[AM*DAM-Alarm] 6 Arrestaties Oost bij illegale Plattepet ontruiming.

Hier kun je discussieren over [AM*DAM-Alarm] 6 Arrestaties Oost bij illegale Plattepet ontruiming. .
Het lijkt een trend te worden, spontane Plattepet ontruimingen!
De advo is ingelicht.
Momenteel is het wachten op meer Nieuws omtrent de ontwikkelingen.
Wordt vervolgt!


Aanvulling op mezelf:

Aanvulling op mezelf: Ontruimingen voordat de gelegenheid is geboden een proces tegen de staat aan te spannen zijn trouwens niet altijd illegaal. Het OM heeft zelf een aantal gronden aangegeven om een uitzondering te maken, die wel vrij vaag zijn geformuleerd. Oa als er aanwijzingen zijn dat er gebarricadeerd wordt, of in geval van ernstige overlast.

Beetje slordig dat ik daar gisteren niet aan gedacht had.......

Re: [AM*DAM-Alarm] 6 Arrestaties Oost bij illegale Plattepet ont

Nou goed dat het vervolgd wordt, want dit is natuurlijk te gek voor woorden... Klootzakken!

In de tussentijd, zou ik het eigenlijk wel tof vinden als iemand de tijd vindt om wat meer te vertellen over het pand (is het een corporatie etage die uitverkocht gaat worden, of een krot van een vage pandjesmelker?), en zeker over hoe die ontruiming nou gegaan is. Smerissen die zelf op de cowboy toer gaan (heeft Buro Balistraat nogal een reputatie van), of knokploeg die het vuile werk opknapt terwijl de smeris lachend toekijkt?

Verder begrijp ik niet waarom die ontruiming nou 'illegaal' wordt genoemd. Legaliteit vind ik sowieso een twijfelachtig begrip, maar ik snap vooral niet wat er "illegaal" aan is als de smeris een gekraakte woning ontruimt. Misschien is het niet erg sportief van hun om dit buiten de door de gemeente ooit ingestelde 'ontruimingsronde' te doen, maar dit maakt hun handeling nog niet 'illegaal'. Afijn, als iemand die het wel snapt de tijd wil nemen om deze 'illegaliteit' te verklaren, graag.

Voor de rest suxes en sterkte enzo!

Re: [AM*DAM-Alarm] 6 Arrestaties Oost bij illegale Plattepet ont

Door recente uitspraken (van na het kraakverbod) moet krakers de gelegenheid worden geboden een ontruiming aan te vechten, omdat het hier schending van het huisrecht betreft, een van de belangrijkste burgerrechten, vastgelegd in oa artikel 8 van het Europees verdrag van de rechten van de mens. In gezond verstand: hoe weet een individuele smeris nou of iets gekraakt is, er inmiddels geen contract is? Vandaar dat het OM richtlijnen heeft opgesteld die hierin voorzien. Er hoort volgens die richtlijnen een brief gestuurd te worden waarin een ontruiming aangekondigd wordt, zodat krakers kans hebben een kort geding tegen de staat aan te spannen. Dat is hier blijkbaar niet gebeurd, wat een ontruiming dus illegaal maakt.

Wat ze waarschijnlijk zullen zeggen dat ze slechts iedereen gearresteerd hebben op verdenking van overtreden van 138a Sr, maar dat ze niet ontruimd hebben (dit is wel legaal). Het probleem is alleen dat het vrijwel onmogelijk blijkt een woning daarna terug te krijgen, dus het verschil is mij ook nog niet helemaal duidelijk.

De vraag of het er toe doet of een ontruiming illegaal is of niet vind ik legitiem. Ik denk dat dat er wel toe doet. Niet zozeer omdat ik zelf veel waarde hecht aan wetten waar ik nooit mee ingestemd heb, maar omdat de overheid hun eigen wetten breekt. Dan ontstaat willekeur, klassejustitie, en ben ik er persoonlijk nog een tikkeltje bozer over.

Re: [AM*DAM-Alarm] 6 Arrestaties Oost bij illegale Plattepet ont

Bij ons was op deze locatie niets bekend. Verder is ook niemand bij ons langs geweest om daar iets over te vertellen. Aangezien wij gisteren open waren voor mensen met belangstelling, zou ik toch verwachten dat iemand die met de krakers bekend is (en wel de tijd neemt een bericht te plaatsen) ons zou inlichten wat er gebeurt is. Dat is natuurlijk vrijblijvend, en mensen mogen uiteraard hun eigen ding doen, maar als ze dan nooit bij ons langs komen weten wij ook niet wat er aan de hand is.

Graag zouden wij nog aanvullende informatie ontvangen onder ksuoost[at]squat[punt]net

Re: [AM*DAM-Alarm] 6 Arrestaties Oost bij illegale Plattepet ont

Jij lijkt toch echt meer daarover te weten.

Wij zouden het nog steeds op prijs stellen meer informatie daarover te ontvangen.

Het blijkt hier weer eens dat het niet echt aan te raden is om heel stiekem zonder contact en terugkoppeling met de kraakgroep van je buurt iets te gaan doen wat redelijk risicovol is (kraken dichtbij een politiebureau). Het zal wel, dat er mensen zijn die vinden dat ze ons niet nodig hebben, of niet met ons willen samenwerken, maar een huis kraken en op de zelfde avond ontruimd te worden (als ik het goed begrijp) kan ook niet echt de bedoeling zijn, toch?

Re: [AM*DAM-Alarm] 6 Arrestaties Oost bij illegale Plattepet ont

Ksu oost heeft het er natuurlijk een beetje naar gemaakt dat sommige mensen geen zin hebben om met ze te werken. Andere KSU's respecteren 'wild' kraken gewoon... Zijn jullie een of andere overkoepelende instantie? Met rechten en plichten? Zijn jullie echt die politici in spe?

Autonoom en georganiseerd, kraken gaat door!

Re: [AM*DAM-Alarm] 6 Arrestaties Oost bij illegale Plattepet ont

Welke kraakspreekuren heb je dan nog over? Er is er een waar nooit iemand komt (de Pijp+West) en dan het Centrum wat ook min of meer integraal is overgenomen daarin. Laat maar eens zien op papier wat je geleverd hebt in het jaar 2011. Ik zie het niet. Ik zie alleen een paar schreeuwlelijkerds die klem zitten tussen het heden en het verleden.

Niet begrepen blijkbaar

Jij snapt blijkbaar niet waar ik het over heb. Wij hebben nog nooit een zelfredzame groep krakers tegen gehouden. Sterker nog, we ondersteunen ze best vaak. Als je echter stiekem een huis kraakt, niemand in je buurt iets erover vertelt, niemand van de lokale kraakgroep inlicht over je situatie, niemand van de wijk belt als je in de problemen komt, dan ben je niet zelfredzaam maar reddeloos. Maar goed, ze doen maar.

Re: Niet begrepen blijkbaar

KSU Oost wil volgens mij al jaren graag de rol van hypocentrum rondom activisme in oost innemen. Ik neem aan met goede bedoeling, of zit er wellicht meer achter het feit dat ze daar overal hun neus in willen steken? Tevens lopen er daar personen rond die zichzelf tot leider van de krakers uitroepen, wat natuurlijk niet door velen in dank wordt afgenomen, om nog maar van de grote barpraat te zwijgen.
Maar goed, ze doen maar.

Autonoom en georganiseerd, kraken gaat door!

Blaaskaak uit het centrum?

Oost is tenminste nog de enige buurt waar structureel iets gebeurd.

Blaaskaak uit het centrum?

Oost is tenminste nog de enige buurt waar structureel iets gebeurt.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech