twijfelachtige bands


Blijkbaar is de bovenstaande

Blijkbaar is de bovenstaande tekst niet doorgekomen.
Het gaat hier om de bands striider en strydwolf.
2 "neo folk" bands met een twijfelachtige "esthetische" smaak en nummers met ronkende namen zoals ostfront en wiking.
Zoals wel vaker in het "neo folk" wereldje wordt er heel erg vaag gedaan over de achterliggende politieke motieven van de bands.
en word hun fascistoide fasinatie als a politieke kunst uitgelegd. Bij veel "neo folk" bands is dat enkel een farce om een foute boodschap uit te dragen.
Ik ken bovenstaande bands niet genoeg om hen meteen al volledig te veroordelen, maar zoek hen op op internet, trek je conclusies en blijf waakzaam.

strydwolff

ik zou zeggen doe eerst je huiswerk eens en beluister eerst eens wat voordat je er een oordeel over gaat geven

bruine band zeker

nog een clipje van hun werk
https://www.youtube.com/watch?v=f_2mzCackjI&bpctr=1357258678
riekt erg bruin iid weren deze nazi shit

Opmerkelijk is dat nationaal

Opmerkelijk is dat nationaal socalisten die er geen doekjes om winden behoorlijk neerkijken op deze stroming. Kritiek is de eeuwige 'on-the-fence'-mentaliteit, vaak 'perverse' randjes en het fetisjeren van een ideologie. Hierdoor zijn ze eigenlijk per definitie uitgesloten van 'de beweging' en daardoor een vreemd op zich staand crypto-fascistisch eilandje.

Wat me opvalt aan deze acts is, vooral bij striider, dat het nogal lifestylerig overkomt. Het is nou eenmaal makkelijk om je aan de stijlregels van een stroming te houden als je zelf mee wilt doen. Eigenlijk niet echt reden tot alarm. Als er nou gegraven zou worden en deze heren ook nog banden met de NSA of iets dergelijks hadden, okee. Bovendien haalt Laibach al dertig jaar dit grapje uit. Het begint een beetje oud te worden.

geen idee wat een on the

geen idee wat een on the fence mentaliteit zou moeten zijn.

verder is het natuurlijk van geen enkel belang wat andere fasjo van deze bands vinden, fasjo's ruzien onderling continu, in die denktrant zouden we ons ook niets van iemand als constant custers moeten aantrekken, geen alarm, andere nazi trekken immers hun neus voor hem op.

Wat mij betreft is het ontzettend belangrijk dat er geen klimaat wordt gecreeërd waar schermen met nazi ideologien genormaliseerd wordt.

zo is ook het over stickeren van hakenkruizen en nazi stickers een belangrijke manier om in een gemeenschap niet het gevoel te krijgen dat het normaal en geaccepteerd is.

wanneer jij als persoon met niet nederlandse voorouders in een wijk woont waar overal hakenkruizen staan, en waar nvu stickers op lantaarnpalen staan krijg je wellicht het idee dat jij niet geaccepteerd wordt, en dat er een klimaat heerst dat tegen buitenlanders is.

wanneer er actief tegen dat soort graffitti wordt opgetreden met eigen graffitti of stickers is het voor diezelfde persoon duidelijk dat dat gedachtegoed niet normaal en geaccepteerd is.

zo ook met welke bands we een podium geven.

geef racisme geen podium!

dit soort bands zyn zo

dit soort bands zyn zo obscuur dat er geen sprake van is dat hun ideologie genormaliseerd kan worden.. daarby valt er amper nazi-ideologie in te ontdekken.. althans niet in het imago.. het gebruik van gotische letters, runentekens en archiefbeelden van marcherende duitse soldaten maakt iemand nog geen bruinhemd..

Hip Hop is ook erg

Hip Hop is ook erg twijfelachtig.

?? leg uit

?? leg uit

Re: twijfelachtige bands

De bruine pest is wel heel erg " normaal " aan het worden jullie lopen helaas achter de feiten aan. Al jaren heeft een Utrechts troetel kindje als Summerdarkness twijfelachtige acts op het programma. Kritiek komt daar absoluut niet over is mijn inschatting. Hoog uit als er geen publiek meer komt want dan kost het geld. Dat is dus de enige manier volgens mij zorgen dat er geen publiek komt bij die acts. Wel subtiel graag anders bezorg je ze gratis PR. Echt groot is hun fan base niet denk ik. Dan moet je bij Industrial Acts zijn dansbaar dus. Die hebben aanzienlijk meer belangstelling. De teksten van die acts liegen er ook niet om. Heeft Neo Folk toekomst ?
Triarii bijv. gratis bij te wonen op Summer Darkness 2012 verdwijnt van zelf wel wegens totaal saai en niks het steld niks voor het is een lege huls. Dat is dan nog een ingang. Het is pretentieuse onzin zo als al die Nazi en Fasco ellende op drijfzand gebouwd. Het heeft geen toekomst dood oorlog te verheerlijken.

Re: twijfelachtige bands

Ik vertrouw die Ronnie Tober en de kermisklanten ook voor geen meter.

Re: twijfelachtige bands

Hakenkruizen en punk gaan ver terug. Schockeren, onrust veroorzaken, discussie losmaken, publiciteitsgeil. Laten we de nazi's bestrijden, niet de hakenkruizen, SS-speelpakjes, etc.

vertel hen wat je erover denkt

Je kan aan de "little devil" laten weten hoe je denkt over hun keuze om het optreden toch door te laten gaan.
Ga naar hun site littledevil.nl daar kan je het concert aanklikken en een boodschap achterlaten. Misschien luisteren ze naar rede en is het nog niet te laat om de boel daar af te zeggen.
NO PASARAN

laat horen wat je ervan denkt

Wanneer je op de site van "littledevil" het concert aanklikt kan je een bericht nalaten.
Laat hen weten hoe je denkt over het feit dat deze twee strontbruine bands daar een podium krijgen.
Laat van je horen, want alleen door een tegengeluid te maken hou je de fasco's van de straat, uit de bar, van het podium!
!!!NO PASARAN!!!

.

.

vrijheid van meningsuiting

vrijheid van meningsuiting voor anders denkende moeten we niet willen met zijn allen.
tenzij het links radicaal gedachtegoed is dan is het prima.
de "linkse"orde troepen rukken weer uit.

fasco's zijn fasco's

Waarom zou je vrijheden geven aan de vijanden van diezelfde vrijheid? Dingen als fascisme (en in verlenging racisme en seksisme) zijn geen mening maar zijn misdadig en dienen gestopt te worden. Altijd en overal.
En of je nu een kale opgepompte zwaar met hakenkruizen getatoeëerde bonehead bent, of een nette in het pak (of uniform) gestoken gluiperd bent, ... een fasco is een fasco, en dan kan je nog staan lullen van, het is kunst, we hebben enkel interresse in de geschiedenis, of whatever excuus waar de neo folk nazies mee aan komen zetten.
Een fasco is een fasco en dient ten alle tijden op elke manier bestreden te worden.

Het onbenkende om een kreet willen verbieden.

Zucht...

En dit is wel zo vreselijk je kop in gewapend beton gieten. Ik zie hier geen enkel argument, anders dan het volstrekt je eigen punt als WAAR beschouwen, en alles wat daar niet on-ge-lo-ve-lijk goed bij in de buurt komt is dusch FOUT.

Het meest benauwende aan je opmerking vindt ik dat je een UNIVERSEEL recht wilt ontnemen aan mensen die het met jou niet eens zijn. En mocht het omgekeerde toevalligerwijs eens gebeuren, dan ben je alleen maar meer overtuigd dat "rechts/fasco's/neofolkies/Geert Wilders/... " zulk schoftentuig zijn.

Dit zijn de momenten dat ik me schaam om mijn linkse gedachtengoed...

Niet alleen 'links' vindt dat

Niet alleen 'links' vindt dat nazi's geen recht op vrijheid van meningsuiting hebben ook het europese hof van de rechten van de mens vindt dat in veel gevallen: http://www.echr.coe.int/NR/rdonlyres/D5D909DE-CDAB-4392-A8A0-867A7769916...

Het is echt niet raar om te zeggen dat je nazi-shit niet tolereert. Daar is ook niks extremistisch aan of wat dan ook. Snap niet zo goed dat mensen dan gaan zeiken in de trant van 'anti-fascisme is het nieuwe fascisme'. Als een ideologie leidt tot vernietigingskampen en miljoenen doden en dat alles rechtstreeks. Dan zie ik niet per se in wat de waarde is van die stem toelaten in het publieke debat. Op een zeker moment zijn er gewoon zwaardere belangen dan vrijheid van meningsuiting zoals de levens van degenen die rechtstreeks door de volgers van dit soort ideologie worden bedreigd. Denk alleen al aan de kebab-moorden in Duitsland. Dit soort shit goedpraten en aanmoedigen zou niet moeten worden toegestaan, en dat is dus geen extreme positie.

Inderdaad

Inderdaad

Er is iig. niets dat mij doet

Er is iig. niets dat mij doet denken dat dit iets anders is dan kunstenaars met een slechte smaak. Ik kan er zelfs geen boodschap in ontdekken. Ik ga er dan ook niks aan doen, wie er heen wil moet het zelf maar weten. Als er echte nazi's komen hoor ik het graag weer.

optreden Strydwolf

Beste mensen, ik vind het moeilijk om niet overal op te reageren en alles te verdedigen, maar toch wilde ik graag persoonlijk duidelijk maken dat ik geen nazi ben of extreem rechtse of fascistische ideeën aanhang of navolg. De avond zelf zal ik dit statement middels beeld en woord tevens duidelijk maken. Groeten, Willem (van Strydwolf).

Geruststelling Striider

Dag allemaal, graag wil ik ook even reageren. Het is nooit mijn bedoeling geweest om mensen op deze manier te kwetsen. Ik kan jullie verzekeren, ik hou er geen nazi ideeën op na. Dat ik naar Burzum luister is gewoon omdat ik filosofem een mooi album vind, niet vanwege de man er achter. Der Blutharsch heb ik al tijden niet meer naar geluisterd.
Verder; ik wil geen ideologie supporten of aanmoedigen. Ik wijk trouwens steeds meer en meer af van mijn oude stijl waarbij ik alle samples gebruikte. Geen reden tot alarm dus :)
Ik hoop dat ik duidelijk ben geweest zo en heb je vragen aan mij, stel ze gerust!
Groeten,
J.

Ik moet zeggen dat ik de

Ik moet zeggen dat ik de kortzichtigheid van vele erg jammer vind. Als mensen wat verder zouden kijken dan hun neus lang is zouden ze misschien zien dat het niks maar dan ook niks met Nazi's en dat soort praktijken te maken heeft. Jammer.

Geruchten

Het is sneu om te zien dat de zogenaamde anti fascistoiden, wanneer zij iemand met een bruin hemd aan die over het oostfront praat er meteen vanuit gaan dat ze met een fascist te maken hebben.
Als ik naar bob marley luister met een joint in mijn bek ben ik toch ook geen rastafari?

Wie zijn nu de fascisten?

Ik ben Altijd November en zou oorspronkelijk op 8 feb Strydwolf hebben ondersteund op de melodica. Had er veel zin in, en baal dat het optreden is afgelast. Sterker nog: de laatste tijd zijn ALLE optredens waaraan ik medewerking zou verlenen (van verschillende bands) afgelast, omdat bepaalde lieden menen dat zij dankzij ongefundeerde lastercampagnes en onder dreiging van geweld (knokploegen!) mij en mijn mede-muzikanten het spelen moeten verhinderen.

Vooropgesteld: ik snap dat veel mensen schrikken van de symboliek die bands als Strydwolf en andere neofolk/martial-acts gebruiken. Het is natuurlijk de bedoeling om te provoceren en de brave burger buiten de deur te houden. Dus als dat blijkt te werken, mag je als muzikant eigenlijk niet mopperen. Het gaat echter alle perken te buiten als de reacties de vorm aannemen van met veel geschreeuw en laarsengestamp afgedwongen censuur. Wie zijn er dan de fascisten?

Neofolk, zoals ikzelf deze muziek beleef en zoals ik weet dat Strydwolf 'm beleeft, heeft geen enkel politiek programma. Het is een kunstvorm die zich bezighoudt met de donkere kanten van de menselijke ziel: angst, agressie, sadisme, depressie, de dood. Ze komt niet voor niets voort uit de darkwave en telt vele goths en metalheads als fans. Wat kan beter deze duistere kanten laten zien dan de symbolen van het Absolute Kwaad: nazisme, fascisme, maar ook communisme, maoisme en andere totalitaire staatsvormen, alle met stromen bloed aan de handen? Neofolkbands gebruiken symbolen uit het verleden, want met actuele politiek houden zij zich niet bezig. Ze maken muziek voor romantische wereldverzakers.

Strydwolf gebruikt liedteksten uit de negentiende en vroege twintigste eeuw van Romantische en socialistische dichters als Herman Gorter, Hoffmann von Fallersleben en Hermann Hesse. Deze teksten, die zijn geschreven lang voordat de nazi's en de communisten hun beulswerk verrichtten, bevatten nog een soort naïeve schoonheid. Toch klinken ze in moderne oren als 'besmet' door wat later is gebeurd. Deze spanning tussen schoonheid en ongemak maakt deze liederen zo eindeloos fascinerend en onweerstaanbaar voor de luisteraar. Het is wat mij betreft waar goede kunst over gaat.

Wie nu het optreden van Strydwolf verhinderen, vechten tegen de verkeerde vijand. Ja, er is racisme in Nederland. Er is gevaarlijk nationalisme, er is extremisme en er is heel veel domheid, zowel ter linker- als ter rechterzijde. Neonazi's en Antifa's zijn slechts een minuscule 'lunatic fringe' van de samenleving; daar hoeven we ons weinig zorgen om te maken. Veel gevaarlijker is het gedachtegoed van de PVV, dat steeds meer geaccepteerd is geraakt door de politieke mainstream. Wie daar iets tegen wil doen, met vreedzame en democratische middelen, vindt mij aan zijn zijde.

Maar laat mij en mijn paar neofolkvrienden alsjeblieft de ruimte om onze self-styled getormenteerde kunstenaarszielen te laven aan donkere muziek.

kunst kunst kunst

Je kan jezelf kunstenaar noemen en jezelf verstoppen achter dat zaligmakende vijfletterwoord zoveel je wil, maar denk niet dat iedereen daar zomaar intrapt.
Geloof het of niet, maar ik ken de goth/ darkwave scene vrij goed, en heb vanaf midden jaren 90 steeds meer van jullie neo folkers zijn opduiken. In het begin vond ik het nog cool. Ik zag het ook als een vorm van provocatie.
Maar wanneer er opeens (vanaf begin 2000) hordes Franse identitairen in zwarte uniformen mee kwamen feesten en hun vuisten gebald in de lucht staken op de tonen van blood axis, ben ik weg gewandeld, het grapje was eraf en de provocatie mislukt.
Je kan zeggen die band of die zanger is geen nazi, is niet extreem rechts of whatever, maar wat je moet beseffen is dat er weldegelijk een hele hoop mensen dat wel zo zien. Trouwens zeer veel neo folk acts zijn wel gewoon extreem rechts al dan niet openlijk. (death in june, boyd rice, blood axis, allerseelen, von thronstahl, near death experience, en zo kan ik spijtig genoeg nog heel lang doorgaan) Jullie propageren misschien niet rechtstreeks een overtuiging, maar faciliteren hem wel. Wat is het verschil tussen een neo folker in ss uniform, en stefan wijkamp? Voor de onwetende toeschouwer bijna tot niks, en zo vervaagt de lijn stilletjesaan. En wordt een provocatieve kunstvorm een gevaarlijk en ziek wereldje.
Wees gewoon eens een keertje eerlijk en kom van dat hek af. besef dat je zelf misschien niet extreem rechts bent, maar anderen wel in die richting drijft. En wanneer een fascinatie voor fascisme, fascisme zelf wordt stop er dan mee.
En nog iets er zijn geen ongefundeerde lastercampagnes of knokploegen, haha zie het maar als kunst.

Eerlijk

Ik wil best de discussie aangaan over de vraag of neofolk domme mensen op verkeerde ideeën kan brengen (antwoord: ja, dat kan, en helaas gebeurt het een enkele keer), maar je moet niet zeggen dat ik niet eerlijk ben. In bovenstaand stuk heb ik uiteen proberen zetten hoe IK het beleef. Eerlijk.

Van de organisatie hebben wij begrepen dat zij ons optreden hebben afgelast vanwege de felheid van de reacties en een binnengekomen dreigement dat er een knokploeg zou worden gestuurd. Ik geloof net zo min als jij dat dit een serieus dreigement is. Maar geen enkele organisator wil dat risico nemen. Dus is het een zeer effectief dreigement en nogal een zwaar middel om je punt te scoren in een democratische rechtsstaat.

nou de zelfbenoemde "anti

nou de zelfbenoemde "anti fascisten"hebben hun "overwinninkje"weer binnen,wees er maar weer trots op.
onder dreiging van geweld anderen je wil op leggen,links fascisme dus,en ja dat bestaat wel degelijk blijkt ook nu weer.
bands die duidelijk non politiek zijn,het zwijgen op willen leggen onder dwang,shame on you!
hetzelfde gebeurt ook al jaren bij oi bands,die worden ook om de haverklap lastig gevallen door lieden van afa,bands die zich niet nadrukelijk genoeg uiten tegen fascisme zijn in hun ogen fout.
heb dan ook mn afa buttons al jaren geleden bij het oud vuil geflikkert,mensen die middels geweld hun mening op willen dringen aan anderen daar wil ik niets mee te maken hebben.
ook jammer dat een toffe plek als de little devil,een van die laatste plekken waar ook minder bekende bands een podia krijgen,op deze manier ook in een kwaad daglicht worden gesteld.
geef fascisme geen kans!maar dan ook het links fascisme niet!

Amen

Amen! Ik ben ooit opgevoed met de gedachte dat Anarchisme 'het leven naar een geweldloze samenleving' zou zijn.... Maar er is altijd maar weer die agressieve oplossing bij de Antifa om het niet met woorden maar fysiek op te lossen.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech