[Utrecht] Politie repressie cctv actie

Hier kun je discussieren over [Utrecht] Politie repressie cctv actie.
In de nacht van afgelopen donderdag 12 september liepen 3 vrienden door Utrecht met een laptop en een gps. Ze waren bezig met de CCTV camera's in kaart te brengen. Dit onder andere om aan te tonen hoe belachelijk veel cameras er in de stad hangen en waar je veilig bent voor de ogen van de autoriteiten. Op het moment dat ze bij politiebureau Paardenveld de camera's in kaart aan het brengen waren kwamen er 2 agenten naar buiten. Erg gestrest en klaar om hun wapens te trekken, werd de 3 vrienden medegedeeld dat er een melding was van verdacht gedrag "want ze liepen rond met een laptop". Meteen werd de agenten vriendelijk en duidelijk uitgelegd wat er aan de hand was, daar de jongens in de veronderstelling waren dat ze niets verkeerds deden.

De agenten vroegen waarom er een kaart gemaakt moest worden van de camera's, ze waren er alles behalve blij mee. Vervolgens werd er om ID gevraagd, dit terwijl er dus duidelijk geen sprake was van een strafbaar feit en er geen enkele aanduiding was dat het een verdachte situatie was. Een van de jongens had geen ID kaart bij zich, deze was hem enkele dagen ervoor ontvreemd. Hierop reageerde de politie erg bot, de jongen had nog geen aangifte gedaan en dus had hij zijn zaakjes niet op orde en daarop werd hij aangehouden. Er is deze persoon overigens geen moment om zijn naam gevraagd.

Ondertussen had de politie op hun telefoons gevonden dat een andere jongen nog een boete had openstaan en het was betalen of meekomen, hij werd ook aangehouden en zit nu, dagen later, nog steeds vast.

De ongeidentificeerde jongen is in een cel van 1.5 bij 2 meter gestopt op bureau paardenveld. Door de officier van justitie werd hem medegedeeld dat zijn identiteit vastgesteld moest worden voor hij kon gaan. De jongen was in de veronderstelling dat dit niet zo`n probleem zou zijn aangezien de politie zijn vingerafdrukken, foto's en zelfs beeldmateriaal heeft. Uiteindelijk heeft hij tot 9 uur s'ochtends op de koude vloer van de politiecel gelegen, waarna hij overgeplaatst werd naar het arrestantencomplex in Houten, enkele uren later werd hij daar vrijgelaten.

De politie mag je om je id kaart vragen als er sprake is van een strafbaar feit of een verdachte situatie. Dit was niet het geval, daar trokken deze agenten zich niks van aan, ze gingen zelfs zover om tot arrestatie over te gaan. Dit toont aan dat de smeris het niet leuk vind als je camera's op een kaart zet.
De kaart met camera's is te vinden op http://www.osmcamera.tk, iedereen kan hier (via openstreetmaps) zelf camera's op zetten, en ik wil iedereen dan ook vragen om dit te doen.
Stop deze identificatie waanzin! Stop de CCTV waanzin! Stop machtsmisbruik van de smeris!

links:
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:man_made%3Dsurveillance
http://www.osmcamera.tk/
www.openstreetmap.org/


Smart Celine Blossom Pocket Tote

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech