2.Dh5 Festival: Voorlopig programma bekend

Hier kun je discussieren over 2.Dh5 Festival: Voorlopig programma bekend.
Organising and strategies to politicise the commons door Ying Que, Casco
During this workshop, we would like to review different commoning practices in terms of organisation here in the Netherlands. But we would also like to think about strategies to politicise these practices, so that they may be involved in a larger political struggle instead of staying in the invisible margins of our economy.

Wat brengt ons de toekomst door Peter Polder (GroenFront!)
Als aftrap van de 2.Dh5 'toekomst' editie neemt hij je mee op een reis door de tijd. Hoe gaat 2045 er uit zien, welke ellende en fabelachtige nieuwe mogelijkheden gaan dan de agenda's van activisten bepalen? En welke nieuwe vormen van verzet zijn er dan mogelijk?

Anti-racisme: Verbinden van sociale bewegingen - Kansen en obstakels door Sandew Hira & Abulkasim Al-Jaberi
Activisten uit de anti-Zwarte Piet-beweging en de Palestina solidariteitsbeweging zoeken toenadering tot elkaar en hun netwerken. Is in Nederland de tijd aangebroken voor het organiseren van een brede sociale beweging? Wat zijn de kansen en obstakels die er liggen?

Blockupy info & mobilisatie door Kees Stad / Blockupy NL Mobilisatie
Informatieve workshop om vanuit Nederland aan de Blockupy-acties deel te nemen. Je kunt hier informatie krijgen over wat er in maart verwachten is, en hoe daar aan meegedaan kan worden. Tevens inventariseren we mogelijke activiteiten in Nederland om te mobiliseren en activeren.

Complottheorieën: Machten achter de schermen door Jelle van Buuren
Wat verklaart de aantrekkingskracht van complottheorieën? Wat is de maatschappelijke functie van complottheorieën? Wat zijn de politieke effecten van complottheorieën?

Corporate Power: Hoe bestrijd je het door verschillende organisaties
Verschillende mensen en/of organisaties die actief zijn tegen de macht van multinationals doen een duit in het zakje. Deze workshop is tevens een voortzetting van de discussie van vorig jaar over de vraag of NGO's ook revolutionaire campagnes voeren?

Duurzaam activisme voor groepen door Djhana
Hoe creëren we energieke en ondersteunende samenwerkingsverbanden tussen activisten, met ruimte voor diepgaande reflectie, analyse, het delen van ervaringen en... diepgeworteld en duurzaam activisme?

Facebook must burn: Sociale media en de veiligheid door Internet activisten
Welke alternatieven voor Facebook worden er ontwikkeld en welke voor- en nadelen hebben die? Ontbreekt het in Nederland aan middelen en technische voorzieningen en moeten we misschien nieuwe initiatieven van de grond brengen om ze te ontwikkelen?

Grondstoffenschaarste & revoltes door Verschillende experts
Doordat grondstoffen steeds schaarser worden en voedselproductie onder druk staat door de klimaatcrisis neemt het geweld toe. Met een aantal experts gaan we niet alleen kijken naar wat er ons te wachten staat, maar ook naar hoe we daar iets aan kunnen doen.

Strategieën tegen (vrij)handelsakkoorden door verschillende organisaties
Hoe zagen succesvolle campagnes tegen vrijhandelsakkoorden eruit, en kunnen we daar wat uit leren voor de slag tegen TTIP?

The story of the Spinhuis: how to involve and politicize students door Spinhuis Collective
Presentation of the Spinhuis Collective with discussion on how the involve and politicize students.

This changes everything, Parijs and beyond door Peter Polder (GroenFront!)
Aan de hand van Naomi Klein's boek This Changes Everything, gaan we de discussie aan over de klimaatbeweging, met onderwerpen als waarom moeten ook vakbondsleden, migratie activisten en feministen naar Parijs, hoe politiek is de beweging van duurzame doeners, op welke manier versnel je de energietransitie in je eigen buurt, en hoe ziet een beweging er uit die eigenhandig kolencentrales kan sluiten.

Wapenhandel en militaire interventies door Stop Wapenhandel
Deze workshop poogt een aanzet te geven nieuw leven te blazen in een anti-militaristische beweging in Nederland adhv een analyse van de dubbele agenda achter Nederlands defensie- en wapenexportbeleid. Met een bijdrage van Stop Wapenhandel, dat campagne voert tegen wapenexport naar het Midden-Oosten.

Workshop Arrestantengroep door Arrestantengroep Utrecht
Deze workshop is een praktische inleiding voor mensen die geïnteresseerd zijn zelf ook arrestantengroepwerk te doen. Ook hopen we (weer) een landelijke infrastructuur voor AG-werk op te kunnen zetten.

en nog veel meer workshops volgen...

Praktische info >>
Meer over 2.Dh5 2015 >>


Hira is toch een soort van

Hira is toch een soort van Holocaust ontkenner en hij weigert zijn excuus daar voor aan te bieden ?? Dergelijke types zijn niet te hervormen ?
Dan heb je dus een figuur die Hira op bezoek die de Shoa / Holocaust een " lachertje " noemt.

Re: 2.Dh5 Festival: Voorlopig programma bekend

Is er ook plaats voor mensen die het niet ( helemaal ) eens zijn met de standpunten zo als naar voren gebracht tijdens deze 2DH5 of word het weer een preek voor eigen parochie en is dat ook helemaal de bedoeling.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech