[Maastricht] Natuurgebied moet ''wijken'' voor park.

Hier kun je discussieren over [Maastricht] Natuurgebied moet ''wijken'' voor park..
Niet als het aan ''Stichting Ontwikkelingsgebied ENCI-groeve'' ligt. In samenwerking met onder andere Natuurmonumenten zijn zij een 20- a 40 miljoen kostend plan aan het ontwikkelen om de groeve, en de daarbij behorende restanten natuur, om te toveren tot een waar belevingspark. Hier zal echter nog steeds plek blijven voor natuur, maar ook een ''natuurzwembad'', een crematorium, een hotel (hiervoor is er momenteel al kijk op voor de oude nostalgische ''Hoeve Lichtenberg'' om te bouwen), een museum annex ''experience centre'', en zelfs een heuse lift de groeve in. Een lift in een natuurgebied zegt u? Inderdaad; ontworpen door Natuurmonumenten. Allemaal onder het mom van een economische stimulans, die, zo spreekt Coen van der Guchten, een echte banenmotor voor het gebied moet worden! Ook het Natuurhistorisch Museum zal in dit gebied komen. De industrie kan natuurlijk niet achterblijven, en ook dit zal een heus onderdeel worden van ''de Experience''. Inmiddels is begonnen met de verhuur van bepaalde fabrieks- en kantoorruimten van ENCI.

De oehoes in de vallei zullen hier vast ook blij mee zijn; het gebied staat namelijk bekend als ware Oehoe Vallei. De 200.000 bezoekers kunnen vervolgens via bootjes naar Visé varen, met stopplekken op meerdere punten.

Eerder is er al regelmatig protest geweest tegen de natuurvernietiging van ENCI. Zo hield GroenFront! een blokkade, waren er regelmatige picketlines, werden er spandoeken gehangen en voerde zelfs de jeugd actie tegen de kap:

- Groenfront blokkade: https://ssl.direkte-aktie.net/cms/groenfront.php?itemid=438
- Manifestatie:
http://www.ravagedigitaal.org/actienieuws/archief-actienieuws03.htm#enci
- Meerdere acties; o.a. graffiti, kinderen te paard, Groenfront!:
http://www.autiek.info/archiefFokke/krant/overz_div22.htm

Meerdere duizenden handtekeningen zijn er in het verleden opgehaald, maar nooit heeft dit een strobreed in de weg kunnen leggen van de plannen van ENCI.

Na Schinveld nu wederom natuur bedreigd?

Reguliere media:
http://www.limburger.nl/article/20130910/REGIONIEUWS06/130908869/1056#%9...


Mooie fotos maar afgezien dat

Mooie fotos maar afgezien dat ik het helemaal met jullie eens ben is de harde realiteit dat heel neederland een groot park aan het worden is onder leiding van natuurmonumenten. De enige oplossing is een landelijke actie en niet pas wakker worden als het je achter tuin betreft. Ik kwam onlangs na lange tijd terug in een bos in twente waar ik voeger vaak kwam ik kreeg een hart infarct spontaan. Een oer natuur bos was een park geworden zodat een stelletje stads sukkels er op een mooie zondag kunnen wandelen.

De enci heeft genoeg van het

De enci heeft genoeg van het zuid-limburgs landschap van ons ontnomen. De eeuwen ouden grotten, de berg, en de kunst verstopt in de hoeken van de berg. Ergens moeten we een grens trekken. Ergens moeten we ze tegenhouden, voordat de hele berg en al haar geheimen verdwenen is in de industrie. Laten we ze stoppen, hier en nu en niet verder!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech