Fotoreportage Demonstratie Internationale Vrouwendag Utrecht

Hier kun je discussieren over Fotoreportage Demonstratie Internationale Vrouwendag Utrecht.
Ontstaan uit de socialistische beweging, 8 maart is traditioneel de dag waarop vrouwen worden gevierd, de dag om aandacht te vestigen op en te vechten voor vrouwenrechten en herkenning voor het (grotendeels onbetaalde) werk dat we doen als moeders en verzorgers. Elk jaar worden er wereldwijd demonstraties en evenementen georganiseerd om de strijd van vrouwen zichtbaar te maken. Dat is geweldig en wij steunen dit, omdat genderspecifiek geweld tegen vrouwen altijd een probleem is.

Zie voor eerder bericht:
https://www.indymedia.nl/node/21700
http://feministischverzet.noblogs.org/post/2014/03/03/raise-your-voice-y...
https://www.facebook.com/events/446713802129124/?ref=22


Re: Fotoreportage Demonstratie Internationale Vrouwendag Utrecht

Onbetaald werk als moeder en verzorger .....!
Hier kom ik even niet uit daar niemand jullie verplicht om kinderen te baren.

Gelijke lonen.......!
Ook geen strijd voor nodig daar ondertussen de groep vrouwen tussen de 28 en 35 jaar gemiddeld al meer verdienen dan mannen.

Homosexualiteit.......!
Er is geen hond die lesbo's en homo's hier iets in de weg ligt behalve een grote groep Noord-Afrikaanse jongeren onder invloed van godsdienstwaanzinnigen en wat doorgeslagen Christenhonden.

Laat duidelijk zijn dat ik voor gelijke rechten/plichten ben maar de heterohaters in het ACU laten zien en merken dat ze geen haar beter zijn dan datgene waartegen ze zgn lopen te strijden.

ik durf de femaatjes geen biertje meer aan te bieden omdat ze me gelijk zien als hun toekomstig aanrander cq verkrachter.

Ik neem hun demo dan ook voor geen meter serieus.

jaja....

" Er is geen hond die lesbo's en homo's hier iets in de weg ligt " , jaja , en daarom zijn er ook geen homo's in de voetballerij bijvoorbeeld.

Ik neem deze demo wel serieus. Bedankt ook voor de foto's. Duidelijk, helder en fris ipv een of ander vaag black block wat alleen maar 'no justice no peace fuck the police' kan roepen. Ga door op deze wijze, er is nog hoop.

foto,

Wat een foto's en weinig feministische theorie. Ik ben wel bekend met de feminisering van arbeid enz of moeten we het nu op de gender smijten?

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Echt niet !!!

@mod

Toch is in de echte wereld buiten je kraakpandje gaan kijken.

@ rechtse eikel nee hoor, dat

@ rechtse eikel
nee hoor, dat hoeft niet. Indymedia wordt gehost in mijn kraakpandje, wist je dat niet? Wat ik vooral niet begrijp is wat jij hier zo komt trollen. Blijf maar lekker in de islamophobe wereld van je, die is helaas groot genoeg.

Ook een rechtse eikel?

Anton Constandse over de islam “Men moet zich eens indenken, welke ghetto’s er zullen ontstaan van verouderde en voor ons gevaarlijke immigranten, als we niet alleen hun gruwelijke slachtgewoonten aanvaarden, maar ook hun discriminatie van vrouwen, hun patriarchaal-autoritaire aanmatiging, hun onderwerping van kinderen en hun stamveten. Waarom van nieuwkomers aanvaarden wat we zelf in gewoonten en wetten hebben opgeruimd?”

Zeker!

Wat een lul die Constandse!
Wat een racistische veronderstellingen!
Niks gevaarlijks aan mijn buren. Vrouwendiscriminatie of de andere genoemde zaken zijn NIET aan de orde. Gewoon hardwerkende en aardige brave burgers.

En slachten met een mes of een stroomstoot of CO2... Het is allemaal niet zo fijn voor het beestje. Maar we eten nou eenmaal graag een lapje vlees. Liefst met de zegen van God/Allah.
Dus hou je kop over moslims, stelletje racisten, want wie aan mijn buren komt komt aan mij!

hela

...maar we eten nou eenmaal graag een lapje vlees...

Ja jij ja... ik niet... en met mij vele niet.

Het gaat weer nergens over. nn=trol

hoppa

"nn=trol" Wie? Ik?

"...maar we eten nou eenmaal graag een lapje vlees... Ja jij ja... ik niet..."
Geef die jongen een ik-ben-okay-penning.

LOL!

A. Constandse ook al? daar

A. Constandse ook al? daar zakt mijn tuinbroek spontaan vanaf. Vanaf heden zal ik tuffen in de bron waaruit ik drink.

Dit keer geen bronvermelding?

Dit keer geen bronvermelding? Laatste keer kwam het van hier toch? http://www.devrijegedachte.nl/?p=1712

En weer de context acterwege gelaten? "Nee, bovenstaand citaat is niet opgetekend uit de mond van de verdachte van discriminatie en aanzetten tot haat, G.W.
Het is een tekst van onze Anton (ik moest hem bij zijn voornaam noemen) Constandse uit 1980. Anton leverde religiekritiek op de islam én verwierp de idee dat achterlijke culturen getolereerd moesten worden. Maar van discriminatie wilde hij niets weten. Zo nam hij het in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw vanzelfsprekend op voor de vervolgde Joden en joden, maar verwierp hij hun godsdienst radicaal. En dat is het kardinale (grappig in dit verband…) verschil met genoemde verdachte politicus…"

En dat is wel van belang want het anti-islam geluid wat je nu altijd hoort is wel degelijk discriminerend. Het is belangrijk je daarvan bewust te zijn en van te distantiëren. Want in het nu-populaire recht rascistische gezwam is wel degelijk sprake van het "aanvaarden wat we zelf in gewoonten en wetten hebben opgeruimd".

Het verschil is dat je hier

Het verschil is dat je hier alleen het in Nederland nauwelijks meer relevante christelijke geloof mag bekritiseren. De auteur van het verwijderde comment had het over de onderdrukking en discriminatie van vrouwen binnen de islam en benadrukte in het algemeen niets tegen moslims te hebben. Geen enkel verschil dus met het standpunt van Anton Constandse.

Anton

Als hij nu nog geleefd had zou hij waarschijnlijk ook het antisemitisme en de homofobie binnen de moslim gemeenschap aan de kaak hebben gesteld.

Pim

En als Pim nog geleefd had hij zeker op jouw stem mogen rekenen, minkukel.

Binnen anarchistische kringen

Binnen anarchistische kringen is elke kritiek op de (extreme facistische) islam not-done.
Jammer, daar een onafhankelijk inzicht nodig is om een nieuwe feministische golf te doen slagen.
Hiermee zijn moslim-meisjes/vrouwen die al jaren onder het juk van deze waanzinnigen moeten lijden niet mee gediend.

Is dit moslims bashen !!!

Dan durf ik te stellen dat het niet in orde is met je bovenkamer gezien de vraag van vele moslimvrouwen om onvoorwaardelijk stelling te gaan nemen tegen diegenen die verantwoordelijk zijn voor het vernederen,verkrachten,stenigen etc etc van talloze onschuldigen onder de noemer "zuivere islam".

Hoe laf en ziek is het om elke kritiek hierop achteloos opzij te zetten omdat dit even niet in je anarchistische modebeeld past !
Dan heb je het niet goed begrepen en moest je jezelf nog maar eens goed inlezen.

De nieuwe feministische golf die de wereld gaat overspoelen gaat ook hier op aanpakken,of je het fijn vind of niet

De nieuwe golf van omgekeerde

De nieuwe golf van omgekeerde bewijslast en the power of definition?

flauwekul

Het is gewoon een citaat dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Werd oorspronkelijk toch ook niet gepubliceerd met een vage duiding van de vrijegedachte erbij.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech