Bajesboot verrast met concert op het water

Hier kun je discussieren over Bajesboot verrast met concert op het water.
zondag 18 december. De mensen die zijn opgesloten op de bajesboten kunnen de bands goed horen en zien en reageren enthousiast op de steunbetuiging. Op hetzelfde moment is er in Amsterdam een benefietconcert georganiseerd aan het IJ voor het recht op vrijheid van migratie. De vloot zal na het protest koers zetten naar het benefietconcert en al spelende aan wal gaan. Beide activiteiten zijn georganiseerd in het kader van de internationale actiedag voor de campagne Boats4people. Naast Amsterdam zijn er ook activiteiten in onder andere Hamburg, Sfax en Tunis.
Boats4people is een campagne georganiseerd door mensen uit Europa en Afrika. In april 2012 zal een vloot met aan boord activisten en waarnemers de middenlandse zee opgaan om aandacht te vragen voor vrijheid van migratie en te protesteren tegen het repressieve Europese migratiebeleid. Fons Toorop, een van de deelnemers: “In de Middellandse Zee wordt de oorlog tegen migratie pijnlijk duidelijk; duizenden mensen verdrinken ieder jaar in de slotgracht rond Fort Europa”.

Tijdens het benefiet bij Hannekes Boom zal er -naast heel veel muziek- op diverse manieren aandacht worden gevraagd voor het recht op vrije migratie. Behalve sprekers en dichters zijn er ook filmvertoningen met vrijheid van migratie als thema. Het geld dat wordt opgehaald gaat naar de campagne Boats4People.

persbericht

Zondag 18 december 2011

afzender aktie groep Boats4People

Betreft Solidariteits- aktie voor vrijheid van Migratie bij de detentie boten in Zaandam en aansluitend evenement met bands sprekers dichters en filmpjes in Hannekes boom aan het IJ.

Tijdens het wereld sociaal forum in Dakar in 2011 werd 18 december 2011 uitgeroepen tot een Global day of action tegen racisme en voor de rechten van vluchtelingen, migranten en ontheemden.
In Nederland geven we gehoor aan deze oproep en voeren we aktie in het kader van de campagne Boats4People.(www.boats4people.org ). Er wordt vandaag in verschillende landen in Europa en Noord Afrika actie gevoerd voor vrijheid van migratie.
Een ware vloot van schepen en een aantal bussen hebben deze ochtend koers gezet vanuit Amsterdam naar de haven van Zaandam om daar bij twee detentie boten een solidariteitsconcert te houden voor de gedetineerde migranten zonder de juiste verblijfsdocumenten.
Vanaf deze boten zal er versterkt een demonstratief geluid voortgebracht worden door een aantal bands een heuse fanfare en zullen demonstranten aan wal dit geluid kracht bij zetten door lawaai en sprekers.
Het is een protest tegen het opsluiten van migranten zonder de juiste papieren en voor vrijheid van Migratie.
Gelijktijdig gaat er in Amsterdam aan het Ij op de locatie Hannekes boom een solidariteits- evenement van start met verschillende sprekers bands en dichters die ieder op hun eigenwijze hun onvrede uiten over het huidige politieke klimaat en pleiten voor vrijheid van migratie.
Tijdens het benefiet bij Hannekes Boom zal er -naast heel veel muziek- op diverse manieren aandacht worden gevraagd voor het recht op vrije migratie. Behalve het concert in Amsterdam zijn er op deze dag, de wereldwijde actiedag voor migranten (globalmigrantsaction.org ) ook evenementen in andere landen, waaronder Tunesië, Duitsland, Frankrijk, Italie en Belgie.

Boats4people zal in juni 2012 de Middellandse Zee opgaan met een vloot van solidaireitsboten. Aan boord zullen activisten en waarnemers de activiteiten van EU-agentschap Frontex in de Middellandse Zee nauwgezet volgen. In de Middellandse Zee wordt de oorlog tegen migratie pijnlijk duidelijk; duizenden mensen verdrinken ieder jaar in de slotgracht rond Fort Europa. De vloot wordt een varend protest tegen de repressieve migratiepolitiek van Europa, dat getekend wordt door een steeds verder toenemende criminalisering, een flinke dosis racisme en dat desastreuze gevolgen heeft. Boats4people vindt het tijd om tot directe actie over te gaan: voor meer informatie over deze campagne zie: boats4people.org

In Nederland en veel andere Europese Landen waait al geruime tijd een gure xenofobe wind en wordt elke vorm van solidariteit en gelijkwaardigheid de kop in gedrukt door rechts populistische beleids- en opinie makers.

Het roer moet om er moet duidelijke een andere koers gevaren worden middels deze flotilla gaan wij op ramkoers met dit rechts kabinet en pleiten wij voor vrijheid van migratie voor een duurzame ecologische rechtvaardige en solidaire samenleving waarin de welvaart radicaal herverdeelt moet worden.


Boten en muziek

Fantastische actie.

Actievormen waarin de kunsten aandacht vragen voor het lot van vrienden en vriendinnen.
De muziek als wapen tegen onrecht.
Muziek die onwetende mensen een signaal geeft en zonder woorden de connectie tot stand brengt
Muziek gemaakt door mensen,voor mensen.

Wat moeten jullie nu met je pepperspray,je teasers en al die andere rotzooi.
Daar komen ze aan,violen over het water,drummend door de golven,Luister.............................................

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech