(adam) ontruiming sloterdijkstraat 4

Hier kun je discussieren over (adam) ontruiming sloterdijkstraat 4.
Vrijdag 28 maart rond 11:00 is het pand aan de sloterdijkstraat 4 ontruimd.
Het pand was zondag 9 maart gekraakt.
Het pand is gespoed ontruimd onder wets artikel 138A meer informatie over deze ontruiming volgt.


Re: (adam) ontruiming sloterdijkstraat 4

Met spoed ontruimd.
Waarom dan?
Wat is het verhaal van het pand , het is voor het kraakverbod ook al gekraakt geweest.
De krakers toen, hebben het eerste kort geding gewonnen van de 90-jarige eigenaar, omdat het spoedeisend belang er niet was.
Toen kwam het kraakverbod en de krakertjes werden na een kort geding en geen spoedeisend belang ontruimd. Zij gingen vrijwillig weg , omdat de eigenaar zielig was gezien zijn leeftijd.
Waarom kraak je dan weer hetzelfde pand en wordt je plotseling ontruimd?
Wist je het niet of dacht het zal wel loslopen.

De buurt is ok genoeg om je schandeverhaal aan iedereen te laten zien.
Niks doen en dan staat de smeris plotseling voor de deur en daarom is er een spoedontruiming.

Denkt bovenstaande wijsneus

Denkt bovenstaande wijsneus vanuit zijn huurhuisje dat het een goed idee is om net ontruimde mensen even verder de grond in te duwen? Je hebt misschien tien jaar geleden eens een pandje gekraakt, maar nu is het wel echt tijd om je bek te gaan houden. Als je het graag opneemt voor de smeris, dan moet je smeriswoordvoerder worden. Als je verhalen wil lezen, dan ga je naar de bieb. Als je mensen wil helpen aan een woning, dan trap je deuren van ongebruikte huizen open.

Je weet niet of ik in een

Je weet niet of ik in een huurhuis zit of niet. Wellicht heeft het te maken met de neerwaartse spiraal waarin de A'damse kraakbeweging al een aantal jaren in zit. Het gezever en de in en in slechte manier hoe er met het Vrankrijk gedoe is omgegaan heeft daar zijn impact op gehad. Bedenk je maar eens waarom zoveel mensen weggelopen zijn bij de Molli en de Grakra verdwenen is en zo kan ik tientallen mensen opsommen die de kraakscene de dikke vinger hebben gegeven. Ga daarom maar eens over nadenken. Denk eens na over strategie i.p.v. naar de ene actie naar de andere actie hollen en daarbij een spoor van verloren mensen aan de zijkant van de weg nalaten en laat aub punkliedjes als buurtbrieven achterwegen.

Kraken gaat ...door?

oud gezeur

ja, ja, ja, haal de vrankrijk er maar weer bij. waarom zouden de mensen die nu kraken zich druk moeten maken over mensen die toen weggelopen zijn?? wij mensen in huurhuizen zouden het super tof moeten vinden dat er nog doorzetters zijn die kraken (veel lastiger dan toen wij nog kraakten) en creatief punkliedjes gebruiken in hun buurtbrief.
steek hand in eigen boezem en denk zelf na over een strategie en weet mensen daar enthousiast voor te krijgen. en ga niet online mensen lopen beschuldigen dat ze niet nadenken terwijl je er niets van weet.

de krakers van de sloterdijkstraat hebben blijkbaar even wat andere prioriteiten dan ons allemaal direct van alle informatie te voorzien, dat komt later schrijven ze.

&de vrankrijk? daar leeft het al een tijdje weer en gelukkig maar. met name de queer groepen hebben er hun plek van gemaakt. fijn toch? of mag op zo'n besmette plek nooit meer nieuwe initiatieven genomen worden?

heb je soms een persoonlijk vete tegen een van de ex-bewoners van de sloterdijkstraat? zo'n vermoeden begin ik te krijgen. en dan vraag ik me af: wie zit hier nou in een neerwaartse spiraal?

succes met een nieuw pand vinden yolo's!

Jammer dat die queer groepen

Jammer dat die queer groepen in dit verband wel erg duidelijk als schaamlap worden gebruikt.
Erg jammer.
Het had niet zo hoeven zijn.

off-topic??

het is maar een voorbeeld van hoe een plek weer een ander karakter kan krijgen. natuurlijk is er ook de hiphop-crew en de punkavond en de vrance-dance. maar vrankrijk is tegenwoordig vooral queer, en dat gaat niet samen met het woord schaamlap.

ik vind het heel jammer dat ik ook geen positieve bijdrage heb kunnen leveren direct na het incident in de vrankrijk. dat is mij vast ook aan te rekenen. ik heb het een aantal andere mensen wel hard zien proberen overigens.

maar hebben we het nu nog steeds over de vrankrijk?? ik dacht dat we het hadden over dat art. 138a is gebruikt om een pandje te ontruimen. lijkt me meer een anno 2014 onderwerp.

Toch echt jammer dat queer in

Toch echt jammer dat queer in dit verband toch echt goed samen blijkt te gaan met het woord schaamlap. Dat had men zich eerder kunnen bedenken, maar het is nu niet anders.

Is daar ook een safe space

Is daar ook een safe space beleid?

toch echt jammer

dat je maar 1 punt uit m'n verhaal haalt en dat naar je hand zet. vind dat je erg rottig bezig bent. maar het heeft weinig zin om op deze manier de discussie aan te gaan.

het had niet zo hoeven zijn & dat had men zich eerder kunnen bedenken, maar het is nu niet anders.... geen idee wat ik met dit soort vage retoriek moet.

ik ga weer wat zinnigs doen.
over en uit.

Ik vond het in zekere zin een

Ik vond het in zekere zin een interessant punt uit je verhaal. Je schrijft ook dat het "maar een voorbeeld" is, "van hoe een plek weer een ander karakter kan krijgen". Vrankrijk had vroeger echter ook al een queer night. Wat is dan het andere karakter?
In eerdere discussies werden die queer initiatieven ook al nadrukkelijk naar voren geschoven. Door de manier waarop jij dat nu weer deed, viel bij mij het kwartje. Het is een schaamlap. Het wil zeggen: "kijk eens hoe goed wij bezig zijn, met initiatieven van minderheidsgroepen".
Dat stoort me en ik vind het idioot dat mensen zich voor zoiets laten lenen.

De beste stuurlui staan aan wal!

Jammer dat je het niet voor het zeggen hebt in Amsterdam he? Anders was het zoveel beter naar jouw wil geweest.
Ik had ook graag wat meer geweten over het pand, maar het is aan hun om dat wel of niet te vertellen. Als je het zoveel beter kan: DIY.

zo kan het dus ook, een

zo kan het dus ook, een verhaal schrijven over je pand:

https://www.indymedia.nl/node/22273
Amsterdam: civele ontruiming 2de oosterparkstraat (deel 2)

onbeschoft antwoord de

onbeschoft antwoord

de vragensteller wordt voor negatieve huurder en smeriswoordvoerder uitgemaakt, geen antwoord op de vraag dus
een ordinaire scheldpartij en verder niets
typerend hoe er in de kraakbeweging met elkaar omgegaan en gecommuniseerd wordt
schaam je en kip of haan zonder kop ga in je hok

backstabber

twisting stories, all because you're jealous.
so this is what you're all about?

you're such a backstabber.
such a shit talker.
everybody knows it

i'm sick and tired of hearing all about my life
from other bitches with all of your lies,
wrapped up so tight,
maybe you should shut your
fucking mouth

honestly, I think it's kinda funny
that you waste your breath
talking about me

Ondertussen zijn de bewoners

Ondertussen zijn de bewoners van Amsterdam zelf meer politiek betrokken dan deze krakers.

Zie: http://www.at5.nl/artikelen/124836/buurtbewoners-architectenbuurt-bezett... . De kraakcultuur die nu nog bestaat zal of een heel klein obscuur scenetje worden of geheel verdwijnen. Voor politiek gewicht hoef er niet meer te zijn Misschien later gezellig om zo'n kraakkroeg te bezoek voor het nostalgisch gevoel.

Zo'n heel klein obscuur

Zo'n heel klein obscuur scenetje is het nu al voor het grootste deel. Op Oost na zijn de structuren volledig ingestort en wat overblijft stemt niet vrolijk.
Als er nog een authentiek interieur van zo'n kraakcafe over is, heeft het Amsterdam Historisch Museum misschien nog belangstelling om het over te nemen.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Copypasta van parool artikel dat al gelinkt is 2 comments boven.

stop talking shit about

stop talking shit about people here , same of us we dont give fuck about personal life of certain people so FUKING STOP , if you have a beef with certain person tell her personally not here , unfortnally we just have one activist site so dont do it worst that already is ... yea indymedia YOU SUCK

:-))

thx for saving my evening, your comment really made me laugh. I'm sure you must laugh yourself when you read it again at a moment when you're not drunk, it's hilarious and rather innocent in the end.
If I was to take your comment any seriously, I'd say that it's nice to keep people like you participating here with your enlighting comments and stuff, I specially like the subtle anti-dutch rethorics - but if it's too much effort to cope with our undoubtedly corrupt functionning and obviously unbearable hidden bourgeois agenda, it's probably fair if you decide to make yet another activist site for yourself. Just do it! I will read it :-).

"unfortnally we just have one

"unfortnally we just have one activist site so dont do it worst that already is ... yea indymedia YOU SUCK" You mad, bro?

bro ... you litle minded

bro ... you litle minded cunt grow up first

Hoeze zuigt Indymedia? Omdat

Hoeze zuigt Indymedia? Omdat het geen commentaar weg haalt? Weet je waar zij een grote vorm van censuur hebben? In China of Noord Korea. Daar kan je met moeite Google gebruiken. Is dat wat je voorstaat? Probeer eens een artikel te schrijven dat niet al te dronken overkomt.

je je je lods of respect

je je je lods of respect in AMSTERDAM bring it on loosers

Nogmaals: dit is waar het om gaat

Officier van justitie en politiecommissaris spelen bedenkelijke rol bij kraken in Amsterdam

Hoe betrouwbaar zijn overheidsdienaren met betrekking tot de van hen verlangde objectieve houding ten opzichte van burgers, zoals krakers? Na de geruchtmakende rechtszaak rond OM baas Joris Demmink wordt het tijd om breder te kijken naar hogere overheidsdienaren die zich denken te kunnen veroorloven om alle wetten, regels en fatsoen aan hun laars te lappen. Naar aanleiding van de onrechtmatige "spoedontruimingen" zoals die de afgelopen tijden steeds meer plaatsvinden ben ik tot het volgende gekomen:

In 1976 werd er door de 2e kamer een antikraakwet aangenomen. Door heftig verzet van zowel de kraakbeweging als de 1e kamer is de wet uiteindelijk nooit afgekondigd en in 1981 is het wetsvoorstel ingetrokken.
Sommige overheidsdienaren kennen de geschiedenis en leren daarvan.
Zoals altijd in de kraakgeschiedenis nam Amsterdam het voortouw. Een hele opvallende rol is hier weggelegd voor 2 fanatieke overheidsdienaren te weten de officier van justite Otto van der Bijl en de commissaris van politie Leen Schaap.
Het is (nog) nooit duidelijk geworden waarom zij zo betrokken zijn bij het onderwerp kraken. Hun fanatisme en met voeten treden van wetten en regels van fatsoen is al jaren ongehoord..
De feiten:
Na jarenlang gezamenlijk te zijn opgetrokken in hun kruistocht tegen het kraken en daarbij zonder enige emotie honderden mensen dakloos te hebben gemaakt vond commissaris Leen Schaap het nodig om de weg naar een nieuwe antikraakwet persoonlijk te versnellen. Hij verscheen overal in beeld met een tranentrekkend en volledig gelogen verhaal over boobytraps in kraakpanden. Hoe hij werd beschoten door krakers met katapulten met grote moeren en deed een emotioneel beroep op het zelfreinigend vermogen van de kraakbeweging. Een knappe strategie: valselijk vernietigend veroordelen van een groep mensen om vervolgens in het openbaar de onderbuiken van mensen te bespelen door te spelen op gevoel. En dan als toetje: toen Leen Schaap zijn mensen door krakers op goede gronden de toegang tot hun woningen werd geweigerd vond er opeens midden in de nacht een ontruiming plaats van 5 panden in de 1e Oosterparkstraat. Alle "wapens' die hierbij werden gevonden (neergelegd?) werden uitgebreid getoond in de media. Laat zich raden wie hier achter zat.
Media en kamerleden trapten er met open ogen in. Het in de maak zijnde antikraak wetsvoorstel werd opeens nieuws en er werd aangedrongen op snel en krachtig optreden tegen het krakerstuig.
En wie mochten verschillende malen naar Den Haag afreizen om als deskundigen bij te dragen aan de totstandkoming van de wet? Juist: Otto van der Bijl en Leen Schaap.
Dan is er het moment dat de rechter bepaalde dat artikel 429sex wetboek van strafrecht geen grond bood voor een ontruiming van de woning. Heel Nederland hield zich daar uiteraard aan. Wie niet? Otto van der Bijl zag voldoende juridische mogelijkheden om de ontruimingen toch voort te zetten, illegaal en onrechtmatig dus, Uitvoerder: Leen Schaap. Samen maakten zij zich willens en wetens schuldig aan vele onrechtmatige ontruimingen. Pas een vonnis van de hoge raad kon hen stoppen.
Maar inmiddels lag er toen al de nieuwe antikraakwet. Gelukkig bepaalde de rechter al heel snel dat het grondrecht Wonen niet zonder een rechterlijke toets geschonden mocht worden. Uiteraard was dat in de tussenliggende tijd door het duo van der Bijl/Schaap al vele malen gedaan. Opnieuw onrechtmatig.
Stoppen met ontruimen of wachten op een aanpassing van de wet, zoals te doen gebruikelijk? Niets van dat alles. Er werd een brief in elkaar geflanst met daarin wat juridische spitsvondigheden , getekend door Otto van der Bijl en daarna kon Leen Schaap weer gewoon aan de slag.
Maar zelfs die vereiste rechterlijke toets bleek te veel gevraagd voor hen. De spoedontruiming werd bedacht en ruim uitgelegd. Inmiddels zijn er dan ook meer zogenaamde spoedontruimingen dan door de rechter getoetste ontruimingen. Daarbij maakt Leen Schaap gebruik van een nieuwe methode: snel als een echte dief in de nacht mensen uit hun huizen gooien en nog sneller vertrekken. Het valt op dat er al lange tijd geen ontruimingsrondes meer zijn geweest., waardoor het kraken niet meer de media aandacht krijgt die het verdient. Geniaal want het lijkt te werken.
Wat is het bewijs dat de methode van de spoedontruiming niet deugt? De door onze advocaten gevraagde voorlopige voorziening over de Ellermanstraat werd op het laatste moment door de overheid ingetrokken. Geen rechtszaak, geen toetsing, maar opeens ook geen spoedontruiming meer. Wie zal het bedacht hebben?
Hoe vaak kunnen dit soort hooggeplaatsten de wet overtreden zonder dat er iemand opstaat? Ik zoek medestanders voor een collectieve aanklacht. Wie heeft er nog meer feiten? Want er is nog iets aan de hand: sinds de zogenaamde bedreigingen aan hun adres hebben beide heren zich zogenaamd teruggetrokken uit het kraakdossier. Ze zijn niet meer zichtbaar. Dat maakt dit soort mannen pas echt gevaarlijk. Maar ik weet uit een zeer betrouwbare bron bij de gemeente dat in ieder geval Leen Schaap zich nog steeds intensief inspant om zo veel als mogelijk te ontruimen en zich met iedere ontruiming bemoeit. En dat verklaart gelijk waarom elke wet, elke rechterlijke uitspraak, elke fatsoensnorm overtreden of omzeilt wordt: beleid van jaren wordt voortgezet, alleen anoniemer.
Tot slot: laten we goed opletten. De truc met de spoedontruiming heeft te lang bestaan en veel onnodige slachtoffers gemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat de volgende truc om wet en regels te omzeilen of te negeren alweer is bedacht. Wees alert en blijf elkaar op de hoogte houden van het stelselmatig onrechtmatig handelen van overheidsdienaren als van der Bijl en Schaap.

Maar natuurlijk: het is

Maar natuurlijk: het is allemaal een groot schimmig complot! De laatste ontdekking vanuit de zieltogende resten van de kraakbeweging, een verbluffende analyse.
Een emmer vol verdraaide feiten, een handvol ongefundeerde verdachtmakingen plus wat verhaaltjes uit de oude doos die al stonken toen ze voor het eerst werden opgedist. Maar zo'n collectieve aanklacht lijkt me wel heel zinvol hoor, dat houdt weer wat idioten van de straat.

Otto en en Leen zijn vieze

Otto en en Leen zijn vieze mannetjes die zich bedienen van vieze politiek, maar dat is niet het probleem wat de meeste mensen hier boven beschrijven. Het probleem is welke mensen (nog) bezig zijn met deze problematiek of beweren er mee bezig te zijn. Er is een oorzaak, een gevolg, een wenselijke situatie en de weg er naartoe. Hierboven wordt er een oorzaak en een probleem beschreven. Of deze kritiek terecht is of niet, dat laat ik graag even in het midden. Niet alle wegen leiden naar Rome en de vraag is of de mensen van Sloterdijk daar een constructieve bijdragen leveren voor 'iets beters'. Dat valt maar heel erg te bezien. Het is hun tijdelijk gelukt om hun eigen primaire levensbehoeften te bevredigen. Dat is natuurlijk nog niet een algemeen belang dienen of het ontstijgen van puberale recalcitrantie. Laat staan een politieke analyse te hebben die aansluit op de dagelijkse realiteit.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech