Als je het verschil niet meer weet tussen RACISME en ANTIRACISME . . .

Hier kun je discussieren over Als je het verschil niet meer weet tussen RACISME en ANTIRACISME . . ..
ter illustratie . . . 12 januari schreef astrid essed : "Meneer Roemer, bent u ervan op de hoogte, dat Charlie Hebdo de Franse zwarte minister van Justitie heeft afgebeeld als AAP. Ja u leest het goed. Als aap. Anno 2015 Racisme in de klassieke zin."

dit herhaalde astrid essed vandaag : "Dat racisme liet zich nog duidelijker zien in de afbeelding van de Franse zwarte vrouwelijke minister van Justitie als AAP".

tot twee keer toe verwyt astrid essed racisme by charlie hebdo voor het afbeelden van christiane taubira als aap. alleen de afbeelding is al genoeg om charlie hebdo racisme aan te rekenen. in de context is ze volstrekt niet geïnteresseerd. ze negeert het front national symbool op de afbeelding en heeft er geen boodschap aan dat de betreffende afbeelding van charlie hebdo juist gericht is tegen het racisme van het front national.

anne-sophie leclere die kandidaat was voor het front national had eerder op facebook de franse minister van justitie christiane taubira vergeleken met een aap door een fotomontage van haar te maken. op de afbeelding staat een babyaapje met de tekst 'a 18mois'. daarnaast staat een afbeelding van christiane taubira met de tekst 'maintenant'. dit racistisch gefotosjop leverde leclere 9 maanden cel op en een giga boete.

charlie hebdo nam deze racistische karikatuur over om daarmee het racistische karakter van het front national te bekritiseren en belachelyk te maken. oftewel het is een ANTI-racistische spotprent van charlie hebdo; gericht tegen de racistische opvattingen van het front national. om dit antiracisme af te doen als racisme is niet alleen triest en tenenkrommend maar het maakt van extreem-rechts de lachende derde. die kykt vast met een vette gryns toe hoe linkse antiracisten andere linkse antiracisten verwyten racistisch te zyn.


We zijn intussen ruim twee

We zijn intussen ruim twee weken verder. De aap cartoon is vele malen besproken door meer mensen dan alleen Astrid. Dus beetje te makkelijk om Astrid er uit te pikken en hierop aan te vallen. Ook jij weet dit blijkbaar nu pas, anders had je dit eerder geschreven. Kennelijk is het niet al te duidelijk hoe deze cartoon bedoeld werd. En dus: vergissing ligt op de loer. En als mensen zich ergens in vergissen, hoeft toch niet gelijk iemand persoonlijk aan de schandpaal genageld op Indymedia? Ik ben in elk gevel ook benieuwd naar de bron die dit uitlegt, wat je schrijft. Kun je die hier plaatsen?

Verder laat dit onverlet dat meerdere cartoons nogal onsmakelijk en islamofoob zijn en bijdragen aan hetze tegen moslims als bevolkingsgroep, en is het erg vermoeiend aan het worden telkens weer te moeten horen dat we toch echt 100 procent achter 'ik ben Charlie' moeten staan. Tot slot wil ik nog toevoegen dat als je het racisme van Front National wilt aankaarten, mij persoonlijk het niet de meest logische weg lijkt om hun racisme dan maar te reproduceren met - kennelijk - het beeldmerk van Front National erbij. Franse 'humor'? Komt in elk geval in Nederland niet goed over. En belangrijkste punt: het blijft kwetsend om te zien. Als ik cartoonist was, had ik dus niet hiervoor gekozen. Eerder had ik één van de Le Pennen van het Front National zelf op een zodanige manier afgebeeld dat de spiegel werd voorgehouden. Maar dat is moeilijker blijkbaar. Ach, ik ben geen cartoonist, dus wie ben ik? In elk geval niet 'Charlie'.

ja we zyn inderdaad 2 weken

ja we zyn inderdaad 2 weken verder en als astrid essed haar beschuldigingen op 23 januari niet herhaald had was ik er uberhaupt niet over begonnen. het is dat ze er alwéér over begon en in de tussentyd niks geen moeite gedaan heeft zichzelf te informeren over dit onderwerp.
je kan niet zomaar mensen besschuldigen van racisme zonder daar inhoudelyke onderbouwing voor te geven. zeker niet als 10 dagen later dezelfde beschuldigingen gewoon weer herhaald worden.

trouwens als je urls wilt . . .

http://www.theguardian.com/world/2014/jul/16/french-national-front-polit...
https://ricochet.media/en/292/lost-in-translation-charlie-hebdo-free-spe...
http://www.theatlantic.com/international/archive/2015/01/charlie-hebdo-s...
http://www.quora.com/What-was-the-context-of-Charlie-Hebdos-cartoon-depi...
http://www.patheos.com/blogs/danthropology/2015/01/charlie-hebdo-has-a-r...
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/10388725/Front-N...
http://www.dailystormer.com/former-national-front-member-sentenced-to-ja...

wat betreft islamofobie zal je konkreet moeten wezen.. zomaar roepen dat er sprake is van islamofobie zonder daar feitelyke onderbouwing voor te geven is laster. wees konkreet in wat je beweerd . . . wat zou er precies islamofobisch wezen aan charlie hebdo? dat ze mohammed afgebeeld hebben? dat ze ryke fransen op de hak namen door sekslavinnen van boko haram af te beelden? of door een kussende homoseksuele moslim te tekenen?

heb het er niet 1 keer over gehad dat je 100 procent achter charlie hebdo moet staan. van myn part vind je charlie hebdo helemaal niks en wil je er 0 procent achter staan. dat moet je zelf weten. hun echter wegzetten als racisten omdat ze een ANTI-racistische afbeelding gemaakt hebben tegen het front national is onwetendheid over waar charlie hebdo staat. dit is ironisch omdat astrid essed notabene zelf schreef dat het van belang is om te weten waar charlie hebdo voor staat.

Nogmaals, deze cartoon is

Nogmaals, deze cartoon is door veel meer mensen aangehaald als racistisch. Daar had je op kunnen reageren met verwijzing naar een link die de cartoon uitlegt. Maar nu: waarom pik je Astrid eruit. Waarom kom je pas met links als er om wordt gevraagd. Was een degelijk artikel met argumenten in een eerder stadium, niet tegen een persoon gericht, niet beter geweest? Ik had dat verwelkomd, het was beter geweest voor de discussie. Ik heb bovendien ook research gedaan en deze artikelen/links niet gevonden. Ik ben dus niet lui, zoals een van de schrijvers in je links suggereert, ik heb het niet kunnen vinden.

Weet je trouwens dat je laatste link naar een extreem rechtse website verwijst? Is niet moeilijk om te zien: er staat een keltisch kruis in het tabblad van de browser, en in het menu van de pagina staat een link naar 'jewish problem'. SIC! Wel opletten waarvandaan je je bronnen haalt.

Oke, je hebt dus je research gedaan. Lovenswaardig. Ik ben het niet eens met alles wat ik in je links tegenkom. Ik vind nog steeds niet dat je racisme moet reproduceren, ook al bedoel je het als satire. En satire kan ook wel eens mislukken. Als je de satire met een vergrootglas moet zoeken, lijkt die me niet geslaagd. Is dat de bedoeling van satire, dat wie een cartoon ziet eerst een flinke zoektocht op internet moet doen om te bepalen of iets satirisch bedoeld is of niet? Verwachtten de makers van Charlie Hebdo dat iedereen Frans spreekt? Satire, dat moet je toch in één oogopslag kunnen zien? De boko haram 'sexslavinnen' cartoon voldoet daar al helemaal niet aan. Ik zie de volgens dat ene artikel bedoelde satire daarin totaal niet, ook niet na het lezen van de artikelen die je linkt. Ook niet na vertaling van de tekst. Ik zie het bespotten van deze vrouwen. En niks anders.

Je bent niet alleen lui maar ook nog dom

Lijkt me logisch om Astrid E. eruit te pikken. Zij heeft het hier meerdere malen herhaald. De anderen hebben het domweg van haar overgenomen.

onderbouwd

thanks, de url's maken een hoop duidelijk.

...en je doel is?

Als je het verschil niet meer weet tussen RACISME en ANTIRACISME . . . dan legt anti het 'den linksche sien' (waar ken ik die spelling van) uit aan de hand van één cartoon die in tegenstelling tot de beeltenis natuurlijk volkomen anti-racistisch 'bedoeld' is. Nou fijn en bedankt voor de duiding, maar ik vertrouw je opinie-stukje niet.

Tekst

Dat ene woord "linksche" maakt toch alles duidelijk.
Dan hoef ik de rest van de tekst niet meer te lezen.

nn&kattekop

Lekker makkelijk. Als je geen weerwoord hebt, iemand dan maar verdacht te maken.

Weerwoord om één tekening

Eén cartoon moet de bedoelingen van een (overigens tamelijk onbeduidend) blaadje duiden? Vind je dat voldoende, ''anti''? Beetje mager, niet?
Daarom: wat is je doel? Essed aan de schandpaal nagelen? Frustratie van je afschrijven?

Weerwoord

@ nn&kattekop. Ik heb wel een weerwoord maar alleen voor hen
die anderen niet in de zeik zetten.

Essed in de zeik zetten valt daar dan niet onder zeker?

Goh. Essed heeft één cartoon met gereproduceerd racistische beeldtaal niet herkend als satire, en zo was het toch écht bedoeld, dat staat namelijk in wel een half dozijn internetstukjes dus is het waar. Hup, onderbouwd aan de schandpaal!

De hypocrisie van Roemer en de dubbele agenda van 'je suis charlie' in het algemeen doen even niet terzake: die misser van Essed (en daarmee de 'linksche sien' die de anti-racistische bedoeling van deze cartoon eveneens niet direct volgt) is n.l. veeeeeeel belangrijker.. En de bewuste cartoon was natuurlijk ook de hele context van haar opiniestuk?

Wat een flauwekul.

PS zwarte piet was eigenlijk ook altijd al bedoeld als satire. Ik zal even op zoek naar url's om die stelling te ondersteunen, maar die onderbouwing volgt vast wel.

PS2 Wees gewoon eerlijk over je eigen agenda.

Belangrijker

Weet je wat veel belangrijker is ? De echte waarheid.
Nach Charlie Hebdo-Anschlag:
Frankreich plant drakonisches Antiterrorgesetz
http://www.wsws.org/de/articles/2015/01/24/hebd-j24.html

Die französische herrschende Klasse führt Polizeistaatsmaßnahmen ein und plant im Ausland militärische Eskalation.
Gleichzeitig fördert sie antimuslimischen Rassismus und macht die faschistische Nationale Front von Marine Le Pen hoffähig.
Anfang des Monats lud der französische Präsident François Hollande Le Pen in den Elysée-Palast ein.

Eens.

De dubbele agenda van 'je suis charlie'.. De aanslag kwam als geroepen.

Gepleegde aanslag

In verband daarmee laat dit me niet los:
Brand van de Reichstag
http://nl.milpedia.org/wiki/Brand_van_de_Reichstag

Vergeet vooral niet je

Vergeet vooral niet je aluminium hoedje op te zetten.

Hoezo

is het al carnaval dan?
Alaaf dan maar hè, ouwe rups

ik doe altijd een tulband op

ik doe altijd een tulband op

hoe kom je erby dat essed aan

hoe kom je erby dat essed aan de schandpaal zou zyn genageld? is het in jouw optiek niet mogelyk om uitspraken van een ander te bekritiseren zonder dat dit gelyk staat aan afzeiken of aan de schandpaal nagelen? het lykt me juist goed om de standpunten van een ander onder de loep te nemen en daar inhoudelyk op in te gaan. zeker by onderwerpen waar het werk van anderen op ongefundeerde wyze weg is gezet als racistisch.
nergens heb ik essed als persoon aangevallen en baseer me slechts op een paar uitspraken van haar .. als je daar een probleem mee hebt dan is dat jammer voor je.

de vermeende hypokrisie van roemer en de vermeende dubbele agenda van je suis charlie zyn irrelevant mbt wat ik aanhaalde vandaar dat ik daar niet naar refereerde. het staat helemaal los van het zogenaamde racisme van charlie hebdo inzake de omslag van christiane taubira als aap.
wat heeft roemer er verder mee te maken dat er een aap staat afgebeeld op een vd omslagen van charlie hebdo? dat essed dit aanhaalde jegens roemer wil niet zeggen dat ik het dan ook maar over roemer en zyn vermeende hypokrisie moet hebben.

ps2 ik heb geen agenda. niet van papier; niet digitaal; noch in figuurlyke zin.

Het gaat om loyaliteit en een

Het gaat om loyaliteit en een keuze maken. Je kan niet loyaal zijn aan iedereen of solidair zijn met iedereen. Er zijn belangen tegenstellingen bijvoorbeeld. Ik zie geen enkele groepering of wat dan ook in NL dat zich sterk maakt voor de belangen van de blanke Bijstanders waar toe ik behoor. Ik gebruik bewust de omschrijving blank en in combinatie met " arm " de belangen van de groep waar toe ik behoor zijn niet de zelfde als van groepen nieuwkomers die voordelen krijgen en over het algemeen niet blank zijn. Bijvoorbeeld 10.000 woningen voor " vluchtelingen " is onacceptabel voor me. 10.000 of meer donderdag avond in NOS journaal. Nog een voorbeeld de Islam een godsdienst voor in grote meerderheid niet blanken word bevoordeeld in Nederland. Ik ben niet godsdienstig en vind die bevoordeling een gruwel. Er word wel gesteld dat die nieuwkomers met een ander uiterlijk dan wat hier in Nederland gebruikelijk met name donkere huid er nog slechter aan toe zijn in bepaalde gevallen dan die blanke bijstanders. Dat trek ik in twijfel op z'n minst en stel opnieuw waar ligt je loyaliteit voor wie kies ik. Ik zie niks in extrem rechts dat uiterst marginaal door de ME zo af en toe door een verlaten industrie terrein word gejaagd terwijl extreem links ze op afstand filmt en beledigingen toe roept. Die filmpjes verschijnen vervolgens op Indymedia. Ik weet dat deze bijdrage op z 'n minst afkeuring zal oproepen op deze site en eigenlijk zinloos is maar mogelijk dat het bij enkele activisten die zeggen zich sterk te maken voor de armsten toch een gevoelige snaar raakt. Een poging. Iedereen heeft schijt aan ons. Ik weet heel goed dat we uiteindelijk voor extrem rechts slechts kannonenvoer en baarmoeders zijn of als " parasieten " afgevoerd naar een concentratie kamp. Idem extreem links. Wat is en was extreem links in NL - toch wat anders dan elders - anders dan een stelletje veganistische homo 's in de weer om hun " vrijplaatsen " te laten voort bestaan ? Geen toegang voor " klootzakken " of soortgelijke omschrijving waar mee ze anders denkenden bedoelen. Wie gaat onze belangen verdedigen ?

Beste Henk

Je slaat natuurlijk de spijker op z'n kop: extreem links is nog enger dan extreem rechts, vooral die ''veganistische homo's''. Bah bah bah.

Advies, in je vertrouwde retoriek: ga eens werken luie flikker :D
PS Geert kwam toch op voor jouw belangen?
Groeten aan Ingrid

Reactie

Afgeven op anderen is vaak het verdoezelen van eigen frustraties.

Reactie

Precies. Daar ging m'n vorige reactie over: afgeven op vluchtelingen, ''veganistische homo's'' enz. Je snapt 'm.

Anti zegt dat we onszelf

Anti zegt dat we onszelf moeten informeren. Dat geldt dus voor iedereen, he... Dus: voordat je gaat lopen schelden op vluchtelingen die je woningen inpikken, lees dit nog eens:
http://www.krapuul.nl/overig/nieuws/1070428/nos-gebrek-aan-sociale-huurw...

Ik citeer: "Er is geen tekort aan sociale huurwoningen omdat er veel vluchtelingen naar Nederland komen. Er is een tekort aan sociale huurwoningen omdat corporaties een groot deel van hun bestand aan sociale huurwoningen in de verkoop gegooid hebben. Een ander deel is gesloopt of staat op de nominatie om gesloopt te worden. Daarnaast worden er amper nog sociale huurwoningen gebouwd."

De schrijver heeft groot gelijk. Deze ontwikkeling is al decennialang aan de gang. Daarnaast staan er duizenden vierkante meters aan ongebruikte kantoorruimte leeg, staan allerlei grote gebouwen te verrotten en gaat er heel veel geld in prestigeprojecten zitten die in huisvesting geïnvesteerd had kunnen worden.
Het is te triest voor woorden dat de NOS dit soort extreem rechts in de kaart spelende onzin als 'gebrek aan sociale huurwoningen is te wijten aan vluchtelingen' klakkeloos overneemt overigens.

En ik weet niet over wiens belangen je het hebt met 'onze' belangen? Al die kiloknallers kadavervretende dikbuikige hetero's met hun grote flatscreen tv die 's avonds met een six pack bier op tafel zich alles laten voorkouwen zonder ook maar een vraagteken te plaatsen? Die?

Charlie Hebdo en het bedrog van ‘nationale eenheid’

Charlie Hebdo en het bedrog van ‘nationale eenheid’
http://marxisten.nl/index.php/internationaal/europa/157-charlie-hebdo-be...

Ik vind dit een prima artikel.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech