[Am*dam West] Van Sande Bakhuijzenstraat 2 gekraakt voor ongedocumenteerden

Hier kun je discussieren over [Am*dam West] Van Sande Bakhuijzenstraat 2 gekraakt voor ongedocumenteerden.
Wij trappen de deuren open voor de groep ongedocumenteerden die afgelopen maandag uit de "vluchtgarage" is ontruimd.
Al jaren volgen wij hun strijd, en wij zien dat de overheid hen niet eens in hun basisbehoeften voorziet, terwijl het hen onmogelijk wordt gemaakt zelf een bestaan op te bouwen. De zogenaamde Bed, Bad, Brood voorziening is geen echte oplossing, gezien het mensen slechts 's nachts opvangt en overdag alsnog dwingt op straat te leven.
Dit pand is ook geen oplossing, maar voorziet hen in ieder geval in iets meer dan dat hen nu door de overheid aangeboden is.

Geen mens is illegaal!
Kraken gaat door!


Re: [Am*dam West] Van Sande Bakhuijzenstraat 2 gekraakt voor ong

Ik rep niet graag te pas en te onpas van fascisme; maar te stellen dat Holman zich hier met terugwerkende kracht openlijk tot collaborateur verklaart & anderen aanspoort hetzelfde te doen, lijkt me niet ver bezijden de waarheid: http://www.parool.nl/parool/nl/508/THEODOR-HOLMAN/article/detail/3959629... .

Jezus mina.

Re: [Am*dam West] Van Sande Bakhuijzenstraat 2 gekraakt voor ong

ik ben de mevrouw in kwestie die Holman op de radio hoorde spreken over het opvangen van vluchtelingen thuis.

Ongelooflijk, wat een smerig mannetje, die Holman. Maar goed dat hij mijn buurman niet was - de mijne deed pas na anderhalf jaar anoniem melding bij de vreemdelingenpolitie (en verklaarde zichzelf daarmee definitief tot hedendaags NSB'er). Holman had waarschijnlijk na drie dagen al hijgend op het bureau gezeten.
Wat ik nog het meest verschrikkelijk vind in dit hele gebeuren, is dat zo'n eikel als columnist gewoon een podium krijgt om z'n ranzige burgerfatsoen tentoon te spreiden.

Eén dingetje zie ik dan wel weer positief: als Holman roept dat ik daarmee de rechtsstaat ondermijn, dan beschouw ik dat wel als complimentje. Hoera :D lever ik tóch een zinnige bijdrage aan de maatschappij.

Als ik besluit om te reageren op Holman's bruine gekwaak, dan post ik de tekst ook wel ff hier.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. 100% troll.

Holman

Natuurlijk geen podium maar direct naar de killing fields, he Dhjana?

smile babe

Nee hoor, hoe hard je ook je best doet om me in de één of andere haat-hoek te duwen door me dingen in de mond te leggen die ik niet zeg, mensen hoeven wat mij betreft niet naar 'killing fields'. Lastig te begrijpen natuurlijk, als je geen andere belevingswereld hebt dan geenstijl-rechts, waar het wél normaal is om onmiddellijk iedereen die je niet bevalt dood te wensen, maar zo ben ik niet.
Ik stel wel prijs op een gezonde combinatie van normaal verstand en inlevingsvermogen en het ontbreekt Holman overduidelijk aan beiden.

reactie

reactie op Holman hierzo: https://www.indymedia.nl/node/27732

Ik ben het er volledig mee

Ik ben het er volledig mee eens. Uitgeprocudeerde asielzoekers hebben hier geen toekomst. Blijf dan ook niet hangen. Probeer het ergens anders. Misschien zijn anderen meer genegen om een permanente verblijfsvergunning toe te kennen. In Nederland gaan deze mensen hem denk ik nooit krijgen. Deze mensen in huis nemen is een stoom kokend water oplossing. Ze kunnen niet voor altijd onder het dan van een ander wonen.

veel vluchtelingen van wij

veel vluchtelingen van wij zijn hier zyn niet uitgeprocedeerd. tientallen van hen hebben in de afgelopen 2 jaar een status gekregen en allerlei mensen binnen wij zijn hier zyn nog in procedure of heropenen hun dossiers. allemaal keurig volgens de regeltjes en wetjes vd rechtsstaat.
de ironie is dat het juist holman zelf is die tegen de rechtsorde in gaat door een groep mensen kollektief by voorbaat al weg te zetten als uitgeprocedeerd terwyl tal van hen nog een procedure hebben lopen. daarmee is het juist holman zelf die met zyn geouwehoer ondemokratisch is en lak heeft aan de rechtsstaat.
tevens zyn veel van deze vluchtelingen domweg niet uit te zetten en hebben deze mensen recht op onderdak. theodor-ik voel me verwant met breivik-holman had dit kunnen weten als hy ooit eens de moeite had genomen om 1 vd vele nieuwsberichten over wij zijn hier te lezen..

re:

Nog maar eens ten overvloede: Vluchteling zijn geen toeristen, die naar believen wat kunnen grasduinen waar of het hen bevalt of ze welkom zouden kunnen zijn.

Zeker sinds de overeenkomst van Dublin (1990-'97) staat bepaald dat een asielaanvraag, bij de aangesloten landen,wordt behandeld in het eerste land van opvang. Er is geen sprake van het later nog maar eens elders proberen, in welk geval men dus wordt terugverwezen naar dat eerste land van opvang.

Holman is een Indo. Heeft dus

Holman is een Indo. Heeft dus zelf een migranten achtergrond. Mooi om vast te stellen dat niet iedereen met een migranten achtergrond meteen " solidair " is met " illegalen ". Zo was er ook laatst bijv. die Turk van de VVD met z ' n plan van opvang in de regio. Ook zijn er regelmatig loslopende habbiebabbies met armoedige achtergrond in beeld tijdens straat interviews die zich zorgen maken over de toestroom. Die toestroom bestaat niet alleen uit " engelen " .
De gristen wil zijn syrische verstekeling nog wel eens voor " engel " aanzien. Als ik de tv beelden van ontruimden zie dan zijn er woedende agressieve weldoorvoede negers te zien die als je ze binnen laat in je huurwoninkje niet meer uit jou favoriete stoel te branden zijn fusjit.

Christenen in zee gegooid

Op een vluchtelingenboot voor de kust van Sicilië zouden moslims twaalf christenen in zee hebben gegooid.
http://www.nu.nl/buitenland/4032139/christenen-in-zee-gegooid-godsdienst...

AT5: "Het OM gaat nu

AT5:
"Het OM gaat nu beoordelen of er sprake is van een strafbaar feit en of er snel ontruimd moet worden. In principe ontruimt de gemeente niet voor leegstand. Het is niet duidelijk hoe lang het kantoorpand al leegstaat en de zegsman kon ook niet zeggen wie de eigenaar is. 'Er volgt nu nader onderzoek en pas als er helderheid is over de situatie, kunnen we besluiten wat er gaat gebeuren.'"
http://www.at5.nl/artikelen/142168/duitse-eigenaar-doet-aangifte-wegens-...

Weet iemand hoelang dit pand al leeg stond?

ik heb er ook niet voor gestemd, nee

mwah, onder de huidige kraakverbod maakt leegstand voorafgaande de kraak eigenlijk geen ene moer uit. Heb ik ook niet bedacht hoor, maar ja die rabiate rechtse tiepes hebben die wet zo ontworpen en door de 2e kamer heen gejast. In Amsterdam is er daarnaast een staand beleid om 'niet voor leegstand te ontruimen', doch wordt deze met regelmaat door vd Laan geschonden. Vraag is dus in dit geval hoe goed het lukt om aan te tonen dat de Duitse eigenaar (die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van 'zorgcomplexen' als ik het goed begrijp) nog veel tijd nodig heeft om zijn plannen rond te krijgen. Als gemeente en eigenaar eerlijk zijn (yeah) dan geven ze beide toe dat het nog zeker drie jaar gaat duren, en wensen ze de nieuwe bewoners veel woonplezier en huisvrede.

De laatste

De laatste onderhoudswerkzaamheden aan electra, brandblussers e.d. zijn uit 2010.
Lijkt me een goede indicatie.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Don't feed the trolls.

ADHESIEBETUIGING AAN SOLIDAIRE KRAKERS

AAN KRAKERS SOLIDAIR MET MENSEN ZONDER PAPIEREN
ADHESIEBETUIGING

Beste Krakers,

Geweldig, dat jullie je zo solidair hebben getoond met deze
uitgeprocedeerde vluchtelingen, die al sinds 2012 van hot naar her
worden verdreven, zonder enige opvang door de Gemeente.

http://www.astridessed.nl/uitgeprocedeerde-asielzoekershet-gesolde-verdr...

http://www.astridessed.nl/gerechtshof-vluchtgarage-mag-worden-ontruimdee...

De enige ''opvang'', die de Gemeente en de schijnheilige burgemeester
van der Laan bood, was de Vluchthaven [voormalige Huis van Bewaring
aan de Havenstraat] met als conditie, dat zij zouden ''werken aan
terugkeer''

http://www.at5.nl/artikelen/116190/vluchtelingen-blij-met-vluchtbajes

Van der Laan en co weten heel goed, dat ''terugkeer'' geen optie is,
vanwege de onveilige en oorlogssituatie in hun land van herkomst,
terwijl zij in Nederland ook geen verblijfszekerheid krijgen, terwijl er
volgens Amnesty International ook mensen bij zijn, die eigenlijk een
asielstatus hadden moeten krijgen en nooit uitgeprocedeerd hadden
moeten raken.
Trouwens, we weten hoe ''eerlijk'' die procedure is.
Als een vluchteling door de IND is afgewezen, is er feitelijk geen
beroep mogelijk, omdat de rechter niet inhoudelijjk toetst,
maar alleen of de IND wel de juiste procedure heeft toegepast.

http://www.amnesty.nl/nieuwsportaal/pers/nederland-moet-bewoners-vluchth...

http://nos.nl/artikel/549204-d66-inhoudelijke-rol-asielrechter.html

SOLIDARITEIT

Jullie solidariteit is hartverwarmend en het is niet de eerste keer
dat krakers de vluchtelingen support gegeven hebben.
Vrankrijk opende haar deuren na de verdrijving uit de Vluchtgarage, in het
verleden zijn locaties voor vluchtelingen gekraakt.

http://www.at5.nl/artikelen/142108/sit-in-vluchtelingen-bij-stopera-vran...

WAT JULLIE HEBBEN GEDAAN IS SOLIDARITEIT IN WERKING!

http://www.astridessed.nl/pand-in-west-gekraakt-voor-asielzoekers-vlucht...

De strijd voor een menswaardig bestaan van ALLE vluchtelingen,
politiek en economisch, gaat door.
De strijd voor het recht om te kraken gaat door!

GEEN MAN, GEEN VROUW, GEEN MENS IS ILLEGAAL!

Astrid Essed

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech