Reclaim the Seeds zadenweekend

Hier kun je discussieren over Reclaim the Seeds zadenweekend.
We verwachten ook een aantal collectieven uit omringende landen die zijn gespecialiseerd in het in stand houden van bijzondere fruit- en groentesoorten. Er komt een programma met een zadenruilbeurs, workshops en films.
Op zondag 3 maart zal de focus liggen op lokale initiatieven en acties om meer voedselproductie in de stad te krijgen. Er zal onder andere een begin gemaakt worden met de aanleg van de 'Graafse Akker', een nieuwe grote buurtmoestuin in Den Bosch.

Meer informatie op http://www.reclaimtheseeds.nl
Hier zal later ook het programma van het weekend bekend worden gemaakt


graafse akker.

misschien is het wel zo eerlijk om eventuele vrijwilligers voor het project de graafse akker van te voren in te lichten over het feit dat al de energie die ze er eventueel in stoppen omgerekent wordt in subsidiegelden voor het bestuur (of beter gezegd:de top).

het mag dan leuk en aardig klinken maar voor de mensen van de graafse akker/graafse hof is het niets anders dan makkelijk geld verdienen,niets meer en niets minder.

door hetzelfde beestje steeds een andere naam te geven worden er zelfs dubbelop subsidies verstrekt.
bijvoorbeeld,de kindertuin club,subsidie gekregen een jaar later noem je het de graafse rakkers en hop weer een smak subsidie.

de subsidie gelden teller staat nu rond de 100.000!!! euro!
een permacultuurcursus is te volgen voor het luttele bedrag van 595 euro ondanks de sloot subsidie.
een info avondje bijwonen? 7.50 euro intree.

dat jullie de schaamte voorbij zijn is nu wel duidelijk,wie o wie stopt deze graafse graaiers?

graafse graaiers...

Dat heeft het gemeentelijk apparaat goed bekeken zo. Door deze 'rakkers' een hoop geld te geven, zullen zij van hen geen weerwoord meer ondervinden. Want waar het hier feitelijk omgaat is tijdelijk beheer van braakgrond. Als protest is iets dergelijks natuurlijk wel interessant maar op deze manier lijkt het mij meer op 't juist faciliteren van nieuwe grootscheepse vastgoedprojecten, namelijk mocht zo'n project zijn aanvang vinden zullen deze mensen 'rustig' ergens anders gaan 'tuinieren' in de stad.
De investering die deze idealisten dus doen voor hun hofjes,akkertjes en tuintjes weegt , lijkt mij, niet op tegen het belang want de andere partijen hebben, namelijk dat zij rustig en zonder veel 'poeha' hun projecten kunnen doorvoeren.

zit niet zo te zeiken

Dit is een aankondiging van het zadenweekend. Daar zijn meerdere individuen en organisaties bij betrokken en iedereen doet alles totaal vrijwillig, zonder betaling dus. Voor het weekend hebben we net de eerste 300 euro subsidie binnen, en dit is niet van de gemeente, noch van een andere overheid. Geen vetpot nog, dus tot nu toe wordt er vooral bijgelegd uit eigen zak en hopen we op de gulle vrijwilligere bijdrage van de deelnemers.

Als je commentaar hebt op de Graafse Hof en hun subsidie, misschien moet je dan eens direct contact met hen opnemen. Na het uitwisselen van de feiten is er dan vast een zinvolle discussie mogelijk. Dit gezeur en gespeculeer vanaf de zijlijn, daar heeft niemand wat aan.

En nu weer terug naar het onderwerp. Kom maar met aanvullingen, commentaar en suggesties voor het programma en de doelstellingen van het weekend zelf.

zaden en knollen.

beste medeorganisator,let wel, ik geef hier geen enkele kritiek op het reclaim the seeds weekend,hastikke tof geen enkel probleem mee.
mijn pijlen richt ik bij deze voornamenlijk op de graafse hof/graafse akker hier gaat het immers om geld verdienen,veel geld verdienen gemaskeert onder mooie verhaaltjes.
er zullen straks (die zondag) vele mensen zijn die het project de graafse akker een mooi initiatief vinden en hun handjes laten wapperen.
ik vind dat deze mensen wel moeten weten dat zij op dat moment werken voor iemand anders zijn/haar loon.
er worden steeds weer nieuwe projecten uit de grond gestampt omdat anders de subsidiebron droogvalt en dan kunnen mensen zichzelf niet langer uitbetalen middels subsidie.
hoop dat ook jij in gaat zien dat dit de omgekeerde wereld is en dat deze manier van handelen haaks staat op de idealen die jullie willen uitdragen.
(en ja natuurlijk kun je dit in het echt bespreken rustig en op een normale manier,maar dan wordt je jas in je handen geduwt met de mededeling:en nu oprotten hier! leve het internet zou ik zo zeggen).

nn-db = grootste graaier

Dat heeft het gemeentelijk apparaat goed bekeken zo. Door deze 'nn-db' van internet te voorzien, zullen zij van hem geen weerwoord meer ondervinden. Immers, nn-db richt zijn kritiek voornamelijk op de 'eigen' scene. Terwijl waar het hier feitelijk omgaat is het in gebruik nemen van braakgrond: een positieve actie. Als protest is iets dergelijks zeker wel interessant, maar zolang nn-db en anderen zich niet aansluiten en het geeel alleen maar misprijzend aankijken, bestaat de kans dat het neerkomt op 't juist faciliteren van nieuwe grootscheepse vastgoedprojecten. Mocht zo'n project zijn aanvang vinden zullen deze mensen 'rustig' ergens anders moeten gaan 'tuinieren' in de stad, omdat lafbek nn-db te lui en bang is om de handen uit de mouw te steken en te elpen om het verzet te organiseren.
De investering die deze idealisten dus doen voor hun hofjes, akkertjes en tuintjes weegt, lijkt mij, niet op tegen het belang want de andere partijen hebben, namelijk dat zij rustig en zonder veel 'poeha' hun projecten kunnen doorvoeren. Al met al kunnen we beter nix doen en die terreinen gewoon braak laten liggen, want dat is precies wat nn-db wil, hij is namelijk solidair met vastgoed ontwikkelaars en gemeente, die hebben immers voor hem een fijne internet aansluiting geregeld.

verzet organiseren.

"en te helpen het verzet te organiseren" en zoiets zeg je dan met droge ogen?
op het moment dat er geen subsidie meer verstrekt wordt is het denk ik snel gedaan met jullie "verzet".
ik wil alleen met jullie "verzet"meedoen als ik daar een dikke boterham aan over houdt,althans als ik jullie strategie volg.
nee dank je feestelijk.

-

Grutters!

"omdat lafbek nn-db te lui en

"omdat lafbek nn-db te lui en bang is om de handen uit de mouw te steken en te elpen om het verzet te organiseren."

Das nie waar..... :)

Omdat ik niet meedoe met het beheer van braakliggende stukjes grond ben ik lui en bang....

En trouwens, eco-technisch gezien is het niet eens zo'n slecht idee om die stukjes grond met rust te laten. Rust is namelijk iets wat vogels en kleine zoogdiertjes best wel kunnen gebruiken. In plaats van goedwillende buurtbewoners die nog wat rucola of dille kwijtmoeten.
De 'vrije tijd' die hierdoor ontstaat kan gestoken worden in het creeeren van "echte" stadstuinen. Richt een soort politieke lobbygroep op die ervoor zorgt dat er bij grootscheepse nieuwbouwprojecten ruimte wordt geschapen voor eco-achtige initiatieven. Volgens mij is daar ook wat draagvlak voor, verwacht echter volgende week nog geen resultaten, dit soort dingen duren jaren. Als mensen daar niet op kunnen wachten kunnen zij altijd nog vrijwilliger worden bij een Heemtuinvereniging of anders gewoon lid worden van de plaatselijke moestuin-vereniging.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech