March for Refugee Rights 18.19.20 Nov

Hier kun je discussieren over March for Refugee Rights 18.19.20 Nov.

Op 10 november wordt de uitspraak van de Europese Commissie (ECSR) over recht op opvang openbaar - naar aanleiding van een klacht van de Protestantse Kerk Nederland ten tijden van de Vluchtkerk.

Dit is een cruciale periode voor Wij Zijn Hier: Wat staat er in de uitspraak? Wordt er aan de uitspraak gehoor gegeven? Amsterdam heeft besloten tot nacht(merrie) opvang, waarbij vluchtelingen iedere dag met hun tassen op straat staan, in de kou. Dit is GEEN oplossing!

Daarnaast willen de vluchtelingen duidelijk maken dat opvang geen doel zou moeten zijn maar een middel. Namelijk een stabiele situatie creëren van waaruit aan een echte oplossing gewerkt kan worden. Een leven met menselijke waardigheid en een toekomst.

De mars loopt van Amsterdam (gemeentehuis) naar Den Haag (Tweede Kamer). Dit is symbolisch omdat de afgelopen jaren de verantwoordelijkheid voor deze groep steeds van torentje naar burgemeester werd gegooid, zonder daadwerkelijke oplossing.

Er is voor de 30 vluchtelingen die de mars lopen slaapplekken geregeld in Hoofddorp en Leiden en Le Sabot zal koken. Iedereen is welkom om op eigen gelegenheid aan te sluiten! Op de laatste dag zullen vluchtelingen van Recht op Bestaan in Den Haag meelopen. Meer informatie over route en programma volgt spoedig.


Er is momenteel veel aandacht

Er is momenteel veel aandacht voor " De val van De Muur " en het einde van de DDR. In feite annexatie door het kapitalistische westen waar bij de initiatieven die er in de DDR waren om wat beters te maken in plaats van de SED Stasi ellende in een voort bestaande DDR geen enkele kans hebben gekregen overigens. Rampzalig genoeg. Niemand heeft het daar over. Daar bij word ook NIET stilgestaan hoe opvallend de houding ten opzichte van
vluchtelingen sinds de val van De Muur is veranderd jammer genoeg. Dus doe ik dat maar. Ik was trouwens vrij snel na die val van De Muur in de DDR in Dresden op prive bezoek en las daar in plaatselijke krant de activiteiten rond die initiatieven een andere DDR te maken. De details heb ik niet meer paraat maar wel weet ik dat het er veel belovernd uit zag. Een alternatief voor het kapitalisme EN een alternatief voor het Stalinisme ! Nog steeds hard nodig.

Het gezegde "initiatieven die

Het gezegde "initiatieven die er in de DDR waren om wat beters te maken in plaats van de SED Stasi ellende in een voort bestaande DDR geen enkele kans hebben gekregen overigens" lijkt mij erop te duiden dat jij graag had gezien dat deze alternatieve werden opgelegd ?

Blijkbaar had een meerderheid van de mensen in de DDR geen interesse in een nieuw experiment die het antwoord zou moeten geven op het alom "gevreesde" kapitalisme. Gezien het gebrek aan verdere ontplooiing van geslaagde alternatieve, ben ik bang dat die er ook niet waren.

Indien een alternatief voor het kapitalisme zo hard nodig is, dan zou het misschien wel misdadig kunnen zijn om te pleiten voor het toelaten van vluchtelingen die dan worden blootgesteld aan dit vreselijke beleid?

De burgers van de DDR waren voor West Duitsland geen vluchtelingen, maar landgenoten uit een bezet gedeelte van Duitsland. Hier is dus, denk ik, geen sprake van een veranderende houding naar vluchtelingen.

mars

Over welke afstanden gaat het ongeveer? Zijn er voor deelnemers die geen vluchteling zijn ook slaapplaatsen?

meer info

meer info onder andere hier op no-border.nl

marsdetails

22, 24 en 18 kilometer, da's mooi

Ik zie niks over slaapplaatsen, en niet eens een emailadres..

re:

Ik neem aan dat deelnemers, al dan niet met slaapzak en/of -matje op zak, gerust ergens kunnen crashen.

slaapplaatsen en zo

ik meen ergens te hebben gezien dat er wel slaapplek is voor de deelnemende vluchtelingen van de Wij Zijn Hier groep, maar dat andere deelnemers moeten zorgen voor een eigen slaapplek... dus misschien is het niet handig om er vanuit te gaan dat er een crash-plek is. Maar ik weet er niet het fijne van, misschien handig om een mailtje te sturen naar info(at)no-border.nl

Slappe hap!

Maar 24km per dag.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech