[A'dam] Arrestant Notweg vrij

Hier kun je discussieren over [A'dam] Arrestant Notweg vrij.
Ik word beschuldigd van openbare geweldpleging tegen een smeris, ik zou een knie in de rug van een agent hebben geplant. Op maandag 3 december besloot de Rechter Commisaris dat ik naar de Bijlmer Bajes moest, gisteren besliste de Raad dat ik geschort werd omdat ik anders mijn werk verlies. Ik geloof dat de zaak van mij en de andere verdachte in maart voor de rechter komt.

Ik heb veganistisch eten gekregen op het politieburo en de Bijlmer Bajes, alleen het brood was lastig. Zolang je steun krijgt van je kameraden, is de gevangenis niets om bang voor te zijn. Hoewel de meeste gevangenen natuurlijk racistische, seksistische en homofobe klootzakken zijn en de gevangenis zeker geen revolutionair broeinest, is bijna iedereen respectvol en aardig tegen elkaar. Laat je dus niet tegen houden uit angst voor repressie, want het valt allemaal wel mee.


fijn dat je weer vrij bent en

fijn dat je weer vrij bent en goed om te zien dat je nog steeds zo gemotiveerd bent! De strijd gaat door; geen enkele tralie is sterker dan de passie naar vrijheid!

Re: [A'dam] Arrestant Notweg vrij

Stoer!

Niet stoer! Geen held! Gewoon

Niet stoer! Geen held! Gewoon een anarchist die 8 dagen vast heeft gezeten in voorarrest. 8 dagen, thats it.

Hoewel ik snap dat je blij bent dat je vrij bent, vind ik deze post vrij 'martelarig' overkomen.
Natuurlijk valt de gevangenis mee. Je hebt 8 dagen vast gezeten.
Laten we repressie niet zien als iets wat ons status geeft, maar ertegen vechten.

Vandaag was de rechtszaak van 1 van de migranten die opgepakt is bij de ontruiming. Die jongen is net zoveel een 'activist' als jij en gaat waarschijnlijk heeel wat langer vastzitten dan jij. Dus een beetje perspectief op je eigen privilege zou je sieren.

Los daarvan: Geniet van je vrijheid kameraad! Tot de volgende keer op straat.

Wel stoer. Als mensen zich

Wel stoer.
Als mensen zich niet bewust waren van het feit dat ze zich in een betere positie verkeren dan de mensen die actie begonnen zijn dan waren ze daar helemaal niet geweest om opgepakt te worden, lijkt mij.

En '8 dagen, thats it'? Dat is toch wel een hele rare boodschap. Als vrijheidsberoving niet te lang duurt dan moet je daar niet over zeuren? Tjezus ik vind zes uur al te lang. Zelfs die zes uur riskeren is al stoer. En vaak genoeg is er voor die zes uur voorbij is al een lawaaidemo. Dat is toch geen aanstellerij? Zelfs een uur van je vrijheid berooft worden om je afkomst of je standpunt is al buitengewoon ernstig.

Niet dat maanden- of zelfs jarenlang vast zitten en in constante onzekerheid verkeren niet nog erger is maar dat is überhaupt al waarom die hele actie bestaat. Dat is ook de repressie waar al tegen gevochten wordt. Ik las de post ook helemaal niet als status ontlenen aan repressie maar als strijdbaar blijven ondanks repressie en dat is alleen maar toe te juichen.

Alle gevangenen onmiddellijk vrij!

alle gevangenen onmiddellijk

alle gevangenen onmiddellijk vrij! liever niet ,er zitten "daar"ook de nodige moordenaars, kinderverkrachters en dergelijke.
alle politieke gevangenen vrij! zou beter op zn plaats zijn.

dus omdat sommige gevangen

dus omdat sommige gevangen dingen gedaan "zouden" hebben moeten ze maar vast blijven zitten, wie zecht dat ze schuldig zijn, en als ze dat zijn, zit er vast wel een reden achter waar we tegen kunnen vechten, denk dat dat meer oplost dan mensen vast zetten.

alle gevangen vrij, mooie oneliner die wat mij betreft klopt.
down with the civaliced world!

ja wat dan te doen met

ja wat dan te doen met bijvoorbeeld iemand die een kind verkracht heeft?een stevig gesprek en niet meer doen?
ik weet het ook niet.
maar raad je toch aan om niet al te veel aan het droombeeld van "na de revolutie"op te hangen.
ten eerste omdat de kans dat zoiets gebeurd iets van 0,0000000001% zal zijn.
en als er al zoiets ooit zal gebeuren dan is de kans dat het een anarchistische revolutie zou zijn nog vele malen kleiner.
daarbij zal het slechts leiden tot wisseling van de wacht in de machtsstructuren het volk zal er uiteindelijk niets wijzer van worden,dat zie je wel in het midden oosten.
dromen nastreven is een mooi en nobel iets maar laten we wel met beiden benen op de grond blijven staan.

het hele idee revolutie is

het hele idee revolutie is zowieso een farce. een revolutie is inderdaad gewoon een machtsovername. daarom lijkt het mij een veel beter idee om gewoon van de hele civilisatie af te stappen maarja ook dit is natuurlijk maar een droom.

als we altijd maar denken dat

als we altijd maar denken dat alles een droom is komen "we" ook niet verder natuurlijk, ik denk dat als het klimaat doorzet met veranderen dat mensen misschien snappen dat dit niet werkt, dan is het aan de anarchisten om mensen te overtuigen dat anarchisme werkt. goed het zal niet een twee drie zover zijn maar als je nu al opgeeft weet je zeker dat het niet komt. maar misschien ben ik in al mijn doemdenken tog nog te positief.

frank hou es op met

frank hou es op met stoken...
dont feed the troll...

Ik ken je niet, maar erg tof

Ik ken je niet, maar erg tof dat je je vrijheid terug hebt! Dankje (,voor dit bericht)

valt wel mee?

Beste vrijgelaten arrestant,

heb bleef maar door mijn hoofd spoken "het valt allemaal wel mee", dus ik kan niet anders dan reageren. Ik ben blij voor je dat je het mee vond vallen, maar ik deel die ervaring niet en vrees dat dit andere, vooral onervaren nieuwe, mensen op het verkeerde been zet. Ik heb zelf al meermalen die bajessen van binnen gezien, en ook wel een paar keer langer dan één of twee weken, en kan daar niet over meepraten, over 'het valt allemaal wel mee'. Ik vind een nuancering en waarschuwing dus wel op zijn plaats.
Ik heb het bajessysteem op zijn meest repressief gezien. Ik heb alle intimidatie, chantage gezien. De directeur die je cel inkomt met twee bewakers om je schrijfblok in beslag te nemen, met de intimidatie, "dit is mijn bajes en ik doe wat ik wil", of "als je die tweepersoonscel niet in gaat, ga je naar de iso", de smerige trucs met psychologen die je zonder dat je ze gezien hebt op een psych afdelingen laten zetten en je daarna chanteren: "het is dit of de iso, en we weten dat iso slecht is voor mensen", het 's nachts wakker worden van geschreeuw en gekrijs omdat iemand die de polsen heeft doorgesneden naar de iso wordt afgevoerd, zo blijkt de volgende dag (bloed aan de muur), de emoties van anderen, de voortdurende spanning.... nee, het valt niet mee. Het is mij nog nooit meegevallen. Je komt maar beter binnen met een houding van 'zet je schrap' dan 'het valt wel mee' en je voorbereiden op veel druk en controle, dat je rapport kunt krijgen en in de iso belanden. Ik wil mensen op mijn beurt nu ook weer niet afschrikken, maar wel voorbereiden, ik heb absoluut andere ervaringen dan 'het valt wel mee'. Je moet je er eenvoudigweg doorheen slaan als je je eigen identiteit wilt behouden en je strijdlust. De meeste mede gevangenen zijn volkomen braaf of lethargisch geworden, toch kun je hen bereiken als je zelf je strijdlust behoudt, alleen... dan moet je er wel wat langer zitten....

sterkte voor jou en anderen, nu en in de toekomst, want het wordt er niet beter op met de plannen van Teeven!

Discriminatie

Hoewel de meeste gevangenen natuurlijk racistische, seksistische en homofobe klootzakken zijn.

Meen je dit nu serieus? Ken je de meeste gevangen dan allemaal persoonlijk omdat je een paar dagen in de bijlmer bajes hebt gezeten?

Klinkt behoorlijk discriminerend!

re:

Wat is dit, een potje wil de echte arrestant nu opstaan?

Leek me wel een to-the-point verslagje, en uit het hart & zo.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Sexisme en racisme goedpraten en daarnaast andere posters uitschelden is niet ok. Ook niet als je dit maar een beetje doet.

Is toch gewoon op de

Is toch gewoon op de borstklopperij.

nee hoor, dit is het delen

nee hoor, dit is het delen van kennis en ervaring met mede-activisten, heel goed!

Ik hou er eigenlijk niet van

Ik hou er eigenlijk niet van om te posten op indymedia, vanwege de nare reacties altijd. Wat leuk dus dat er dit keer juist veel mensen aardig zijn. Ook de aanvulling dat de bajes heel naar kan zijn, lijkt me terecht en goed, maar de ervaring die ik en mijn vrienden hebben zijn gewoon niet zo vreselijk.

Ik neem aan dat die twee vervelende stukjes uit rechtse hoek komen. Ik kan in ieder geval niks in mijn stukje vinden dat je 'martelaar-achtig' of ' op de borst kloppen' kan noemen. (Martelaar-achtig: dan had ik moeten zeggen dat het heel zwaar was, borst kloppen: dan had ik moeten zeggen dat het knap was van mezelf dat ik 10 dagen had volgehouden). Als je me zou kennen, zou je dat soort onzin hier ook niet neertypen denk ik. Als je me wel kent, zeg dit soort dingen dan liever in mijn gezicht.

Simpel wereldbeeld.

Lekker makkelijk om kritische mensen in de rechtse hoek te zetten.

al was het op de borst

al was het op de borst klopperij

mensen die een kut-ervaring (mee-vallend of niet) hebben meegemaakt als gevolg van de rechtvaardige strijd die ze voer(d)en, moeten als helden worden ontvangen en bejubeld door iedereen die ook maar enige sympathie voor die strijd heeft.

want dat zijn ze dus, helden.

want dat zijn ze dus, helden.

pot verwijt....

Beetje elitair anderen in de gevangenis weg te zetten als racisties en sexisties.
Pleit je je zelf vrij van deze eigenschappen?

vervolg op eerdere reactie

ik schreef de reactie die in ging op 'het valt allemaal wel mee'. Ik weet niet precies waar alle anderen allemaal op reageren, maar het was in elk geval niet als op de borst klopperij bedoeld, noch wil ik bagetelliseren wat deze ex arrestant, of andere arrestanten of gevangenen meemaken. Wat is een politiek gevangene? Ik zat meermalen in de een of andere vrouwenbajes, het kan zijn dat er verschil is met mannenbajes, en ook is het zo dat de bajessen van regime verschillen, dat het beleid van de directeur verschilt etc. De vrouwenbajes Nieuwersluis wordt door de meeste vrouwen gezien als de ergste, er wordt bv. het meeste geïsoleerd. Ik weet niet of dat zo is, ik belandde zelf in Zwolle in de iso voor tweepersoonscel weigeren. In de betreffende iso afdeling overleed een jaar later een man omdat hij ziek was en de bewaking geen zin had om naar die afdeling toe te gaan toen hij belde.... Enfin, of het stoer is of heldhaftig, het zal me wat. Het gaat mij niet daarom, de verhalen van 'binnen' moeten naar 'buiten'. Ik sprak daar vrouwen die daar net zomin thuishoorden als ik, de activist. Vrouwen die slachtoffer waren van gewelddadig vriendje en eindelijk zelf een mes hadden gepakt, vrouwen die slachtoffer waren van zgn. loverboys en hun daden gingen bekennen uit angst, vrouwen die erin geluist waren met drugs over de grens, verslaafden die er keer op keer binnen kwamen en zich telkens weer voornamen om nu echt af te kicken (wat niet lukte, een van hen kwam ik een jaar later tegen in Utrecht, en was duidelijk toch weer verslaafd geraakt). Nu ja, het valt heel goed te stellen dat ook zij politieke gevangenen zijn, want te pakken genomen door een systeem dat alleen op straffen uit is en niet op helpen en voorkomen.

Punt dat ik vooral wilde maken is: als je 'binnen' komt, verwacht dan repressie. Leg contact met de anderen, blijf vooral jezelf en laat je niet duf maken, trek je eigen plan om die tijd goed te benutten. Als activist kun je de bajes zien als een andere plek om je strijd voort te zetten, en geloof me: er is daar genoeg werk aan de winkel! De strijd 'binnen' is anders dan 'buiten', want repressie is onmiddelijk en zonder aarzeling. Tuurlijk kun je er óók fluitend doorheen, door de brave gevangene te zijn, te gaan werken, niks te weigeren, op alles ja en amen te zeggen en vooral niet op te vallen. Voor mijzelf als activist geldt dat ik dat niet kan. Ik kan dat 'buiten' niet, ik kan dat 'binnen' ook niet. Ik neem mezelf namelijk mee naar binnen, zo simpel is het. Er is vast ook wel een middenweg. Ieder doet wat hij of zij het beste kan gegeven de omstandigheden. Hoe dan ook, als je 'binnen' komt, veel sterkte en laat je niet gek maken.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech