NSS, moedeloos makend.

Hier kun je discussieren over NSS, moedeloos makend..
Op voorhand staat vast dat de komende Nuclear Security Summit (NSS) haar doel, het voorkomen van nucleair terrorisme, voorbij zal schieten. Desondanks zou de NSS een begin kunnen maken met het uit de wereld helpen van die alomvattende dreiging. Alleen vergt dat het inzicht dat een alomvattende dreiging enkel op een alomvattende beleidsmatige wijze gepareerd kan worden. Geen onmogelijkheid, omdat daarvoor de VN hervormd moet worden van een kibbelende organisatie van regeringen, tot een gezaghebbend mondiaal beleidsorgaan met bovennationale bevoegdheden. Helaas is die hoopgevende mogelijkheid niet geagendeerd op de grootste internationale top ooit, met alle moedeloos makende consequenties van dien.


De problemen rondom de

De problemen rondom de verspreiding van nucleair materiaal/technologie is groter dan ooit.
De NSS heeft een overvolle agenda waarin Obama meer dan ooit het voortouw zal nemen om deze extreme dreiging waar ook China en Rusland zich ernstige zorgen om maakt weg te nemen.

Obama doet de laatste weken meer dan ooit van zich spreken en voert een programma uit wat in voorheen in Amerika
onmogelijk was.
Langzaam heeft hij zich los weten te maken uit de klauwen van de republikeinen ea extreem rechtse organisaties en gaat hij rucksichtloss op zijn doel af.
De gezondheidszorg word voor iedereen bereikbaar en ook word er nu een redelijk miniumloon ingevoerd.
De beer is los en dat zal op deze bijeenkomst ook gecommuniceerd gaan worden.

Ik heb er dan ook het volle vertrouwen in dat deze bijeenkomst het nodige gaat opleveren gezien zijn " hernieuwde inzet".

NSS.

Met de intenties van Barack Obama is niets mis. Integendeel! Alleen er is meer nodig dan intenties om de dreiging van nuclair terrorisme de wereld uit te helpen, dat de intentie is van de komende NSS.

Klopt Wouter,maar wanneer ik

Klopt Wouter,maar wanneer ik wat meer inscan op wat er gaande is kon deze bijeenkomst weleens positief gaan uitvallen.
De wereld is al brandende en niemand heeft het meer in de hand.
Deze bijeenkomst heeft een bredere agenda dan menigeen vermoed.
Obama heeft al het nodige losgelaten en zal er deze keer geen doekjes om gaan winden.
Poetin en de Chinese leiders maken ondertussen ook al een terugtrekkende beweging en hebben ondertussen hun offensieve houding laten varen.
Hun economieen en en daaraan verbonden "binnenlandse rust en orde" staat momenteel onder zware druk.Check hierbij ook even de zwaar terugvallen groei in China en hun verzwakte munt.

Hier gaat n.a.w. gecommuniceerd worden om het neo-liberale pad wat Thatcher en Reagin ingezet hebben per direct te gaan afsluiten om plaats te maken voor brede samenwerkingsverbanden die we nog nooit gekend hebben.

De wereld staat momenteel voor de zwaarste periode ooit en dit brengt alles en iedereen in beweging.
Het word of samenwerken of verzuipen.

Niet alleen regeringsleiders hebben een uitnodiging ontvangen :)

NSS.

Ben het met je eens nn. dat de wereld in brand staat. Begrijpelijkerwijs is die wereldbrand enkel te blussen door samen te werken, als wereldbevolking. Anders verbranden wij allemaal. Dit houdt in dat het lot van de wereld, en daarmee ons eigen lot, niet in handen ligt van Obama of welke wereldleider dan ook, maar van ons allemaal, ‘als wereldbevolking’. Voor het hard maken van dit feit zal de VN, als overkoepelende wereldorganisatie waar wij in wezen allemaal lid van zijn, omgebouwd moeten worden van een ongeloofwaardige organisatie ven regeringen, waarin de vijf permanente leden van de Veiligheidsraad beurtelings de scepter zwaaien, tot een gezaghebbend wereldforum met bovennationale bevoegdheden. Als voorzitter van de NSS zou Nederland dit punt kunnen agenderen op de NSS, hoe massaal het verzet daartegen van de deelnemende landen ook zal zijn. Met het weerstaan daarvan in het belang van het algemeen, waar de VN toch voor staat!, zou premier Rutte op het wereldtoneel zich niet alleen een ware primus inter pares tonen maar ook aangeven waarin een klein land groot kan zijn.

NSS

Je analyse is juist en ik heb daar weinig aan toe te voegen Wouter :).

Wel is het zo dat "de huidige" Obama er alles aan gelegen is om duidelijk te maken dat ons lot niet meer alleen bepaald kan en gaat worden door politici en financiële markten.
Langzamerhand heeft hij zijn weg binnen de Amerikaanse politiek weten te vinden en is hij weerbaarder dan ooit.

Ik ben daarom benieuwd welke uitkomsten dit globale overleg gaat krijgen ook al om het feit dat het kapitalistische systeem compleet is vastgelopen en al langere tijd met veel kunstgrepen in de lucht gehouden word.

De huidige crisis en de omwentelingen in het Midden Oosten hebben de klok op 12 uur gezet.
Deze bijeenkomst is niets meer dan een beginoverleg voor een vergadering van alle wereldleiders in Augustus/Sept die momenteel voorbereid word.
Een bijeenkomst waar wetenschappers e.a. ook ruim baan krijgen om ook hun woordje te doen.

Assange,Snowden e.a. hebben hierbij een belangrijke bijdrage geleverd door hun openbaringen en het proces weten te versnellen om onze leefwereld te verbeteren.
Ik hoop dan ook dat hun namen genoemd gaan worden en er serieuze pogingen ondernomen gaan worden om deze mannen het leven te gunnen wat zij verdienen.

NSS.

Dank voor je reactie nn. Getuige je opmerking dat de NSS een bredere agenda heeft dan menigeen vermoed, geef je mij het gevoel dat je meer weet over de invulling daarvan. Mocht dat juist zijn, kun je daar meer over loslaten? Daarnaast geef je aan dat de SNN gezien moet worden als een voorbereiding voor een vergadering van alle wereldleiders in Augustus/September. Kun je daar ook iets meer over zeggen. Bij voorbaat mijn dank voor de moeite.

Ik ga je meer vertellen

Ik ga je meer vertellen Wouter.

nuclear terrorisme

Een paar atoombommen op Iran lijkt mij de beste oplossing.

op=aan

@nntrol
op=aan

NSS agenda is gezien de

NSS agenda is gezien de toestand in de Oekraine aan veranderingen onderhevig en sommige wereldleiders hebben reeds aangegeven persoonlijk niet aanwezig te willen zijn.
Het al dan niet doorgaan van de top zal voor de 18e Mrt beslist gaan worden.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech