Pinksterlanddagen 2014, nog 1 maand.....

Hier kun je discussieren over Pinksterlanddagen 2014, nog 1 maand......
Overdag biedt het programma verdieping, discussie, informatie en suggesties over uiteenlopende onderwerpen. Het voorlopige programma biedt een workshop over seksuele intimidatie in je eigen kring door gasten uit Philadelphia (USA), Doorbraak pakt de Zwartepietendiscussie alvast op, Ron Blom bespreekt de houding van anarchisten in de eerste wereldoorlog en A-seed stelt het patent op zaden aan de kaak. Er is ook een bijeenkomst onder de noemer “Anarchisme voor Dummy’s” die ook voor doorgewinterde bezoekers de moeite meer dan waard is. Het avondprogramma bestaat uit muziek van onder meer van de rondreizende Gipsy Rufina (Italië) die ooit begon in hardcore punkband. Later kocht hij voor 10 dollar een akoestische gitaar. Op de PL speelt hij zijn nieuwste repertoire. Het kinderprogramma heeft in de loop van de jaren een grote faam bereikt. Aan de hand van sociale en milieu thema’s zijn er speciaal ontworpen spelletjes, zoektochten en knutsel workshops. Op het terrein is een biologische veganistische kantine met koffie, broodjes en taart en iedere avond kun je warm eten bij de actiekeuken Rampenplan.

De Pinksterlanddagen kennen een lange traditie die terug gaat naar 1927 toen anarchistische jongeren uit de noordelijke provincies voor het eerst deze bijeenkomst organiseerden. In 1933 werd het kampeerterrein in Appelscha door arbeiders aangekocht en het is op deze plek dat de dagen sindsdien plaatsvinden. Tegenwoordig bezoeken ieder jaar ongeveer 500 mensen het festival, die zich kenmerken door een uitstekende sfeer. Hier verzamelt zich anarchistisch Nederland!

Iedereen kan een rol spelen op de Pinksterlanddagen; organisatorisch of praktisch onder het motto: Geen vrijheid zonder verantwoordelijkheid! Wil je bijdragen met een activiteit zoals workshop, theater of wat dan ook, laat het ons weten.

De Pinksterlanddagen vinden plaats op het kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, Aekingaweg 1a in Appelscha. Het terrein is per openbaar vervoer bereikbaar met lijn 15 of 19 vanaf de NS-stations Assen en Heerenveen. De kosten voor de PL bedragen slechts 15,00 euro. Hierbij is het kamperen inbegrepen, maar het eten niet. Vergeet je kampeerspullen niet!

Voor meer info check: www.pinksterlanddagen.org

Meehelpen? pinksterlanddagen@hotmail.com


Hoort u dat ook? Die stilte,

Hoort u dat ook? Die stilte, het negeren. "Niet aan de hand, vervolgt u weg naar Appelscha!"

laten we gewoon lekker neuken.

Maar nee......Ja gezellig met zn allen naar een workshop sexuele intimidatie.

pffffffffffffff

Wat een negatief gezeik hier

Wat een negatief gezeik hier allemaal.Nou moeten jullie ook eens ophouden en de organisatie PL de kans geven
een gedegen festijn neer te zetten met ruimte voor iedereen ongeacht haar of zijn overtuiging/visie !

Ophouden met zeuren nu.

"de zaak" M

Negatief gezeik?

Ik denk dat je dat een beetje negatief bekijkt. En evenement als de PL zou inderdaad een gedegen festijn moeten zijn, velen vragen zich klaarblijkelijk af of er inderdaad ook ruimte is voor iedereen en zijn of haar visie en of overtuiging..... "de zaak" M is hier een goed voorbeeld van (haha en daar gaan we weer).

Inderdaad. Die uitstekende

Inderdaad. Die uitstekende sfeer waardoor de PL zich kenmerkt blijkt momenteel te bestaan uit een flinterdun laagje. De PL blijkt zich vooral te kenmerken door het ad hoc en willekeurig uitsluiten van mensen. Heel fraai om dan te gaan roepen dat mensen niet zo negatief moeten zijn en de voorbereidingsgroep een kans moeten geven, maar geeft die club dan ook een kans aan anderen?

De Oplettende lezen

Er wordt geschreven op Indymedia door de voorbereidingsgroep: "Overdag biedt het programma verdieping, discussie, informatie en suggesties over uiteenlopende onderwerpen. Het voorlopige programma biedt een workshop over seksuele intimidatie in je eigen kring door gasten uit Philadelphia (USA)".

Op haar eigen website: De aanleiding hiervoor ligt in een aantal incidenten in het verleden. Eén er van vond plaats in 2013.Hieronder vind je toelichting rond dat laatste incident. Een groep uit Philadephia (U.S.A) organiseert op uitnodiging van de voorbereidingsgroep twee workshops. De eerste over “respectvol omgang” en “seksuele intimidatie”. De tweede gaat over “accountability” processen en “transformative justice”."

De Pinksterlanddagen voorbereidingsgroep kiest om "seksuele intimidatie" uit te lichten. Probeert zij hier verkapt wat mee te zeggen? Of wederom een steek onder water te geven. Zoek de verschillen hier en op de website: http://www.pinksterlanddagen.org/programma/onderlinge-verstandhouding

-

Weet dat als je kiest voor één overnachting, je dan evengoed de volle mep betaalt. En maak dat alchoholvrije ook eens waar dan. Als je iemand zo makkelijk verwijdert als vorig jaar dan mag je verwachten dat de zuiperz al helemaal geen kans hebben.

Dat alcoholvrije is een

Dat alcoholvrije is een farce. 100 meter het bos in tot 06.00 in de ochtend tref je daar mensen coma zuipend en snuivend aan. Mensen van de voorbereidingsgroep gaan in de ochtend naar het bos om de overblijfselen van het drankfestijn op te ruimen. So far alcoholvrij. Symboolpolitiek en afdekken van lelijkheden daar is waar zij goed in is. Editie 81; failliet meer dan ooit.

organiseer zelf maar eens wat

Je kon er op wachten, de opmerkingen over wat er wel niet allemaal fout is aan de Pinksterlanddagen. Kritiek is vaak best nuttig en op het evenement is inderdaad best wat aan te merken, maar blijf niet in herhaling vallen en probeer er eens iets opbouwends mee te doen.
Ook op indymedia zijn al diverse teksten verschenen over wat er de vorige editie (en vele andere keren daarvoor) is gebeurd. Geef de voorbereidingsgroep en alle bezoekers nu maar de kans van de fouten te leren en te zorgen dat er dit jaar geen soortgelijke conflicten plaatsvinden. Als je daar zelf aan wilt bijdragen kun je het beste ook naar Appelscha gaan, dat heeft meer zin dan hier voor de zoveelste keer met dezelfde afkrakende reacties te komen.
En als je er geen vertrouwen in hebt, dan ga je niet. Maar probeer dan eens iets beters te organiseren. Lijkt mij een zinvolle manier om al je negatieve ervaringen van de Pinksterlanddagen te gebruiken. Een goede actie, discussieavond of gewoon een tweede anarchistisch kampeerweekend. Plek zat en het geeft niks als het niet gelijk honderden mensen trekt. Doe iets.

Quote: "Geef de

Quote: "Geef de voorbereidingsgroep en alle bezoekers nu maar de kans van de fouten te leren"

Dat is nu juist het pijnlijke. De voorbereidingsgroep zegt tot nu toe nog steeds maar een ding en dat is en blijft: wij willen en zullen niets leren van onze fouten. Wij gaan gewoon stug door op deze weg.
Ze hebben die kans nog steeds volop. Maar ze maken er domweg geen gebruik van! Het is dus gewoon fucking goedkoop om de critici te verwijten dat ze zo negatief zijn en wat al niet en dat verandert niets aan de gegeven situatie.
En die situatie zegt: het anarchisme in Nederland staat er niet al te best voor en wordt voorlopig ook niet echt geloofwaardiger.

wat is nu eigenlijk het goedkoopst?

"Het is dus gewoon fucking goedkoop om de critici te verwijten dat ze zo negatief zijn en wat al niet en dat verandert niets aan de gegeven situatie."

Wat pas 'fucking goedkoop' is, is het steeds herhalen van dezelfde kritiek van achter je toetsenbord. Als je de PL niet meer ziet zitten, negeer het dan voorlopig en organiseer zelf wat. Dan verander je misschien wel iets aan de gegeven situatie.

Dan wordt het tijd om een

Dan wordt het tijd om een boycot uit te roepen! Peter met het stuk Appelschade gaf al aan niet meer te komen.
Dit persoon komt ook niet mee

Het is heel erg moeilijk voor

Het is heel erg moeilijk voor me om hierover te praten dus ik hoop op een respectvolle behandeling. Ik ben namelijk op gruwelijke wijze misbruikt door de voorbereidingsgroep. Ik kan daardoor tot mijn spijt echt niet op de PL aanwezig zijn. Het zou daarom prettig zijn als de voorbereidingsgroep van het terrein verwijderd wordt...

Vrankrijk!

Dit lijkt wel een herhaling van de vrankrijk tragedie! Stop alles maar in de doofpot!

Nou ik ga niet meer naar die ZOGENAAMDE anarchisten!

Driemaal raden welke personen

Driemaal raden welke personen er in de voorbereidingsgroep zitten. Zoals het klokje tikt....

Driemaal raden welke personen

Driemaal raden welke personen er in de voorbereidingsgroep zitten. Zoals het klokje tikt....

Te gek! Blijf inderdaad

Te gek! Blijf inderdaad gewoon lekker weg als je de PL zo klote vindt!

Dan kunnen wij , bezoekers die wel opbouwend bezig willen zijn met veilige sfeer tijdens de pinksterlanddagen -en tegen seksueel geweld- gaan werken aan onze beweging.
Iets wat met een jaar anoniem zeiken op internet in ieder geval niet is gebeurd.

Succes met de heksenjacht!

Succes met de heksenjacht!

Lees Kafka, positivo

Goh wat voel ik me toch veilig in een sfeer waarin anonieme en geheime beschuldigingen rondvliegen!

mmmh, interessante reactie:

mmmh, interessante reactie: de verschillende stukken van Maikel en die van peter Storm zijn allesbehalve anoniem. 'Anoniem gezeik' kan dus alleen een beschrijving zijn van de zeer schaarse reactie van de tot nu enigszins anoniem gebleven 'voorbereidingsgroep'. Maar wat me hier echt opvalt, is dat er iemand schrijft die kennelijk weet waar het 'onveilig gevoel' van de (eveneens anoniem gebleven, trouwens) twee mensen die wilden dat maikel zou worden weggestuurd, vandaan kwam. Kennelijk speelt al dan niet vermeend 'seksueel geweld' een rol.
Ik vind het echt kwalijk voor alle echte slachtoffers van seksueel geweld (en die zijn er helaas genoeg, dag in dag uit, ook en vooral buiten Appelscha) dat hier weer een anonieme persoon wat roept over 'seksueel geweld' zonder maar enige steekhoudend verhaal over wat zich nou heeft kunnen afspelen. Of je weet meer, en dan ben je het deze slachtoffers echt verplicht om eindelijk uit de kast te komen en wat meer te vertellen. Of je hebt geen idee en je speelt het spelk van de daders, door zonder onderbouwing een link te leggen tussen 'onveilig gevoel' en seksueel geweld. In beide gevallen: deze reactie (wo, 14/05/2014 - 16:36 — positieve PL bezoeker) is een misselijkmakend trap na naar allen die wel iets positiefs proberen te maken van de nogal klunzig verlopen uitzetting van Maikel en de mogelijk daaran voorgaande (maar daar weten we dus als gewone stervelingen nog steeds hemelaal niets van) geval van seksueel geweld - of betrof het toch maar een ordinair geval van teleurgestelde verwachtingen in een onevenwichtige relatie, waar later door een stel would-be power feministen een slecht gekozen symbool-geval van is gemaakt, omdat ze met het sujet Maikel sowieso een politiek meningsverchil hadden?
Kortom hou s op met vage omhaal manoeuvres en zeg gewoon wie je bent en wat je er mee te maken hebt en wat je positie is. Dat zou voor de lezers m/v van Indymedia die begaan zijn met de PL en met feminisme echt een stuk schelen.

jaja

maar zelf zeg je ook niet wie je bent en wat je positie is...........

Het anti-intellectualisme

Het anti-intellectualisme viert hoogtij ^_^

Even wat ontspanning:

aktivistisch

Na een geslaagd en boeiend Noordelijk aktivistenkamp in Appelscha verleden week ,heb ik zin in de aankomende PL aldaar.
Ik denk dat mensen geleerd hebben van 2013 en zie dergelijke situaties niet zo snel herhalen.
Heb begrepen dat genoemde 2 betrokkenen dit jaar ook gewoon weer komen en zo moet het ook.

Iedereen is welkom en we maken er wat van !!!

De twee personen die er

De twee personen die er afgeflikkert zijn of de twee anonieme aangeefsters?

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech