De dood van een grensrechter en een allochtoon

Hier kun je discussieren over De dood van een grensrechter en een allochtoon .
Lees het origineel hier: http://derodelynx.blogspot.nl/2012/12/de-dood-van-een-grensrechter-en-ee...

Ik heb er geen enkel probleem mee als mensen geweld rondom het voetbalveld proberen terug te dringen. Dat rechtse politici als Wilders en Rutte dit aangrijpen om hun racistische en repressieve agenda opnieuw onder de aandacht te brengen kan men moeilijk de herdenkenden kwalijk nemen. De schok is begrijpelijk: het komt erg dichtbij. Toen vorig jaar iemand bij OSV werd doorgetrapt kwam het voor mij ook dichtbij. OSV is één van de clubs waar veel jeugd uit de Amsterdam-Noordse Molenwijk speelt. Dat is de wijk waar ik opgroeide. Het is misselijkmakend dat de politiek en media dit voetbaldrama aangrijpen voor hun rechtse agenda. Echt compleet respectloos. Dit is wel de reden dat de, het moet even gezegd, blanke grensrechter zo in het nieuws kwam. Dit werd misbruikt voor een rechtse agenda.

Hoe anders is het gegaan met Rishi. Meteen was er de hetze tegen deze jongen. Misschien had ie wel een wapen! Wat is dat voor bullshit. Misschien had ie wel een wapen. Zoveel mensen stoppen shit in hun kontzak. Zijn we nu allemaal verdacht, hebben wij allemaal ‘misschien’ een wapen? Heeft de politie nu een excuus om iedereen die een peuk of whatever uit zn kontzak pakt op het verkeerde moment in de fokking nek te schieten?!?!

Maar echt schaamteloos fascistisch was het optreden bij de herdenking. Er kwamen mensen nu weer terug op Hollands Spoor om deze jongen te herdenken. Was hun verdriet, hun woede, minder terecht dan de voetballers van Almere? Kwam het in Den Haag snoeiharde politiebeleid niet erg dichtbij nu Rishi dood was? Dus ze gingen herdenken. En dat moet fokking kunnen. De politie geeft ze 5 minuten voor het hele gebeuren. Na deze 5 minuten werken ze mensen tegen de vloer en worden er 20 gearresteerd. De politie was de MOORDENAAR van Rishi! Hoe durven die klootzakken!

Alsof de moordenaar op een begrafenis op komt dagen, de priester op z’n bek slaat en vervolgens ten overstaan van alle familie en vrienden gaat vertellen wat een klootzak de overledene is, waarop vrienden van de moordenaar aankomen, om alle rouwende familieleden en vrienden in elkaar te slaan. Want die overleden was toch maar een allochtoon dus fok hem. Telegraaf meldt de dag er op dat een begrafenis uit de hand liep maar dat gelukkig een bende moordenaars de rust kwam herstellen.

En dat gaat Geenstijl schrijven dat een vriend van Rishi zei dat de meeste herdenkers niet bekenden waren van Rishi. Ja en? Ronald Koeman stond stil bij de dood van de grensrechter. Kon Koeman de grensrechter? Nee. Doet dit er toe? Nee! Koeman stond er bij stil als voetballer. Er stonden ook korfballers bij stil, zelfs Japanse voetballers. Bijna niemand kon die grensrechter. Gaan jullie ff een brief naar Japan schrijven, Geenstijl (die noch de grensrechter, noch Rishi kennen) en zeggen dat ze hun rouw moeten intrekken omdat ze nog nooit die grensrechter hadden gezien. Stelletje rechtse teringlijers. Dus die mensen in Den Haag kenden Rishi niet. Maar ze kenden wel het Haagse politiegeweld. Linkse activisten waren inderdaad aanwezig: wij kennen dat geweld als een van de besten. Geenstijl kent het politiegeweld niet omdat ze als rechtse laffe honden altijd heulen met de politie. Dus echt rot op Geenstijl.


-

Wij hoeven nergens naar te luisteren als we wachten op een taxi. Wij hoeven nergens naar te luisteren als we in de rij staan voor een brood. Wij doen gewoon onze dagelijkse dingen en hoeven niet te reageren op leiperikken die gaan lopen zwaaien met een schietijzer.

Ik kan bovenstaande reactie

Ik kan bovenstaande reactie helemaal onderschrijven. Ben zelf ook daar geweest afgelopen zondag en ken Rishi niet, met alle respect. Het is het probleem politiegeweld wat mijn aandacht trok en o.a. de manier waarop inderdaad het verschil in de media naar voren kwam mbt de grensrechter en Rishi. Maar er is in principe geen verschil. Er zijn helaas 2 doden te betreuren. Beide situaties kan ons allemaal overkomen. Als ik een boze buurman heb die beweert dat ik een gun in huis heb staat de arrestatieteam s'nachts aan mijn voeteneind om me van het bed te lichten. Als ik dan net niet de instructies opvolg is het dan einde bezorgde docent?

Ik ben daar geweest niet met de intentie om rellen te schoppen maar wel om een signaal af te geven: wij mogen als burgers kritische vragen stellen en ons kritisch opstellen naar degene die zegt het monopolie te bezitten op geweld.

-

Het is treffend verwoord, de verkrachter kwam terug. Het gebrek aan respect voor o.a. politie en leidinggevenden kwam geregeld langs de afgelopen dagen. Wie kijkt daar nou nog van op?
Wat hier gebeurd is doet mij denken aan de Braziliaan die in Engeland in een metrotoestel eindigde met zeven kogels in zijn kop, Jean Charles de Menezes. Het scheelt enkele centimeters.
Je bent opeens opgescheept met een stel leiperikken die iets van jou willen maar wat precies, tsja, dat moet je maar net meteen begrijpen, als ze er niet al meteen op los knallen dan. Het is blijkbaar de bedoeling dat wij, burgers van dit land, er op elk moment van de dag klaar voor zijn om in de lopen van pistool en geweer te kijken en als gedresseerde diertjes direct naar de pijpen van de smeris dansen. Kijk niet raar op als het gajes vasthoudt aan dit bizarre idee.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech