Conferentie met KLM spreker verstoord!

Hier kun je discussieren over Conferentie met KLM spreker verstoord!.
Amsterdam, 9 februari 2012

Roy Scheerder (VP Marketing KLM) was een van de sprekers tijdens de High Performance Marketing Conference 2012 van Accenture in het WTC in Amsterdam. Activisten van Respect voor Dieren maakten gebruik van deze gelegenheid om de gruwelijke praktijken van Air France-KLM in het daglicht te stellen.

Keurig in pak en met een batch van HPMC 2012 namen we deel aan de conferentie. Een paar minuten nadat Roy Scheerder aan zijn speech was begonnen klommen we het podium op met onze posters en namen we zijn speech over! Vele internationale gasten waren aanwezig van verschillende grote bedrijven over de hele wereld. Na nog geen 20 seconden kwamen medewerkers het podium op om ons eruit te zetten. We lieten een zaal achter met tientallen verbaasde gezichten en Roy Scheerder had zeker wat te verklaren!

Het is een schande dat Air France-KLM wekelijks honderden onschuldige dieren vervoert die gemarteld en vermoord zullen worden in laboratoria. We eisen van Air France-KLM dat ze stoppen met het vervoeren van proefdieren. Zolang ze geen stappen zetten om deze zendingen voorgoed te stoppen zal de internationale druk van de Gateway To Hell campagne alleen maar groter worden.

Respect voor Dieren


Er is wel meer mis met de KLM en vliegen

Goede actie!

Hier nog wat aanvullingen op de KLM en de luchtvaart in het algemeen:

KLM is ook altijd betrokken geweest bij het uitzetten van vluchtelingen. Nog een reden om actie te voeren tegen dit bedrijf.

Maar minstens zo belangrijk zijn de schadelijke gevolgen van vliegen in algemeen. De luchtvaart slurpt brandstof. Dit wordt schaarser en duurder wat een ramp is voor de minder draagkrachtigen op de wereld die ook wat energie nodig hebben voor hun dagelijkse bestaan. Voor de luchtvaart en andere energiegebruikers wordt ondertussen gezocht naar alternatieven zoals biobrandstof wat er voor zorgt dat voedselprijzen omhoog gaan en land wordt ingepikt voor grootschalige industriële landbouw. En wie zijn hier weer vooral de dupe van? De (plattelands-) bevolking in het 'Zuiden', en om het weer te linken aan de actie van Respect voor Dieren, de natuur en dieren in de gebieden die worden omgezet in oliepalm-, suikerriet-, mais-, sojaplantage. De luchtvaart draagt ook nog eens veel bij aan de verandering van het klimaat omdat de uitstoot van broeikasgassen hoog in de atmosfeer plaatsvindt. Dat valt niet te compenseren met de aanplant van een excuusboompje, waarvoor als het tegenzit weer een boer van zijn land wordt geknikkerd.
Daarnaast zorgen al die egocentrische mensen op vliegvakantie en zakenreis er ook nog eens voor dat duizenden mensen rond vliegvelden in het lawaai en de luchtvervuiling zitten.
Het wordt tijd dat mensen binnen de linkse beweging die vaak wel de mond vol hebben van solidariteit, wat kritischer worden ten aanzien van vliegverkeer en ten aanzien van de zo vanzelfsprekend geworden mobiliteit in het algemeen.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech