Update: Demonstraties 24 maart tegen NSS en NIS in Den Haag en Amsterdam

Hier kun je discussieren over Update: Demonstraties 24 maart tegen NSS en NIS in Den Haag en Amsterdam.
-Den Haag (ZIE VOOR ARRESTANTENGROEP INFO BENEDEN)
Op maandag 24 maart 2014, de eerste dag van de Nuclear Security Summit, zal er op het plein voor Den Haag Centraal Station een actie beginnen tegen kernwapens.

Om vijf voor twaalf (11:55 uur) bij Den Haag Centraal Station een manifestatie van burgers die zich zorgen maken over de nucleaire veiligheid.
Wij leven in een land waar 13.000 agenten, 3.000 marechaussees en 4.000 militairen, twee F-16’s en de marine opdracht krijgen er voor te zorgen:

* dat er ruim baan wordt gemaakt voor de grootmachten met duizenden kernwapens in hun arsenalen die de wereld zelfs met nieuwe generaties kernwapens willen opzadelen èn

* dat burgers die zich ook zorgen maken over de nucleaire veiligheid die dag geen stap mogen zetten in Den Haag. Helaas worden alle demonstraties verbannen naar het stof van het Malieveld.

Wij vinden deze beperkingen onacceptabel en zullen niet op het Malieveld maar bij de Zebraklok voor het CS verzamelen om na enkele toespraken onder aanhef van vredelievende doch strijdbare liederen op pad te gaan om te proberen de verzamelde machthebbers een brief met onze zorgen te overhandigen. De organisatie acht de vrijheid van verzameling, van demonstratie en van meningsuiting verregaand uitgehold. De politie heeft zoals gebruikelijk instructies die bij geen gevolg tot aanhoudingen kunnen leiden. We proberen er echter een vrolijke en positieve bijeenkomst van te maken en roepen iedereen op naar eigen verantwoordelijkheid geweldloos te handelen.

Meer informatie: http://noelhuis.nl/actie-24-maart-nucleair-summit-haag/

Volg het protest:
Voor de thuisblijvers is het protest live te volgen. Dit kan via:
Twitter: https://twitter.com/stopdenss #StopDeNSS

Legal Team Den Haag (arrestantengroep):
Van zondag 23 maart tot en met dinsdag 24 maart is er permanent een arrestantengroep actief om de acties rond de NSS te ondersteunen. Zo ook op de demonstratie maandag maart. De arrestantengroep is bereikbaar op 06-31198059 of via utrecht@arrestantengroep.org (mocht het telefoonnummer niet bereikbaar zijn kan er gebeld worden naar 06-43136945)

Ook staan er twee advocaten paraat, dat zijn:
Ineke van den Brûle (advocatenkantoor Prinsegracht 53 in Den Haag)
Marieke Lindhout (advocatenkantoor Prinsegracht 53 in Den Haag)

Alle informatie over je rechten bij arrestatie en wat de arrestantengroep voor je kan betekenen staat hier: https://stopdenss.nl/legal-team/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Amsterdam 24-03-2014 Protest tegen nucleaire industrie
Picket-line bij de internationale Nuclear Industry Summit.
Maandag 24 maart 2014: 07:15 – 10:00 uur; Beursplein, Amsterdam

Op 24 en 25 maart is in Den Haag de Nuclear Security Summit. Deze grootste top van wereldleiders die ooit in Nederland gehouden is gaat om het tegengaan van nucleair terrorisme. Tegelijkertijd en als onderdeel (‘official side-event’) ervan wordt in de Beurs van Berlage in Amsterdam de NIS gehouden: de Nuclear Industry Summit. Op deze bijeenkomst probeert de wereldwijde nucleaire industrie haar blazoen op te poetsen en haar straatje schoon te vegen. Maar dit zijn juist de bedrijven die de verdere verspreiding van nucleaire technologie en materialen actief promoten.
We laten dat niet onopgemerkt gebeuren! We gaan protesteren tegen de bijeenkomst van de bonzen van ‘s werelds belangrijkste en grootste nucleaire bedrijven en de komst van minister Kamp.

Demonstratieve picket-line !
Wij willen de deelnemers en bezoekers aan de NIS in de Beurs van Berlage duidelijk maken dat zij werken aan het vergroten van het probleem en niet aan de oplossing ervan.

Meer informatie: http://www.stopkernenergie.nl/content/24-maart-protest-tegen-nucleaire-i...


[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech