[am*dam] oproep: open vergadering over 'De Molli 2.0'

Hier kun je discussieren over [am*dam] oproep: open vergadering over 'De Molli 2.0'.
De afgelopen jaren kampen we bovendien met een teruglopend aantal bezoekers. Helaas moeten we wel gewoon huur en andere lasten betalen, met onvoldoende bezoekers kunnen we deze plek niet lang meer open houden. En dat zou zonde zijn, de Molli is een faciliteit voor de scene die we niet willen verliezen.

Vanaf september gaan we daarom enthousiast van start met 'de Molli 2.0' plannen. Sinds we na de verbouwing van de keuken weer open zijn, beginnen de bezoekers langzaam weer terug te keren, komt er een vega-snackbar op woensdag en zijn er plannen voor meer voku-avonden. Er zijn een reeks nieuwe live-muziek avonden gepland, op de HipHop zondag wordt er in september en oktober steeds een HipHop-film of docu gedraaid en we zullen meer, en vaker, benefiet- en info-avonden organiseren.

Maar alléén kunnen we het niet, we hebben júllie, in Amsterdam woonachtige of in Amsterdam rondhangende personen, nodig! Als bar-personen, als actiegroepen (voor wie we benefiet of info avonden organiseren) en als bezoeker die zo af en toe een biertje komt drinken. Maar ook als kritische gebruikers! We hebben ook jullie feedback en input nodig om te weten waar behoefte aan is en hoe de plek ervaren wordt.

Binnen het bar-collectief hebben we veel gesproken over waarom de Molli de laatste tijd steeds slechter wordt bezocht, en ook met vrienden die hier niet meer komen hebben we het hier uitgebreid over gehad. Eén reden is natuurlijk het feit dat de krakers langzaam de Pijp uit zijn gegaan. Maar ook zonder krakers in de Pijp moet er in Amsterdam genoeg publiek zijn voor een politieke kraak-kroeg toch? Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die hier niet meer komen vanwege de sfeer een aantal jaar terug. En daarnaast blijkt het de laatste tijd steeds moeilijker te worden om met het teruggelopen aantal bar-personen consequent open te blijven. Dit is een vicieuze cirkel. Hoe minder vaak én minder consequent je open bent hoe minder mensen er komen.

Goed, wij hebben allerlei verschillende oorzaken en oplossingen bedacht, maar willen nu graag van jullie weten: Wat kunnen we doen en wat kunnen we faciliteren voor 'de scene'? Hoe kunnen we de ruimte zo inrichten en gebruiken dat ze de 'beweging' ten goede komt. Dat is tenslotte waar de Molli ooit voor gekraakt en gelegaliseerd is. Deze plek is opgeëist met buitenparlementaire strijd, en wij willen op deze plek een platform blijven bieden aan buitenparlementaire strijd.

Graag gaan we in gesprek met een ieder die ooit in de Molli kwam, of mogelijk zou komen, over wat een plek als deze kan bieden, hoe dat in te richten, en hoe dat vorm te geven. Om op een constructieve middag samen de 'Molli 2.0' te lanceren.

Op zondag 13 oktober ben je vanaf 15:30 uur welkom op het wijkcentrum in de pijp, we beginnen om 16:00 uur.
Achteraf zal er om 19:00 voku zijn in de molli, en om 10:00 een HipHop film.

Een ieder is ook altijd welkom op de barvergadering, elke eerste zondag van de maand om 20:00 uur in de molli.


Vergeet vooral niet de mensen

Vergeet vooral niet de mensen uit te nodigen die weggepest zijn.

Pfff....

Pfff... weggepest? Er is een klein aantal mensen die vooral zichzelf onmogelijk hebben gemaakt binnen de Molli. Dat zij zich langdurig dusdanig vervelend hebben gedragen dat ze ongeveer alle andere bezoekers en gebruikers van de Molli tegen zich in het harnas hebben gejaagd, kan je de Molli niet verwijten. Als men érgens geduldig is geweest met mensen, en mensen de hand boven het hoofd heeft gehouden, is het wel in de Molli. Wie vertrokken is omdat ze niet meer gewenst waren heeft dat toch echt aan zichzelf te danken, niks weggepest.

de mensen uit te nodigen die weggepest zijn

Als die mensen zowel in de Molli als op Indy zijn weggepest zal er wel wat met ze aan de hand zijn, denk je niet?

Als of al het voormalig

Als of al het voormalig barpersoneel dagelijks Indymedia bezoekt. Sterkte met navelstaren.

sfeer

Vooral eenHiphop film gaan draaien.

Positief

Ik vind het een beetje jammer dat de reacties hier een negatieve nasmaak hebben, terwijl je het ook positief zou kunnen bekijken...

De aan iedereen gerichte uitnodiging is op zowel Indymedia als op de Facebook pagina van de Molli ruim van te voren geplaatst, wat een ieder de gelegenheid geeft zijn of haar vrienden of kennissenkring hiervan op de hoogte te stellen, zeker als men denkt dat deze vriend(in) of kennis daarvan op de hoogte gebracht zou willen worden.

De bijeenkomst wordt niet in de Molli maar in het wijkcentrum gehouden wat de mensen die liever niet in de Molli komen of er een verbod hebben toch in de gelegenheid stelt om deze bij te wonen.

Ik vind het ook jammer dat de reacties allemaal anoniem zijn. Op die manier is het moeilijk om een open en eerlijke discussie te voeren of mensen buiten het internet om op hun reactie aan te spreken of het over deze reactie te hebben.

Ik hoop dat er veel mensen komen.

Groet Oof

re:

Oof, reken erop dat je de azijnpissers hier niet lijfelijk te zien zou krijgen al kregen ze slagroomtaart met een lintje toe.

Oftewel, trek het je niet aan, en reageren heeft ook al bitter weinig zin. Succes ermee.

schattig

Je wilt dus een open en eerlijke discussie voeren met mensen die een barverbod hebben of er liever niet meer willen komen, over de toekomst van de Molli?
Ook met mensen die op grond van leugens en valse beschuldigingen zo'n verbod kregen opgelegd? Of mensen die er op andere rare manieren zijn uitgewerkt?
Echt schattig.

Molli

Allemachtig!
De Molli heeft een lange geschiedenis met even zo vele ruzies, maar ik had nog nooit gezien dat er voor een vergadering al zo gekat wordt; en nog wel anoniem. Is de trend gezet? Ik hoop op een boeiende bijeenkomst die de gemoederen weer eens wakker doet schudden. Inclusief mezelf. Ik neem aan dat iedereen het er over eens is dat de Molli moet blijven. Veel mensen hebben er veel in gestoken in het verleden. Komt!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech