Actie in Den Haag tegen premier Israel

Hier kun je discussieren over Actie in Den Haag tegen premier Israel.
Tegen tienen begint de demonstratie op gang te komen met een groeiend aantal spandoeken, protestborden en Palestijnse vlaggen op het Plein bij de Tweede Kamer. Daarmee nemen ook de leuzen en spreekkoren toe waarin de premier van Israel ter verantwoording wordt geroepen voor zijn misdaden.

Zijn aanwezigheid in het gebouw van de Staten-Generaal loopt synchroon met de protestactie, die buiten luidruchtig zijn gang gaat onder het oog van veel pers. Wanneer binnen het vragenuurtje met de mensenrechtenschender om elf uur af is gelopen, loopt de demonstratie ook langzaam op haar einde. Symbolisch wordt ter afsluiting een meterslange kartonnen apartheidsmuur ten val gebracht.

De leuzen en protestborden lieten er geen misverstand over bestaan: in Den Haag is voor Netanyahu maar één plek geschikt: het verdachtebankje van het Internationaal Strafhof. Als officiële gast van de regering Rutte heeft hij hier niks te zoeken.

- Meer foto's van de protestactie

.


palestijns/Joods conflict

Het aloude Joods/palestijnse conflict is tot op de dag van vandaag aktueel ,maar om nu een van de twee
partijen nu zo in het "misdadigersbankje" te plaatsen gaat mij tever.

De premier van Israel is niet alleen verantwoordelijk voor de conflictsituatie daar en dat sommige maatregelen
tever gaan is simpelweg een gevolg van.
Duidelijk dat de discussie moet worden aangegaan maar om nu zo eenzijdig te ageren is niet erg constructief !

Ach, jodenhaat wordt hier al

Ach, jodenhaat wordt hier al sinds jaar en dag verpakt als anti-zionisme.

Dit zijn dezelfde mensen die terroristische en fascistische organisaties als hamas en hezbollah steunen...

Veelzeggend dat je zelf over

Veelzeggend dat je zelf over jodenhaat begint terwijl in het artikel niet één keer het woord jood gebruikt is.

veelzeggend

Veelzeggend is dat op anti Israel demonstraties leuzen als Hamas,Hamas alle joden aan het gas, joden kakkerlakken parasieten worden geroepen.

Tijdens de betoging zijn de

Tijdens de betoging zijn de namen hamas en joden niet één keer gevallen.

Ik zie toch echt op 1 der

Ik zie toch echt op 1 der foto's op de gelinkte fotopagina 'Jewish' staan op een spandoek...

halve waarheid

Er staat inderdaad 'Jewish' op een protestbord op die foto's. Op twee borden zelfs. Voor zover ik zie niet op een spandoek, maar dat doet er niet toe.
Maar wees dan eerlijk en tiep de hele tekst even over. Op het ene bord staat "I'm from Holland. Israel would pay me to move to his land because I'm jewish" en op het andere staat "I'm from Palestine. I cannot return to my land because I'm not jewish"
Dit is een protest tegen het beleid van de Israelische regering. Die regering maakt onderscheid tussen joden en niet joden. Niet de personen die deze borden vasthouden (of in elk geval blijkt dat niet uit de foto's).

Nederland steunt Israelische bezetting

TERECHT PROTEST TEGEN BEZOEK ISRAELISCHE PREMIER NETANYAHU/NEDERLAND LEGITIMEERT ISRAELISCHE BEZETTING

Geachte Redactie en lezers van Indymedia

De uitnodiging aan de Israelische premier Netanyahu door de Nederlandse regering getuigt van fundamenteel gebrek aan respect voor de rechten van de bezette Palestijnse bevolking
Sinds 1967 namelijk bezet Israel de Palestijnse gebieden en weigert zich terug te trekken, ondanks VN VeiligheidsraadsResolutie 242 [1967]
Deze bezetting impliceert onderdrukking, vernederingen, oorlogsmisdaden en landonteigeningen ten behoeve van volgens het Internationaal Recht illegale nederzettingen
De ontvangst van Netanyahu is dus een verkeerd signaal
Nederland dient aan te dringen op beeindiging van deze bezetting

Zie
http://www.ekudos.nl/artikel/332891/bezoek_netanyahu_aan_nederlandnederl...

Vriendelijke groeten
Astrid Essed

Waarom wordt er toch nooit

Waarom wordt er toch nooit geprotesteerd tegen door Jordanie bezet Palestijns gebied.

ach hebben we die astrid

ach hebben we die astrid essed ook weer. Dat de palestijnen het land claimen getuigt van gebrek aan respect voor god. Hoevaak komt de naam Jeruzalem voor in de Koran? Niet 1 keer.

wat de meeste mensen niet weten

Israel is van begin af aan een rechtse staat. Toen de Nazi's in Duitsland groter werden, zijn veel linkse en socialistische Joden naar het toenmalige Palestina vertrokken en begonnen met Palestijnse boeren samen te werken om een gezamenlijke gemeenschap op te bouwen. De baas over dat gebied was toen Groot Brittanie. Het Britse bestuur heeft toen (in de vroege jaren 30) anti-joodse sentimenten in eigen land gebruikt om een samenwerking tussen linkse Joden en Palestijnse boeren in de kiem te smoren door zo veel moegelijk orthodoxe Joden daar heen te doen verhuizen. Na de tweede wereldoorog heeft Groot Britannie daarop voort geborduurd door de Holocaust te misbruiken as een rechtvaardiging om nog meer Joden daar heen te sturen. Samen met Zionistische lobby's is men verder gegaan met het kapotmaken van elke Joods-Arabische saenwerking in dat gebied. Decennia van oorlogsmisdaden en en mengelmoes van technocractisch Zionisme en Joods-Orthodoxe gekte hebben de staat Israel opgeleverd.

Vergis je niet. Dat land is geen creatie van een Joods volk dat een tehuis zoekt. Het is een creatie van kille colonialisten.

De rechtvaardige bewoners van Israel - Joods en Arabisch - protesteren er al lang tegen.

Wilders, Rosenthal, Netanyahu etc. zorgen ervoor dat de rechtvaardigheid en de vrede daar niet zal zegevieren.

het land is van god

het land is van god

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Netanyahu

Toch gek dat de christenen voor Israël willen dat de joden naar Israël gaan omdat dan god zal terug komen. De joden en moslims zullen zich dan tot god moeten bekeren anders zullen zij gestraft worden. Van je vrienden moet je het maar hebben.
Ik geloof niet in god dus ook niet in die zaken. Geloof wel dat de Palestijnen het leven zuur /onmogelijk gemaakt worden, dat Israël geen vrede wil en dat Israël een apartheidsstaat is.
Israël moet net zoals andere staten al dan niet gedwongen, het internationaal recht moeten naleven en openheid moeten geven over hun kernwapens.
Wat zijn de grenzen van Israel en waarom willen zij die niet vast leggen, omdat zij het gehele gebied willen hebben, niets meer ,niets minder.

Wat een onzin filmpje over de

Wat een onzin filmpje over de bomenplant van Israel. Israel plant bomen om het gehele land ter beschikking te krijgen, dit doen ze al sinds de oprichting van de staat. Joods Nationaal Fonds heeft hard gewerkt om hele gebieden te bebossen en er Israelisch land van te maken. Gewoon een criminele organisatie die aan landroof en misleiding doet.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech