Internationale actiedag tegen ADECCO!

Hier kun je discussieren over Internationale actiedag tegen ADECCO!.
De arbeiders van uitzendbureau EULEN in de fabriek van ABB in Córdoba, Spanje, gingen op 28 november in staking. De staking werd uitgeroepen door de CNT en CGT als reactie op het onwettige ontslag van twee EULEN-arbeiders die door ABB gecontracteerd waren. EULEN biedt diensten aan zoals schoonmaak, onderhoud aan andere bedrijven en overheidsinstellingen.
ABB kondigde aan per 1 januari het contract met EULEN niet te vernieuwen en in plaats daarvan de diensten van Eurocen, onderdeel van de multinationale uitzendonderneming Adecco, te gaan gebruiken. ABB probeert op deze manier van de arbeiders af te komen die nu in staking zijn.

De CNT erkent dat de problemen zoals die zich bij ABB voordoen gelden voor elke type uitzendwerk. De arbeiders die via EULEN bij ABB te werk gesteld worden, werken in feite voor ABB en krijgen opdrachten van ABB leidigngevenden. Ze krijgen echter een veel lager salaris dan de ABB arbeiders en ABB neemt als werkgever geen enkele verantwoordelijkheid voor ze. Bovendien wordt de voor hun werk relevante CAO niet toegepast. Hierover kwam de CNT in 2010 al met EULEN-ABB in conflict.

Voorafgaand aan de staking, hebben de bazen van ABB een aantal andere conflicten gecreëerd en zijn er incidenten geweest waarbij repressief werd opgetreden tegen leden van de CNT. Deze waren in het bijzonder gericht op CNT-activisten die niet alleen via EULEN bij ABB werken maar ook op de Universiteit van Córdoba en bij cementfabriek Cosmos, waarmee EULEN ook een contract heeft.

De afgelopen twee maanden heeft de CNT diverse acties gevoerd met de stakers en werd een solidariteitsdemonstratie van 300 mensen gehouden in Córdoba. Bij diverse Adecco en EULEN kantoren in heel Spanje werden picket lines gehouden. Ook internationaal wordt Adecco al aangepakt. Vooral de Solidarity Federation in Groot-Brittannië is hard bezig geweest en heeft in meerdere steden verschillende malen gepicket bij Adecco-kantoren. Hun gretigheid zal voor een deel te maken hebben met het feit dat de Solidarity Federation nog niet zo lang geleden een conflict beslecht heeft met een Adecco-dochter Office Angels.
De CNT heeft 17 februari uitgeroepen tot internationale actiedag tegen Adecco en EULEN en solidariteitsdag voor de stakende arbeiders.

Ook in Nederland is Adecco groot en kennen wij het vooral nog als een van de twee bedrijven die bewakers voor de illegelenbajesssen wierf. De Anarchistische Groep Amsterdam gaat die dag ook picketen bij Adecco.

Doe mee!
Vrijdag 17 februari om 16:00 picket bij ADECCO op het Rokn 134 te Amsterdam.

Meer informatie over het conflict, in het Engels
http://www.iwa-ait.org/?q=node/59

Op de blogspot van de International Workers Association verschijnen regelmatig nieuwsberichten over het conflict, zoek op eventueel op EULEN: http://internationalworkersassociation.blogspot.com/search/label/English/

En als je Spaans kunt, kijk dan ook op http://cordoba.cnt.es/eulen en http://www.cnt.es/


Niet lullig bedoeld, maar

Niet lullig bedoeld, maar welk uitzendburo is nog enigzins te doen?
Ben niet in staat om in mijn eigen inkomend te voorzien zonder een of ander slavendrijverig burootje voor preciare mensen, en randstad en co waren al niet veel beter...

Of als die er niet is, welke is het minst erg?

test

test

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech