Nijmegen! Geef racisme geen stem, doe mee tegen de PVV

Hier kun je discussieren over Nijmegen! Geef racisme geen stem, doe mee tegen de PVV.
We vinden het fijn dat Bruls zijn geluid tegen de uitspraken van Wilders heeft laten horen, maar discriminatie kent vele vormen. Van het hinderen van jongeren op straat door politie en mosquito’s tot wantrouwend cameratoezicht bij bijstandsgerechtigden. En van het criminaliseren van voetbalfans tot het uitsluiten van migranten. Bruls heeft zijn stem tegen de uitspraken van Wilders laten horen, maar zijn daden tegen alle vormen van discriminatie blijven achterwege. Wij willen ook laten zien dat een pro-voetbalgeluid en een antiracismegeluid voor de volle 100% samen gaan. Voetbal blijft multicultureel.

Nijmegen is van iedereen, van ouderen, van witte mensen en zwarte mensen, mensen van alle geloofsovertuigingen, van jongeren, voetbalfans, homo’s, hetero’s, atheïsten, transgenders, iedereen is welkom en dat is wat Nijmegen Nijmegen maakt. En Nijmegen is van ons! Om dit te laten zien roepen we iedereen op om mee te manifesteren tegen racisme. Wij zorgen voor muziek en limonade. Jullie zorgen voor een strijdbaar antiracistisch geluid. Neem herrie, spandoeken en vooral al je vrienden mee.

Wat wij eisen:
-Geen ruimte voor racisme
-Geen discriminatie in de breedste zin van het woord
-Een onafhankelijk onderzoek naar racistisch politieoptreden
-Een onafhankelijk meldpunt politiegeweld

Doe met ons mee, we beginnen stipt om 13:00 op de ganzenheuvel in Nijmegen (bij de grote markt steil naar beneden richting het kronenburgerpark).


doe maar niet

- De "prowilders-anti-bruls"-demo verzamelt voor om 13.00 in het kronenburgerpark. De hier voorgestelde tegendemo zou voorverzamelen om 13.00, een paar honderd meter verder op de Ganzenheuvel (Hezelstraat).

- het feit dat ik dit via linksnederlands en indymedia moet horen ipv via bataforum, en pas twee dagen vantevoren, lijkt erop te wijzen dat het niet door gevestigde nijmeegse activisten wordt georganiseerd.

- Gebaseerd op wat ik nu weet vind ik het niet handig om naar de Ganzenheuvel-demo te gaan. Ik verwacht dat er toch maar anderhalve man en een paardekop naar de "prowilders-anti-bruls"-demo zullen gaan, en zie die mars deels als een provocatie. Nijmegen staat al jaren bekend als links bolwerk, en de gemeenteraadverkizingen van vorige maand hebben dat bevestigd.
Vrijheid van meninguiting werkt alleen al het ook voor iedereen geldt, en als ze willen matten doen ze dat maar met de ME.

Ik vind het super-onhandig om een demootje waar we zelf niet aan meedoen, meer publiciteit te verlenen dan het waard is door er een tegendemo tegenaan te gooien.

Tegen racisme (en liefs ook tegen de kapitalistische nep-oplosingen die Wilders voorstaat) demonstreer ik graag wanneer het mij uitkomt, zoals op 22 maart j.l.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech