Ubica ontruiming

Nieuws, gepost door: nn op 24/05/2013 05:10:08

Wanneer: 24/05/2013 - 20:58

KOM MAAR DAN.

Wij, de bewoners van de Ubica, zijn er klaar mee. Na maanden juridisch gesteggel en ontruimingsdreiging is nu dan de kogel door de kerk. De rechter heeft vandaag in hoger beroep besloten dat de Ubica vanaf maandag ontruimd mag worden.

Dit betekent dat Wim Vloet, de eigenaar, het pand weer terug krijgt. Het spelletje is slim gespeeld met een zogenaamde koper, Klaassen. Maar zoals deze naam al doet vermoeden was hij enkel een handpop. Vloet zal het pand niet aan hem verkopen, en krijgt wél de vergunningen om een upperclass hotel te bouwen.

De Ubica is 21 jaar gekraakt geweest. Toen de eerste bewoners binnenkwamen vonden zij in plaats van het 13e eeuwse stadkasteel een uitgebrande ruïne. De Krakers hebben het pand opgeknapt, en in gebruik genomen als woonruimte, eetcafee, hackersspace, expositieruimte, etc.

Vloet steekt ondertussen geen vinger uit. Hij laat duidelijk blijken het pand liever te zien verkrotten dan het op te knappen. De gemeente legt hem dwangsommen op, spant procedures aan, maar de notoire pandjesbaas en huisjesmelker heeft er lak aan. En ook nu heeft Wim Vloet al meermaals aangegeven de Ubica "terug te willen brengen in de staat van 20 jaar geleden", een ruïne dus.

En nu krijgt hij die kans. De rechter wijst het pand weer aan Vloet toe, de gemeente doet er niets aan, en de politie staat klaar om ons te ontruimen.

Dit gaan we niet afwachten. We gaan niet willoos zitten wachten tot de sterke arm de deur openbeukt, we gaan in de aanval. Niet omdat er nog zoveel te winnen is, maar omdat we het zat zijn een speelbal te zijn van juridische spelletjes. We zullen niet lijdzaam toekijken hoe het pand opnieuw in handen valt van een crimineel.

We gaan niet meewerken aan wéér een pand dat ontruimd wordt om uitgesloopt leeg te gaan staan. De woningnood is schrijnend, en dwingt mensen om via vage antikraakconstucties of belachelijk hoge prijzen in een eerste levensbehoefte te voorzien. Ondertussen is de leegstand bizar groot, en is er voor heel veel panden geen zicht op ingebruikname. Hiermee hand in hand gaat de repressie op kraken, en wordt elk pand in no-time ontruimd.

De autoriteiten sturen aan op een confrontatie. Niet wij, maar Vloet, de rechter, en de gemeente hebben deze koers gekozen. Als ze het willen, kunnen ze het krijgen.

Morgen zal er een solidariteitsdemonstratie zijn op de Ganzenmarkt, het plein voor het Ubica. Het zal een radicale, strijdbare demonstratie worden, dus wees voorbereid! De demo zal beginnen om 18.00 uur.

Op dit moment wordt het pand bezet door een groep mensen die zich met lock-ons hebben vastgeketend in het pand.

Voor sociale ruimtes. Tegen pandjesbazen en ander kapitalistisch geboefte.
Kom Maar Dan.Wie: 
nn

De ME is bezig het plein (Stadhuisplein / Ganzenmarkt) leeg te vegen op dit moment. De straat voor de Ubica (Minrebroederstraat) wordt afgezet.
KOM ALLEN NAAR UTRECHT!! ER IS NOG GENOEG TE DOEN!

In de Ubica zitten mensen daar is de sfeer opgewekt en strijdbaar!Wie: 
pinknoise

In verband met de recentelijke ontwikkelingen rond het Ubica pand in zal Pinknoise live verslag doen vanuit Utrecht

De stream is te volgen via:

http://pinknoise.puscii.nl/Wie: 
nn

http://embed.bambuser.com/channel/ijongema < = een (andere) livestream, NU -za 25 mei 2013, 0u56- 'in the air'Wie: 
nn

Hele omgeving is afgezet. Bratra is momenteel bezig binnen te komen, via het garagedak aan de achterkant van het pand.Wie: 
nn

Bratra is binnen. Eerste personen in lock-ons zijn gevonden. Dat gaat nog een hele klus worden om die eruit te krijgen...

Foto: 


Wie: 
Kapitein Zwartbaard

Kraken gaat door!! Solidariteit kent geen tijd!

Foto: 


Wie: 
nn

Mooi gekleurden Me'er.

Foto: 


Wie: 
nn

Bekijk vooral het 'exclusieve' filmpje wat aan de zijkant van het artikel staat.

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1002273/me-haalt-krakers-uit-utrechtse-u...Wie: 
nn

Bratra is nog steeds bezig met ontruiming. De panden zijn onbewoonbaar verklaard, wat betekent dat ze nadat iedereen het pand uit is gehaald, het pand ook daadwerkelijk ontruimd is.

Het is onduidelijk hoeveel mensen er nog binnen zijn en hoe lang het nog gaat duren.Wie: 
nn

Er zitten nog steeds mensen binnen vast in de lock-ons.

Kom dus naar het plein!Wie: 
nn

Zojuist is een van de lockers uit de Ubica verwijderd.
Er zijn nu nog 3 lockers in het pand aanwezig!Wie: 
nn

ME vind helaas de camera (tussen 02:30 en 03:00) en verwijderd deze. op dat moment is er nog geen poging gedaan om de bewoners te verwijderen.

Foto: 


Wie: 
nn

Zijn er nog updates???
Wie: 
nn

volgens het laatste filmpje zitten er nog twee in de lock-ons..
en het lijkt er op of ze twee gearresteerden hebben..Wie: 
nn

Krakers Ubica zoeken confrontatie, https://www.indymedia.nl/node/15868 .Wie: 
Ubicaan

Hoewel de politie het doet lijken dat alle krakers verwijderd zijn, is dat zeker niet zo. Zover wij weten zitten er zeker nog twee mensen in het pand vastgeketend, en de ME is nog hard bezig hen los te slijpen.

Inmiddels is de ganzenmarkt, het plein voor de Ubica, weer grotendeels bereikbaar, en dus een prima plek om de bezetters aan te moedigen! Houd indymedia in de gaten, wij zullen blijven updaten hoe het er voor staat.
De demonstratie van vanavond zal niet doorgaan. Mocht je toch wat willen doen, wees creatief.Wie: 
nn

(Geplaatst zaterdag 25 mei 11:12):

'Hoewel de politie het doet lijken dat alle krakers verwijderd zijn, is dat zeker niet zo. Zover wij weten zitten er zeker nog twee mensen in het pand vastgeketend, en de ME is nog hard bezig hen los te slijpen.

Inmiddels is de ganzenmarkt, het plein voor de Ubica, weer grotendeels bereikbaar, en dus een prima plek om de bezetters aan te moedigen! Houd indymedia in de gaten, wij zullen blijven updaten hoe het er voor staat.
De demonstratie van vanavond zal niet doorgaan. Mocht je toch wat willen doen, wees creatief.'

'Ontruiming Ubica nog niet afgelopen!', https://www.indymedia.nl/node/15917 .Wie: 
nn

waar is de update over de arrestanten? vervolgacties ?Wie: 
nn

nog steeds twee mensen in de lock-ons, en op dit moment is wolfsen in het pand!
vloet was ook op de ganzenmarkt, maar zodra pers hem herkende smeerde hij 'm.. :)Wie: 
ook maar een online sympathisant

Aan de update-roepers, er zullen wel updates volgen wanneer er updates volgen, niet ;)

Houd je gemak even, of maak je nuttig.Wie: 
nn

Krakersrellen schokt nieuwe eigenaar Ubica-panden
http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1002334Wie: 
nn

op dit moment zijn er nog 2 mensen in lock-ons in het pand. Burgemeester wolfsen is aanwezig en ook vloet liet kort zjn gezicht zien. Doordat de lock-on aan de voorkant van het pand zit, is een en ander goed te volgen door het open raam

Foto: 


Wie: 
nn

foto's 2

Foto: 


Wie: 
nn

nog meer foto's.

Foto: 


Wie: 
nn

Hier een filmpje van hoe het er om 12:00 uur bij lag:

https://www.youtube.com/watch?v=PktujO3f-74


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
Ubicaan

een tijdperk ten einde, de laatste kraker is zojuist uit de ubica gehaald.Wie: 
nn

Nog een mooi filmpje van RTL. Je moet wel door wat reclame heen worstelen maar de moeite waard.
http://www.rtl.nl/actueel/rtlnieuws/binnenland/Wie: 
Ubicaan

arresto-update: op dit moment zitten er 12 mensen vast, die allen in verzekering gesteld worden.Wie: 
nn

Dichtgespijkerd voor de volgende 2.5 jaar leegstand..

http://www.nu.nl/binnenland/3483454/eigenaar-ubicapanden-utrecht-rekent-...Wie: 
nn

Ubica ontruimd, https://www.indymedia.nl/node/15954 .Wie: 
oeps

Omdat er kennelijk best veel mensen de behoefte hebben om hun mening over de ontruiming van Ubica te verkondigen, is er handmatig een posting geopend op https://www.indymedia.nl/node/15875 waar de discussie-functie werkt. Alleen is daarbij wel een aantal van die postings die hadden moeten verhuizen van 'Aanvullingen' naar 'Forum' verloren gegaan, sorry.


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

'De kraakbeweging is op sterven na dood'
Ruim twee en een half jaar na de invoering van het kraakverbod is er van de kraakbeweging weinig meer over.
http://www.at5.nl/artikelen/103827/de-kraakbeweging-is-op-sterven-na-dood

Dit stelt socioloog en voormalig kraker Eric Duivenvoorden maandag in gesprek met het Algemeen Dagblad. Aanleiding voor zijn uitspraken zijn krakersrellen in Utrecht, afgelopen weekend. Hier werd de ME met verfbommen en vuurwerk bekogeld. Maar deze acties zouden best wel eens de laatste stuiptrekking van een stervende beweging kunnen zijn.

'Met verf en vuurwerk hou je de politie en ME niet tegen. Heel wat anders dan vroeger, toen was er nog sprake van écht verdedigen', stelt Duivenvoorden. 'De beweging is op sterven na dood. Telde Nederland in 2010 nog zo'n achthonderd echte krakers, nu zijn het er hooguit vijfhonderd. in Amsterdam zie je er nog slechts enkele tientallen'. De toestroom van nieuwe krakers neemt bovendien af door het kraakverbod, denkt Duivenvoorden

Dat betekent overigens niet dat het kraken helemaal uit de stad is verdwenen. Zo werd kort geleden nog een pand in de Schoolstraat ontruimd. En ook in Diemen wordt nog wel eens een pandje gekraakt...Wie: 
ketellinkie

Misschien moet Eric zich eens bedenken dat je je desgevraagd niet als woordvoerder *hoeft* te presenteren, als je toch niets constructiefs hebt bij te dragen.

Gewoon 'ik ga hier niet over, ben niet betrokken, vraag maar een ander', het kan echt, heus, zomaar.Wie: 
nn

AD heeft gezocht naar mensen uit de kraakbeweging maar blijkbaar heeft niemand zich bereid gevonden om het AD te woord te staan.


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

Vroeger hielden ze de ME ook niet tegen, dus zoveel is er niet veranderd. Dat de kraakbeweging op sterven na dood zou zijn heb ik al zo vaak gehoord. En altijd komt ie weer terug. We zullen het zien....Wie: 
'kraker jochem'

"ad heeft gezocht naar woordvoerder"

bullshit. AD heeft gewoon het nummer gehad van mensen van ons, en volgens mij heb ik ze zelfs op de ganzenmarkt aangesproken.Wie: 
nn

De collectieve herinnering van de oude kraakbeweging: Eric van Duivenoorden.
De kraakbeweging was vroeger levend was en nu op sterven na dood.
Ik dacht het niet Eric.

De beweging uit drukken in personen, is dat zo belangrijk? Is een beweging alleen maar uit te drukken in het aantal personen en is het doodverklaren in de pers relevant? Journalisten (en Eric ook wel een beetje hoor) zijn ego trippers en sensatiegeil. Neem niet eens de moeite als zelf zoveel met een top campagne kan gebeuren op social media en in de directe omgeving.

Kraken gaat door, nood breekt wet.
1 persoon die kraakt uit nood doet aan een beweging.
Mensen maken en breken het kraken niet, kraken is een middel om een doel te bereiken.

Groepen mensen, activisten of de zogenaamde beweging hebben diverse doelen, zijn zij allemaal de kraakbeweging? Wat is dat eigenlijk, wie zijn dat eigenlijk?

Niet iedere beweging is over een kam te scheren omdat ze het middel kraken gebruiken.
Kappen met sociologische prietpraat die louter generaliserende uitkomsten bieden die vooral ten dienste zijn van ministeries om beleid door te voeren. De beweging, 800 krakers en nu opeens is de kraakbeweging bijna dood.

Kraken gaat door, het beweegt hoe dan ook.
Hulde aan de lefgozers en lefdames van Ubica, complimenten voor het verzet in het hier en nu.Wie: 
nn

great last comment ..... UBICA resist and exist GREAT AKTION freedom to all arresteesWie: 
nn

" Neem niet eens de moeite als zelf zoveel met een top campagne kan gebeuren op social media en in de directe omgeving."
kan iemand dit vertalen?Wie: 
nn

Als je niet weet wat de kraakbeweging is, moet je je toch eens gaan verdiepen in de geschiedenis van deze maatschappelijke beweging. Hopenlijk zul je het dan begrijpen.Wie: 
nn

Ongelukkige zin.
Daarmee was bedoeling om te zeggen dat praten met de pers weinig zin heeft.
Social media en de omgeving informeren over: hoe, wat ,waarom en doe mee hebben veel meer effect, mits de campagne strak is.

Journalisten, wat heb je er aan?
Weinig kennis van zaken, slecht onderzoek en weinig wederhoor.
Een hiërarchie via berichtgeving door beleidsmakers of uitvoerders met achternamen aan te spreken. In dat zelfde stuk zijn andere burgers 'buurvrouw', 'kraker' of bij voornaam en soms bij achternaam als je babyboomer bent. Soms ben je ook een etniciteit als identiteit, naast de uitvoerder van de wet in hetzelfde stuk.

Moet er iets aan de pers gemeld worden om de burgers thuis achter de buis in te lichten omdat zij de krant lezen en NOS kijken? Energie verspilling. Zelf getypte persbericht kan ook vanuit eigen kanalen gaan. Blijkbaar weten buren van Ubica, Indymedia te vinden en dat is een succes voor Ubica en Indymedia. Daarmee doel ik niet op het inhoudelijke wat ze te melden hadden, het gaat erom dat ze wisten waar ze moesten zijn om contact te maken en dit niet via landelijke pers te doen.

Een journalist brengt een waargebeurd verhaal naar buiten wat een contradictie in terminus is, wat overigens niet zegt dat anderen dat niet doen. Niemand is objectief.Wie: 
nn

'' Als je niet weet wat de kraakbeweging is, moet je je toch eens gaan verdiepen in de geschiedenis van deze maatschappelijke beweging. Hopelijk zul je het dan begrijpen.''

Dat was niet de context van wat ik bedoelde:

De politiek geëngageerde kraker in Eric is dood.Wie: 
ketellinkie

nb Ik heb de Ubica-website geloof ik nog nergens voorbij zien komen in al deze berichtgeving. Het 'laatste nieuws' daar lijkt, zoals dat hoort, alweer te dateren van begin 2004 ;) , maar evengoed heel handig voor de broodnodige achtergrond en zo: http://ubica.squat.net/start.html .Wie: 
nn

Zie ook:

'Ubica rechtszaak tijdslijn', https://www.indymedia.nl/node/16348 .

'Wilde demo voor Ubica gevangenen', https://www.indymedia.nl/node/17045 .Wie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech