XminY heeft nog 100 donateurs nodig om te overleven!

Hier kun je discussieren over XminY heeft nog 100 donateurs nodig om te overleven!.
Begin 2010 heeft XminY de noodklok moeten luiden; er waren minimaal 600 nieuwe donateurs nodig om te overleven. Inmiddels staat de teller bijna op 500 nieuwe donateurs. We zijn er dus bijna, maar ook die laatste 100 nieuwe donateurs zijn voor XminY essentieel om te kunnen overleven. 

Wat is XminY?

XminY is een uniek actiefonds en zorgt voor financiële steun voor actiegroepen en sociale bewegingen wereldwijd. Dit zijn groepen en bewegingen die zich inzetten voor structurele economische, politieke en maatschappelijke veranderingen, vanuit de gedachte dat een andere wereld mogelijk en noodzakelijk is. 

XminY krijgt haar inkomsten uit donaties en kan daardoor een kritische en onafhankelijke koers varen zonder enige bemoeienis van overheden of bedrijfsleven. Per jaar steunt XminY ongeveer 150 groepen. Het gaat om groepen en organisaties die zich inzetten voor bijvoorbeeld de positie van migranten, rechten van seksuele minderheden, antiracisme, landrechten, betere arbeidsomstandigheden, demilitarisering, milieu, klimaat en een eerlijke verdeling van de welvaart. Kenmerkend voor de door XminY gesteunde projecten is de kritiek op het huidige systeem en het plaatsen van mens, dier en natuur boven economische belangen.

De projecten variëren van Poolse inwoners die een snelweg door hun natuurgebied proberen tegen te houden tot initiatieven van vredesactivisten in het Midden-Oosten. Of van Chinese arbeiders die strijden voor betere werkomstandigheden tot inheemse groepen in Latijns Amerika die hun leefgebied willen behouden tegen de oprukkende industrieën. Maar ook groepen in Kenia die opkomen voor homorechten of Nederlandse groepen die hier actievoeren voor een humaan asielbeleid krijgen allemaal de steun van XminY. Kijk voor een actueel overzicht op: http://www.xminy.nl

Wat is het probleem?

Eigenlijk moet een fondsorganisatie als XminY constant nieuwe donateurs erbij krijgen. Er vallen namelijk ook constant donateurs af door verhuizingen, verlies van inkomsten, of ziekte en overlijden. En XminY bestaat al meer dan 40 jaar en veel trouwe donateurs beginnen op leeftijd te raken. De laatste jaren zijn er in verhouding te weinig nieuwe donateurs bijgekomen. Tegelijkertijd zijn er door natuurlijk verloop donateurs vertrokken. Hierdoor is het totaal aantal donateurs de laatste jaren gedaald en is er nu een serieus probleem aan het ontstaan.

De komende weken moeten er nog minimaal 100 donateurs bijkomen. Als dit niet lukt, zal XminY moeten gaan reorganiseren en zullen er aanzienlijk minder groepen financieel gesteund kunnen worden. Voor actiegroepen en sociale bewegingen in zowel Nederland, Europa, maar vooral ook in Latijns-Amerika, Azië en Afrika zal hiermee een belangrijk financiële ondersteuning wegvallen voor het organiseren van acties en protest.

Word donateur vanaf slechts 5,- per maand!

Draag ook je (financiële) steentje en word donateur! XminY kan alleen overleven als er voldoende mensen de daad bij het woord voegen en ook daadwerkelijk donateur worden. Word nu donateur: https://www.xminy.nl/node/441/

Je kunt al donateur worden vanaf 5,- per maand. Als je het kan missen wordt een grotere bijdrage natuurlijk zeer op prijs gesteld en vergroot dat de kans dat XminY het gaat redden. Mocht 5,- per maand net iets te veel voor je zijn, dan kun je ook bijvoorbeeld 10,- per kwartaal betalen.

Heb je geen geld? Ook dan kun je meehelpen!

Als je XminY wel een warm hart toedraagt maar financieel niet de mogelijkheid heb om donateur te worden, dan zijn er verschillende andere mogelijkheden om te helpen aan de redding van XminY. En het hoeft slechts een paar minuten je tijd te kosten en kan het voor XminY daadwerkelijk een wereld van verschil maken.

1. Stuur een e-mail rond naar je familie, vrienden, bekenden, collegae of mede-activisten. In die email wordt meer uitgelegd over XminY en waarom het zo belangrijk is dat XminY blijft bestaan. Stuur een e-mail naar Rutger@xminy.nl ovv wervingsmail en je krijgt de betreffende e-mail zsm in je mailbox.

2. Plaats een bericht op facebook of twitter. Om het je makkelijk te maken, kun je deze link gebruiken:  https://www.xminy.nl/node/462

3. Organiseer (evt. samen met XminY) een info-avond, benefiet, sponsorloop of iets anders. Use Your Imagination! Als je hierover contact wilt hebben, kun je ook mailen met Rutger@xminy.nl.


Re: XminY heeft nog 100 donateurs nodig om te overleven!

Welke buitenlandse clubs worden financieel gesteund? Dat wil ik wel eens weten als ik donateur. Overigens vind ik het beter en overzichtelijker indien XmijnY enkel Nederlandse actiegroepen ondersteunt, dat kunnen wij als donateurs zelf natrekken.

Re: XminY heeft nog 100 donateurs nodig om te overleven!

wauw wat een flauwekul, "bert"... Als er een fonds in NL die aanspreekbaar is op waar ze hun geld (ons geld) aan besteden dan is dat XminY wel. Goede overzicht wordt ieder jaar gestuurd, en als je het ergens niet mee eens bent of nog vragen hebt over die of die club die geld heeft gekregen dan kan je het altijd gewoon vragen. Ze doen zelfs actief moeite om clubs te vinden in verre en naaste landen die én oké zijn kwa progressieve politieke denkbeelden, en oké zijn kwa actievormen, én ook nog oké zijn kwa geld-huishouding.
Jouw suggestie om in een geglobaliseerde wereld "enkel Nederlandse actiegroepen" (whatever that may be) te ondersteunen slaat werkelijk nergens op.
Maar je mag evenwel donateur worden of blijven hoor :-).

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech