die hoofdzakelijk op het internet, middels haar Facebook pagina, Twitter account en op websites/webfora van gelijkgestemden, actief is.

Sinds de oprichting van de DDL, in de zomer van 2010, hebben de rechts-extremisten van de DDL, tot 24 mei 2015, enkel geparticipeerd in demonstraties en manifestaties van andere Nederlandse, Engelse en Duitse anti-islam groepen.

Op zaterdag 30 oktober 2010 deed de DDL dat voor de eerste keer, bij de manifestatie van de English Defence League in Amsterdam, waarmee de EDL islamfoob Geert Wilders wilde steunen bij zijn “haatzaai-proces”. Deze EDL-manifestatie verliep al bijna net zo rampzalig als die van de DDL in Rotterdam. Voor aanvang van de manifestatie waren al enkele ruiten van de EDL-bus gesneuveld en hadden verschillende Engelse racisten van tegendemonstraten een pakslaag gehad. En nadat een groep Ajax supporters op metrostation Isolatorweg arriveerde, kregen de EDL’ers van de politie de mededeling dat hun veiligheid niet meer gewaarborgd kon worden - dit ondanks het feit dat verschillende EDL’ers een kogelvrij vest droegen.

In de jaren erna deden DDL’ers met enige regelmaat mee aan, English Defence League-demonstraties in het Verenigd Koninkrijk, die veelal met ordeverstoringen en geweld gepaard gingen.

Recenter waren DDL-activisten aanwezig bij de “tegen Rutte II” manifestatie van de PVV op 21 september 2013 in Den Haag. Op 10 augustus 2014 tijdens de anti-ISIS-demonstratie van Pro Patria – een gelegenheidscoalitie van voetbalvandalen van ADO Den Haag en Nederlandse en Vlaamse rechtsradicalen – liepen Raffie Chohan en Maarten Hoekwater voor het centraal station van Den Haag te flyeren voor de DDL.

Op de aangekondigde Pro Patria-demonstratie tegen de bouw van de El Wahda-moskee in Gouda, op zaterdag 28 februari 2015, zou Raffie Chohan van de DDL gesproken hebben - ware het niet dat de kopstukken achter Pro Patria, Paul Peters, de Duitse Gertrud Bossdorf en Floris Groeneveld, de demonstratie de middag ervoor hadden afgezegd omdat ze een lage opkomst vreesden.

Raffie Chohan sprak wel in Berlijn namens de DDL op 3 oktober 2014, op dag van de Duitse eenheid op de door de German Defence League (GDL) georganiseerde “Tag der Patrioten”(1).

Bij de demonstratie van de Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes (Pegida) in Düsseldorf van 8 december 2014 was een kleine afvaardiging van de Dutch Defence League aanwezig. Onder de aanwezigen bevond zich ook Raffie Chohan. De laatste deed op zaterdag 14 maart 2015 samen met de Nederlandse extreem-rechtse wapenhandelaar Edwin Wagensveld mee aan de Pegida-demonstratie in Wuppertal.

(1) http://www.blog.schattenbericht.de/2014/10/vereint-im-antimuslimischen-r...

Foto 4. De adoptiesnelheid van nieuwe technologieën en het in bezit hebben van de laatste hardware onder rechts-extremisten blijft iets dat menig persoon keer op keer blijft verbazen. Op zondagmiddag 24 mei 2015 was er de primeur van een selfie stick in een Nederlandse extreem-rechtse demonstratie.
Foto 5. Van links naar rechts: In donker-paars / donkerbruin overhemd een Duitse of Poolse rechtsextremist, in zwart t-shirt met 1389-opdruk de Haagse extreemrechtse beroepsactivist Ben van der Kooi, daarnaast met zwarte handtas de vriendin van Ben van der Kooi en Voorpost-lid Simone Magretti. De man in de witte trui is Michael Jansen is een neonazi van de Nederlandse Volks-Unie. Hetzelfde geldt voor de man met de blauwe capuchon. Op de blauwe capuchon staat een opdruk van de neonazistische organisatie Autonome Nationalisten Vlaanderen, een neonazi-club waarmee de NVU sinds januari 2015 een samenwerkingsverband is aangegaan.
Foto 6. Naast neonazi’s van de Nederlandse Volks-Unie was er ook een NVU-spandoek aanwezig op de DDL-demonstratie.

Foto: 


Wie: 
Rotterdam tegen Racisme! Steun de Internationale Socialisten!

Het beperkte groepje deelnemers aan de Dutch Defense League-demonstratie waren verbonden aan één Poolse, twee Duitse en ten minste drie Nederlandse extreemrechtse organisaties.

De grootste groep deelnemers aan deze DDL demonstratie bestond uit rechts-radicalen van Identitair Verzet / Pro Patria. De neonazistische politieke partij Nederlandse Volks-Unie (NVU) was, naar eigen zeggen, met een “NVU-delegatie” in Rotterdam aanwezig. Ook activisten van de ultranationalistische Vlaams-Nederlandse beweging Voorpost namen deel aan deze anti-islam-demonstratie. En het handje vol rechtsextremisten DDL? Die waren op hun eigen demonstratie in de minderheid! Er waren zelfs meer Duitse rechtsextremisten aanwezig, waaronder Maria Eschert van Infidels Deutschland en Melanie Dittmer Identitäre Aktion, dan DDL’ers. Ook zouden er activisten van de Polisch Defence League (PDL) in Rotterdam aanwezig zijn geweest.

Maar er waren ook een aantal nieuwe extreemrechtse gezichten aanwezig zoals de personen op foto’s 7 en 8.
Op foto 9. Een uit Amersfoort afkomstige dichter en beeldend kunstenaar, die voor zichzelf de artiestennaam Jack Terrible uitgekozen heeft en met aan zijn rechter zijde de anti-moslim activiste Theresa Geissler.

Foto: 


Wie: 
Rotterdam tegen Racisme! Steun de Internationale Socialisten!

Op dezelfde websites en blogs waarop volop opgeroepen werd tot deelname aan de demonstratie van de DDL, is daags na de demonstratie het gejammer en geklaag niet van de lucht. De extreemrechtse website rechtsactueel heeft het over “aanwezigen die niet in de getale waren gekomen, zoals eerder wellicht was gehoopt”. Het weblog van de Zionist E.J. Bron heeft het over “censuur door de politie” - dit omdat dichter en beeldend kunstenaar Jack Terrible - uit Amersfoort - zijn anti sharia-lied niet mocht zingen.

En dan is er nog het blog van de voormalig HP/de Tijd-journalist Joost Niemöller, een Amsterdammer die politiek aan lager wal is geraakt en zijn blog heden volschrijft met racistische, xenofobische en anti-moslim-artikelen. Niemöller heeft het over een “een beetje treurige demonstratie”. De verwachting is dat zijn - in augustus 2015 - te verschijnen boek over de rechts-extremistische politicus Hans Janmaat en zijn politieke partij Centrum Democraten van hetzelfde kaliber zal zijn.

Wie van deze geflopte DDL-demonstratie wil (na) genieten kan dat vanuit zijn luie stoel doen. Op donderdagavond 28 mei 2015 om 21.00 zendt PowNed uur op NPO 3 een verslag ervan uit.

Foto 10. Hugo Kuijper, een rechts-extremist die met een pet van de ultranationalistische Vlaams-Nederlandse beweging Voorpost, tien Nederlandse vlaggen en evenzoveel pvc-buizen naar de DDL-demonstratie kwam.
Foto 11. Geheel links, in zwart t-shirt en met lange blonde haren, de Duitse rechts-extremist Maria Eschert van de extreemrechtse anti-islam organisatie Infidels Deutschland.
Foto 12. De man geheel links, in donker-paars / donkerbruinoverhemd, en geheel rechts, in zwart jack met ‘14 words’ opschrift, zijn Duitse en of Poolse deelnemers.

Alle 12 foto’s zijn vrij van auteursrechten – all 12 pictures are copyright-free – keines der 12 Bilder ist urheberrechtlich geschützt.

Foto: 


Wie: 
nn

.Wie: 
nn

Aanvulling bij foto 9: "Jack Terrible" heet in het dagelijkse leven Hans van TamelenWie: 
nn

Geheel links in rode colbert Hans van Tamelen aka "Jack Terrible" uit Amersfoort, daarvoor in blauwe blouse en met blauw grijze muts op de Duitse Melanie Dittmer, met Nederlandse vlag de Duitse Maria Eschert en met megafoon en groen blauw trainingsjack de Enschedeër René Nienkemper. De laatste was ook aanwezig bij de “Baas in eigen land - 100% anti ISIS” manifestatie van de neonazistische Nederlandse Volks-Unie (NVU) op zaterdagmiddag 20 september 2014 in het centrum van Den Haag.

Foto: 


Wie: 
nn

.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech