OPROEP! Kom naar het vluchtelingenkamp in Den Haag! Ontruiming donderdagochtend verwacht

Hier kun je discussieren over OPROEP! Kom naar het vluchtelingenkamp in Den Haag! Ontruiming donderdagochtend verwacht.
De politie staat nu met 6 auto’s rond het kamp die zeggen in de gaten te houden of er meer mensen en spullen aankomen op de koekamp. We verwachten de ontruiming morgen ochtend vroeg, maar het zou ook kunnen dat ze vanaf 00:00 gaan ontruimen. De politie en gemeente doen geen enkele uitspraak aanwezige politie is voor ons een teken dat de ontruiming snel zal gaan plaats vinden.

Wij roepen dan ook iedereen op om naar het vluchtelingenkamp op de Koekamp te komen om te helpen de belangrijkste spullen weg te halen en te komen bezetten. Wij kunnen nergens heen, wij blijven hier!

Sinds 19 september voeren wij, een groep uitgeprocedeerde vluchtelingen actie tegen onze rechteloosheid en het inhumane vluchtelingenbeleid. Wij moeten van de IND terug naar het land waar wij vandaan komen maar wij kunnen niet terug omdat de landen waar wij vandaan komen onveilig zijn. Terugkeer betekent voor ons terugkeer naar geweld, marteling, of zelfs de dood. Buiten dat zijn er ook landen (zoals Irak) die mensen, (die niet vrijwillig terugkeren) niet terugnemen. Ook kunnen we niet naar een andere land in Europa omdat we dan weer terug worden gestuurd naar Nederland. Ons mensenrecht wat we niet in ons land konden krijgen word ook hier in Nederland ontzegd.

Wij willen verblijfsrecht en onderdak! Geen mens is illegaal!
Voor de laatste update check Twitter en Facebook

http://www.rechtopbestaan.nl
http://www.facebook.com/rechtop.bestaan
http://www.twitter.com/rechtopbestaan
http://www.youtube.com/rechtopbestaan


waarom zou je kosten wat kost

waarom zou je kosten wat kost in een land willen blijven waar je niet welkom bent?
er is een duidelijk,nee,afgegeven en dat zal niet veranderen ook met de hulp van een handvol aktivisten zullen jullie hier geen toekomst op kunnen bouwen.
de wereld is groter dan enkel europa kies toch eieren voor je geld en ren verder nu je nog kunt!
waarom afwachten tot je opnieuw voor jaren in een vreemdelingenbajes wordt weggestopt?
geweld en doodslag is helaas ook in nederland aan de orde van de dag.

Frank velen kunnen niet eens

Frank velen kunnen niet eens terug doordat zij onvoldoende kunnen aantonen waar ze vandaan komen, het thuisland geen reispapieren wilt afgeven of omdat terugkeer een vrijwel gegarandeerde dood betekent.

"geweld en doodslag is helaas ook in nederland aan de orde van de dag."

En de rest van de wereld lacht zich een kriek. Ja natuurlijk is er onrecht in Nederland dat bestreden dient te worden, maar dit soort opmerkingen zijn pervers.

ik stel dan ook nergens in

ik stel dan ook nergens in mijn vorige reactie dat deze mensen terug zouden moeten naar hun geboorteland (thuisland klinkt een beetje raar in deze) maar dat ze er misschien beter aan doen om te maken dat ze wegwezen uit nederland en europa,voordat ze alsnog opgepakt worden en alsnog gedwongen uitgezet worden rechtstreeks in de armen van de dood als ik het goed begrijp.
het besluit is immers genomen dat ze hier niet mogen blijven,en daar kun je het wel of niet mee eens zijn,maar dat zijn de feiten.
geven "we"die mensen geen valse hoop op deze manier? straks lopen ze het risico om weer opgepakt te worden,weer in vreemdelingendetentie gestopt te worden,en zelfs gedwongen uitgezet.en dan? is er dan iets opgelost of veranderd voor die mensen?
en in het licht daarvan zeg ik;maak dat je wegkomt,laat je niet pakken.

en de rest van de wereld lacht zich een kriek?het grootste deel van de wereld heeft nog nooit gehoord van een landje wat nederland heet.
als je stelt dat je vlucht voor geweld dan kun je je hele leven blijven vluchten geweld komt overal voor.
ook hier in nederland kun je zo een politiekogel door je kop krijgen en dat soort moordenaars lopen hier vrij over straat met hun dienstwapen in opdracht van en betaald door de staat.veilig gevoel toch?

Papieren of geen papieren,...

Omdat mensen geen papieren hebben mogen zij hier niet wonen, werken of zijn...maar om weg te kunnen hebben die mensen papieren nodig, anders worden ze opgepakt, vastgezet en terug naar Nederland gestuurd(!).
Dus ze KUNNEN helemaal niet ergens anders naar toe! ....Maar ook niet hier zijn. Ze komen niet in aanmerking voor daklozen opvang (als ze dat zouden willen.), niet in aanmerking voor een uitkering, nauwelijks tot niet in aanmerking voor zorg (in de praktijk).

Ze KUNNEN NIET WEG! DAT is de reden dat ze in de f**king vrieskou overnachten. Op een lelijk plein in f**king Den Haag, Amsterdam of Berlijn, waar ditzelfde aan de hand is.

....Laat je niet pakken?? Veel mensen hebben al JAREN in de cel door gebracht...alleen omdat ze geen papieren hebben, JAREN! Niet omdat ze niet willen werken of niet willen wonen of hier niet weg willen. Maar omdat ze niet dat niet mogen, DAAROM slapen ze op dat stomme plein in de fucking kou.

ik heb heel de tijd begrepen

ik heb heel de tijd begrepen dat als deze mensen meewerken aan terugkeer ze opvang krijgen en dat de terugreis geregelt wordt.
dus ze hebben wel de mogenlijkheid om te vertrekken,of niet?

En waarom vind je dat die

En waarom vind je dat die mensen mee zouden moeten werken aan hun 'terugkeer'? Of alleen als ze dat doen rechten zouden moeten hebben?

ik heb nergens geschreven dat

ik heb nergens geschreven dat ik vind dat deze groep mensen mee zouden moeten werken aan hun terugkeer,dat is woorden in de mond leggen.
wat mij gewoon niet duidelijk is kunnen deze mensen niet terug omdat ze a geen papieren hebben en b dat hun geboorteland ze niet terug wil.

veel mensen zullen immers denken dat ze wel kunnen maar niet willen,dat punt moet dan duidelijk naar buiten gebracht worden,toch?

ja, die mensen worden

ja, die mensen worden tijdelijk "gepamperd" in een cellencomplex als ze besluiten mee te werken aan hun eigen doodvonnis.

Dit zijn de dingen waar we jaren geleden van zeiden nooit meer.

?

Hoe groot is de groep mensen die onvoldoende kunnen aantonen waar ze vandaan komen? Hoe is dat zo gekomen? Ik neem aan dat als ze hier uit een vliegtuig stappen ze iets als een paspoort hebben. Ik denk dat velen niet goed weten wat ze van deze groep moeten vinden en dat geldt ook voor mij.

Papieren of geen papieren,...

Veel staten werken niet mee aan gedwongen terugkeer. Veel staten zeggen: als meneer/mevrouw geen papieren heeft om te bewijzen dat hij/zij (bvb) Marokkaan/Irakees/Chinees is dan mag hij/zij het land niet binnen.
Dat geld overigens ook voor Nederland, als iemand in Colombia opgepakt wordt omdat hij/zij geen papieren heeft maar zegt uit Nederland te komen dan neemt Nederland die persoon niet (zomaar) terug. of diegene nu meewerkt aan uitzetting of niet.

Maar los van de belachelijke Kafkaëske situatie waar veel van deze mensen in gestopt zijn: waar bemoeid te Nederlandse overheid zich mee? Als wij willen reizen, migreren, op vakantie willen gaan dan hebben wij het recht om te gaan! Waarom is het heel normaal voor Nederlanders om een jaartje te 'reizen' of in het buitenland te werken maar mogen Somaliërs dat niet? Vrijheid van beweging voor iedereen!

.

Als jij voor vrijheid van beweging bent dan hoef jij niet een heel verhaal te houden over van alles, iedereen mag neem ik aan van jou dan hier komen wonen, werken en wat allemaal nog meer. Het gaat mij om die opeens niks kunnen aantonen en die zelf ook wel weten dat hun komst geen sterke reden had en het best vinden dat jij je nu voor hen uitslooft. Dat er een probleem is als het thuisland geen papieren af wil geven of als iemand bij terugkeer het leven niet zeker is dat zie ik ook wel, maar voor wie dit helemaal niet geldt en door eigen toedoen in deze situatie is beland, da's voor mij dan toch iets anders. Al wordt het natuurlijk met vrieskou in een tent voor helemaal niemand leuker.
Vandaar mijn vraag.
Kritisch zijn naar overheid ontkom je niet aan maar wat kritischer naar "vluchtelingen" mag van mij ook.

"Als wij willen reizen,

"Als wij willen reizen, migreren, op vakantie willen gaan dan hebben wij het recht om te gaan! Waarom is het heel normaal voor Nederlanders om een jaartje te 'reizen' of in het buitenland te werken maar mogen Somaliërs dat niet? Vrijheid van beweging voor iedereen!"

Klinkt prima, maar ga jij voor al die mensen dan wel de uitkering betalen ? Helaas blijkt uit de praktijk dat deze mensen mestaal geen enkel uitzicht hebben op werk omdat zij geen opleiding/kennis van de taal enz. hebben.

O nee sorry, dat kun jij zelf natuurlijk ook niet betalen van je eigen uitkering.

Walter

oh en jij bent dus zeker een

oh en jij bent dus zeker een van die mensen die op het kamp is geweest en met die mensen gesproken heeft, flikker toch een eind op als je niet weet over welke mensen je het hebt.
lekker generaliseren prima maar je nek uitsteken om zelf iets te leren ho maar.
ik denk dat veel deze mensen een stuk slimmer, zo niet geleerder zijn dan dat jij doet vermoeden met je vooringenomen generaliserende opmerking

Re: OPROEP! Kom naar het vluchtelingenkamp in Den Haag! Ontruimi

Beheerst en ambachtelijk optreden volgens gemeente Den Haag.

Re: OPROEP! Kom naar het vluchtelingenkamp in Den Haag! Ontruimi

Met zulke ambtenaren mag iedereen zich afvragen of deze mensen wel een eerlijke kans kregen. Wat een zieke tiepjes zeg.

Re: OPROEP! Kom naar het vluchtelingenkamp in Den Haag! Ontruimi

We hebben een breed front nodig weg van de one issue benaderingen. Helaas slaat dat bij niemand aan. Ik heb deze oproep al eerder gedaan op Indy. Met name wat wel door overheden wordt genoemd " de harde kern " van Bijstand afhankelijken die langdurig een Bijstand uitkering hebben hebben steeds meer een problematiek als de vluchtelingen namelijk afhankelijk van liefdadigheid. Ik weet wat dat betekend namelijk uitgeleverd zijn aan willekeur van Dogooders. Bijvoorbeeld uitgesloten door de voedselbank en nergens worden gehoord genegeerd dus.
Zie Twitter : @ombudsfoodbank

Ik heb geen mogelijkheden om te lobbyen sta alleen tegen over de machtige liefdadigheid lobby. Solidariteit vragen is zinloos is mijn ervaring. Ik krijg bijvoorbeeld geen enkel " volger " van Nederlandse radicaal linkse initiatieven ondanks mijn herhaalde verzoeken. Ook niet van Noborder. Wel van enkele notabene buitenlandse radicale initiatieven. Verder word ik sinds deze week massaal " ontvolgd " maar er komen ook wel weer wat nieuwe volgers bij. Vrijwel niemand vraagt me om meer info.

De deuren zijn dicht van de alternatieve initiatieven als arme donders kom je er alleen in als het ze zo uitkomt. Ik protesteer tegen die manipulatie het geweld in de vorm van uitsluiting en dergelijke tegen mij.

Raymond.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. "...gezond verstand, respect voor elkaar en het niet gebruiken van scheldwoorden zijn voorwaarden om een volwassen discussie te kunnen voeren."

en iets wat totaal nix met

en iets wat totaal nix met deze discussie te maken heeft blijft wel staan?
pleur die discussie mogenlijkheid dan gewoon dicht,dit gaat nergens meer over zo.
of laat het door mensen doen die wel begrijpen hoe het zou moeten werken.

Het ging om het uitmaken van

Het ging om het uitmaken van iemand anders voor "levende uitwerpsel", maar he, als jij kennelijk 'een van de mensen [bent] die begrijpen hoe het zou moeten werken', ga je gang, het internet is groot en je toetsenbord is je vriend.

dacht dat jullie hier geen

dacht dat jullie hier geen mods hadden?
of is dat zo het uit komt?
en nu zecht een mod nota benen;als het je niet bevalt rot je maar op,stel je zou zoiets over uitgeprocedeerden zeggen dan ben je een racist en weet ik wat.
er zijn al steeds minder mensen die deze site nog serieus nemen maar dat zal jouw dan wel weer worst wezen.(en mij eigenlijk ook).

Neen, F., dit zie je (weer)

Neen, F., dit zie je (weer) verkeerd. Mij dunkt dat als jij met je opmerkingen 'op het randje' (en soms duidelijk eroverheen) idd ergens anders het internet gaat vervuilen, mensen juist meer zin krijgen om Indymedia te bezoeken. En zeg maar niet dat het je worst zal wezen als Indymedia minder populair is, je doet het juist erom - je weet bijv. heel goed dat we altijd mods hebben gehad, en dat altijd duidelijk hebben aangegeven o.a. in de spelregels, je hoopt alleen dat het je een keer weer 's lukt om lekker te stoken. Maar allez, een ding zie je goed: die vage comments van je her en der zullen ons inderdaad worst wezen, we halen ze alleen weg als ze teveel in de weg staan van mensen die wel hier oprecht de discussie aangaan. Tot slot: je deed een gemeen bedoelde suggestie aan 'Raymond' om zijn computer uit het raam te gooien, en ja hoor, je voelt 'm al aankomen: ga een keer zelf iets uitvoeren, en begin met het volgen van je eigen advies.

Kan je dit topic er niet mee

Kan je dit topic er niet mee vervuilen?

Er is een heel topic gewijd aan het moderatie beleid van Indymedia. Zoek die ff op en lever daar je commentaar/diarree. Hier zijn belangrijkere zaken aan de hand.

zucht

Zucht, laten we het nog maar eens proberen uit te leggen dan. Anderen die meer thuis zijn in deze materie mogen het gerust aanvullen:

Illegaliteit is, in Nederland en menig ander landje, een slecht begrepen fenomeen. De gedachte lijkt te heersen dat men bij een geweigerde asielaanvraag of verblijfsvergunning eenvoudig wordt uitgezet naar land van herkomst, en daarmee is de kous af. Dit verklaart natuurlijk niet waar dan die illegaliteit vandaan komt; kennelijk denkt men dat mensen hier zelf voor kiezen, en dus niet meewerken aan hun uitzetting, danwel daarvoor de benen nemen.

De waarheid ligt een stuk complexer, en is des te wranger. Inderdaad gaat het om mensen aan wie weliswaar geen status wordt verleend, maar die om verschillende redenen niet kunnen worden uitgezet. Er zullen wel verdere categoriëen te onderscheiden zijn, maar te denken valt aan:

-- Mensen die in het land van herkomst niet welkom zijn.
-- Mensen zonder papieren, van wie de nationaliteit/herkomst niet met zekerheid is vast te stellen. Die documenten worden dan veelal onderweg tijdens de reis verdonkeremaand, teneinde bij aankomst niet pardoes te worden teruggezonden, ook niet naar een eventueel eerder land van aankomst, zie hieronder.
-- Mensen uit landen of regio's die onveilig worden bevonden voor terugkeer.

Men valt vervolgens dus tussen wal en schip: Geen recht op verblijf, noch op de bijbehorende voorzieningen, maar evenmin in staat om terug te keren of te worden uitgezet. Zie daar uw illegaliteit.

Het hoeft geen betoog dat men vervolgens is overgeleverd aan huisjesmelkers en koppelbazen en wat dies meer zij, en in uiterste consequentie de criminaliteit; met geen ander perspectief dan hiervoor -- of puur voor zijn of haar illegaliteit -- eventueel te worden opgepakt, in verband met de huidige acties is een mogelijke detentie tot achttien maanden genoemd, waarna men evengoed weer illegaal op straat staat, immers men kan niet worden uitgezet.

Een staat, althans in de EU, is overigens verplicht mensen hun asielaanvraag in overweging te nemen; zou men verder reizen, dan zal dit eerste land van aankomst steeds als zodanig worden aangemerkt, men wordt dus daarheen teruggezonden om de procedure uit te zitten. Er is geen sprake van ga maar kijken waar het gras nog groener heet te zijn. (Vandaar ook dat de randstaten van Fort Europa -- Mediterranee, voormalig Oostblok, toch al niet de sterkste regio's -- hier onevenredig mee worden opgescheept.)

Ik weet niet hoe het er nu voor staat, maar pakweg in de jaren negentig hoorde ik dat zulke mensen met wie men verder niets kon aanvangen geregeld op de trein werden gezet naar België of Duitsland (waar men dus evenmin iets te verwachten had), zonder begeleiding; die stapten dus op laten we zeggen Roosendaal uit, wat zou jij doen, en regelrecht de illegaliteit in, met alle al genoemde gevolgen vandien.

Het is slecht argumenteren op basis van toevallige persoonlijke anecdotes, maar ter illustratie, ik heb nog een tijdje een illegale Pakistaan gekend. Die kwam je weleens midden in de nacht in de bus tegen als jij na een nacht stappen op weg naar huis was, en hij naar z'n "werk": Op weg om te worden opgehaald door een voorman in een busje, teneinde ergens in Lutjebroek in de rij te gaan staan in de hoop er voor die dag te worden uitgepikt, om dus stukwerk te gaan verrichten in weet ik veel de bollen of iets dergelijks, voor ik wil niet weten wat voor gebrek aan loon. Toen ik hem aanbood een tijdje in mijn eenkamerwoning te komen logeren op zoek naar iets beters, verkoos hij toch vriendelijk de klamme box zonder ramen in de Bijlmer waar hij waarschijnlijk een kapitaaltje voor neerlegde, om nog iets van een eigen leven en eergevoel te behouden, en niet het gevoel te hebben dat hij anderen belastte. Ik kon hem al met al geen ongelijk geven, dwz dat begreep ik wel.

Om de pret verder te verhogen dorst hij e.e.a. uiteraard niet aan zijn familie te laten doorschemeren, die vermoedelijk verwachtten dat hun zoon (oom, neef, vader etc.) in het met goud geplaveide "Westen" wel even als kostwinner zou fungeren en hier wie weet het familiekapitaal in hadden geïnvesteerd, etc. en ga zo maar door. Had er nog iemand iets te zeiken over die profiteurs hier?

.

Het lijkt mij inderdaad slecht argumenteren zo want dit lijkt mij een geval van gokje wagen en verliezen en daar zullen er ook behoorlijk wat van zijn. Ik kende een Schot die dan klaagde over dat hij niet dezelfde rechten had als zijn collega's, maar het stukken beter had dan die Pakistaan. Ik ben tegen uitbuiterij en voor mensenrechten maar het zijn toch deze mensen zelf die met verkeerde verwachtingen op pad gaan. Dat familiekapitaal kan beter anders besteed denk ik dan.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech