ILPS analyseert situatie in Oekraïne, veroordeelt problemen maken door de US en de EU

Hier kun je discussieren over ILPS analyseert situatie in Oekraïne, veroordeelt problemen maken door de US en de EU.
Sinds de afschuwelijke aanval van nazi-Duitsland, de grote anti-fascistische overwinning van de Sovjet-Unie en de socialistische wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog, heeft Oekraïne geplaagd door een reeks catastrofes in zovele decennia: de opkomst van de moderne revisionisme en geleidelijke herstel van het kapitalisme uit de late jaren 1950 leidt tot de snelle full-scale herstel van het kapitalisme en de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1991, en de sociale en economische verwoesting van de Oekraïne als de maffia-achtige bourgeoisie volledig geprivatiseerd de economie, uitgebuite mensen ongestraft en droeg uit het neoliberale economische beleid van grenzeloze hebzucht.

De US en de Europese Unie hebben geprobeerd om de tentakels van de westerse monopolie kapitalisme en de NAVO uit te breiden tot de grenzen en de zwakste delen van de voormalige Sovjet-Unie, waaronder Oekraïne. Het gedeelte van de Oekraïense grote bourgeoisie meest slaafse westerse imperialisme heeft gedacht dat het de sociaal-economische en politieke crisis kan overwinnen en de winstnemingen verder te garanderen door hun integratie in de Europese Unie. Het is zich niet bewust van het feit dat Oekraïne in diepere problemen zouden zijn indien zij gaf de noodleningen en concessionele olietoevoer uit Rusland, en aanvaard de bezuinigingsprogramma's die door de EU wordt toegepast op haar lidstaten in schuldencrisis.

De huidige politieke onrust in Oekraïne, die is sudderen sinds 2012, wordt gevoed door dezelfde fundamentele factoren die de zogenaamde Oranje Revolutie in 2004 veroorzaakte. De belangrijkste interne factor is de impact van de wereldwijde kapitalistische crisis op de Oekraïense economie, in het bijzonder onder de jonge arbeiders en studenten jeugd. Dit is geïntensiveerd de strijd tussen burgerlijke facties, waarvan sommige willen Oekraïne te integreren met de EU, terwijl anderen willen het land om ofwel toetreden tot de leiding van Rusland alliantie of beheerder bent van een evenwichtsoefening tussen de twee imperialistische machten.

Na het signaal van de US, de EU aangewakkerd problemen in Oekraïne door het aanbieden van om het een economische overeenkomst verpakt als de weg naar integratie, met clausules beledigend voor Rusland, zoals het opleggen van de NAVO-beleid en de beperking van de economische betrekkingen met Rusland. In het begin, de Oekraïense president Victor Janoekovitsj (een grote bourgeois die behoren tot een roofridder familie) toonde interesse in de EU, hetzij met echte ernst of voor het doel van onderhandelingen met Rusland. Hij verwierp het aanbod in november vorig jaar, toen hij zag dat hij kon krijgen, hooguit slechts een lening van USD 600 miljoen van de EU en Rusland was om een ​​noodlening van 15 miljard dollar te bieden in verschillende tranches en lagere prijzen voor brandstoftoevoer. In dit opzicht is Rusland attent van haar veiligheidsbehoeften (marine vloot in de Krim en defensie faciliteiten elders) en de wens om een Euraziatische economisch blok te ontwikkelen.

Sinds eind november, hebben oppositiegroepen geageerd door de economische crisis en bureaucratische corruptie, en gemotiveerd door de pro-westerse grote bourgeoisie, massa-acties (zogenaamde Euromaidan) gegenereerd op het Plein van de Onafhankelijkheid van Kiev en andere delen van Oekraïne om het ontslag te eisen van de regering Janoekovitsj en integratie met de EU als een vorm van verlossing van de kapitalistische crisis. Zij hebben een schijn van kleinburgerlijke krachten veeleisende democratie genomen, vooral na anti-protest wetten in januari werden doorgegeven door de pro-Janoekovitsj het ​​parlement. De overheid werd repressiever. Dan, in het gezicht van de stijgende en het verspreiden van massale onrust, het bood een coalitieregering door het aanbieden van de positie van premier en vice-premier aan de leiders van de oppositie.

In eerste instantie, een prominente oppositieleider, Vitaly Klitschko, voormalig wereldkampioen boksen en bekende vertegenwoordiger van Duitsland, was geneigd om het compromis te aanvaarden. Maar toen hij de straat leiders van Euromaidan geraadpleegd, werd hij afgewezen, met name door de Pravy Sektor (Rechts Sector) die de controle over de massa-acties had opgedaan. Deze groep is een verzameling van de fascisten, voetbalhooligans, ultra-nationalisten, en diverse neo-nazi elementen. Ultra-nationalistische paramilitairen geïdentificeerd met de extreme-rechtse partij Svoboda uiteindelijk het voortouw namen in beslag wapens, brandende overheidsgebouwen, en snipen op en vechten met de politie.

Sinds 1991 heeft de US voor de zogenaamde democratisering van Oekraïne uitgegeven USD 5 miljard. Het heeft intelligentie en politieke agenten opstelde te cultiveren intellectuele en politieke agenten om pro-Amerikaanse en anti-Rusland geworden. Het heeft gefinancierd anti-Rusland en Russophobic NGO's, studenten en professionele groepen, en zelfs hooligans. In de huidige politieke onrust, hebben de US is het indrukken van de EU te verkondigen en verbinden zich ertoe sancties tegen Oekraïne om anti-Russische sentimenten ontvlammen.

Ondanks de intrekking door het parlement van de anti-protest wetten en het aanbod van amnestie, is het geweld geëscaleerd tussen de veiligheidstroepen en militanten straat. Deze laatste hebben bezet, gebarricadeerd of firebombed overheidsgebouwen en faciliteiten. Ze hebben wapens in beslag genomen van wapenfabrieken. Scores van de dood zijn toegebracht aan de ene kant door de andere van de strijdende krachten. De meest assertieve Oekraïense nationalisten zijn luidruchtige over het feit dat Russophobes, tegengestelde Russische kolonialisme en zich baseren op de Oekraïens-sprekende bevolking in het westen van Oekraïne.

Door de nadruk Russophobia en het vermijden van de klassenstrijd tegen de Russische grote bourgeoisie in de Oekraïne, zijn zij praktisch goading de Russisch-sprekende bevolking te verenigen als Russen in het oosten en zuiden van Oekraïne als in de grote steden om hun eigen Russische karakter doen gelden. De Russische bevolking in de Oekraïne is het product van de lange geschiedenis, met inbegrip van de strijd tegen de Tataren, de integratie van Oekraïne in Rusland twee eeuwen, de opening van wat vroeger een uitgestrekt oostelijke achterland voor Russische nederzetting, de integratie van de Oekraïne in de Sovjet-Unie en de rol van de Russische arbeiders in de bouw fabrieken en de grote steden van waaruit de Oekraïense bourgeoisie zou ontstaan​​.

Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie en de verklaring van de Oekraïense onafhankelijkheid in 1991, zowel de Oekraïens-sprekende en Russisch-sprekende Oekraïners toonde samenhang zelfs in hun benarde situatie van ernstige economische lijden en afnemende levensduur. Maar nu het uiteenvallen van Oekraïne in twee Russisch-sprekende en Oekraïens-sprekende landen is uitgegroeid tot een duidelijke mogelijkheid als de westerse imperialisten nog steeds een anti-Russische beweging te zaaien en geweld blijft escaleren, volgens sommige waarnemers. In ieder geval, bij het ontbreken van een sterke revolutionaire beweging onder leiding van het proletariaat, de grote bourgeoisie, die overwegend Russisch-sprekende zal de cruciale beslissingen op het behoud van Oekraïne als een heel land van 46 miljoen mensen. De brandstof afhankelijkheid van de Oekraïne van Rusland is ook een belangrijke desideratum.

In de tussentijd, de westerse imperialisten in de US en de EU zijn blij dat ze hebben opgezweept de huidige sociale en politieke onrust en deze open te stellen voor hen meer mogelijkheden om problemen te maken in de Oekraïne, naar Oekraïne zich tegen Rusland en last Rusland met grotere problemen en eventueel verminderen van de mogelijkheden in de strijd voor een herverdeling van de wereld tussen de imperialistische machten.

De Westerse imperialistische machten zijn altijd bezig met een drive in te dammen en verzwakken Rusland in zijn eigen huis terrein en omgeving. Ze spelen een gevaarlijk spel nadelig om de oorzaak van de wereldvrede. In dit verband moeten ze veroordeeld worden voor inmenging in de Oekraïne, zwepen burgeroorlog, verder verpesten het leven van de mensen en het in gevaar brengen van de vrede op een schaal buiten Oekraïne.

De huidige politieke onrust kan nog niet leiden tot een full scale burgeroorlog in Oekraïne of een regionale oorlog, maar het is een episode in de richting van verdere episodes als de crisis van het mondiale kapitalisme verslechtert en de strijd voor een herverdeling van de wereld versterkt tussen de imperialistische machten .

International League of Struggle Volkeren '(ILPS)
Jose Maria Sison
10471
10472


Tenenkrommende Google

Tenenkrommende Google vertaling

Ach, wilde je dan werkelijk

Ach, wilde je dan werkelijk weten wat JM Sison over deze kwestie te melden heeft? Fijne vakantie in Noord-Korea, zou ik zeggen...

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech