#Notweg en het racisme van gifmengster Makbouli

Hier kun je discussieren over #Notweg en het racisme van gifmengster Makbouli.
Het is een verschijnsel dat ik regelmatig constateer en in het bijzonder viel het mij weer eens op in diverse berichten in de (sociale) media met betrekking tot de situatie bij kamp Notweg te Osdorp, u weet wel, de (uitgeprocedeerde) asielzoekers die te zichtbaar aanwezig waren in Osdorp en die dus op respectvolle wijze Osdorp zijn uitgeveegd door de “Vredeseenheid” van burgemeester Van der Laan, om vervolgens die nacht door te brengen in een gekraakte bunker in het Vondelpark. En waar ze nou rondhangen: I don’t know.

In deze discussie mengt zich al een tijdje een zekere Jacqueline Makbouli. Makbouli is een aantal jaar werkzaam geweest bij de politie en momenteel werkt Makbouli bij het stadsdeel Oost als strategisch adviseur Openbare Orde & Veiligheid waar zij het bestuur adviseert op dit beleidsterrein, dat staat althans op haar site.

De bijdrage van Makbouli aan “het debat” is kort samengevat als volgt:

1.De Notweg-asielzoekers zijn zielig en het is een vreselijk probleem wat helaas zichtbaar is in de gemeente Amsterdam maar waar de gemeente Amsterdam niets aan kan doen.

2. De Notweg-asielzoekers nemen verkeerde beslissingen en dit komt door zogenaamde “demogekkies” (lees: ongewassen indymedia-types).

3. De term “demogekkies” is inmiddels dankbaar aanvaard door diverse Ware Onrechtbestrijders ™ die zich met de Notweg-asielzoekers bezighouden.

Maar goed, openbare orde, veiligheid v.s. asielzoekers: u voelt hem misschien aankomen.

Nu word ik ten onrechte niet wereldwijd geroemd om mijn empathisch vermogen, maar stel dat ik een uitgeprocedeerde asielzoeker uit Somalië was, dan zou iemand die jarenlang bij de politie heeft gewerkt en nu “strategisch adviseur Openbare Orde & Veiligheid” is in de gemeente Amsterdam voor mij niets meer, en niets minder zijn dan: De Vijand.

Het is dan ook op zijn zachtst gezegd curieus hoe dit schepsel wordt omarmd door Ware Onrechtbestrijders ™ in deze materie, mensen die vanwege hun innige betrokkenheid met de bewuste asielzoekers inmiddels toch een klein beetje geacht worden op de hoogte te zijn van wat een asielzoeker doorgaans vindt van politie en strategische adviseurs openbare orde.

Zo’n politie-/openbare ordetype heeft er dan ook alle belang bij om zoveel mogelijk verdeeldheid te zaaien bij de diverse onrechtbestrijders, een doelstelling waar ze uitstekend in schijnt te slagen. Zou ze iets anders doen dan verdeeldheid zaaien dan zou ze (beroepshalve) geen knip voor de neus waard zijn, dus ik bedoel het nog als compliment ook.

Waar ik me echter aan stoor is een stukje argumentatie dat op mij ronduit racistisch overkomt. En het is niet één woordje of zo, want ze hangt daar haar hele betoog van de afgelopen tijd aan op.

Citaat:
Ze vond mijn blog nogal kort door de bocht en wilde duidelijk maken dat de beslissing van de asielzoekers om niet in te gaan op de aangeboden opvang door burgemeester Van der Laan vooral een beslissing van de asielzoekers was, en niet van de demogekkies. Echter, door de asielzoekers niet te motiveren om wel gebruik te maken van het aanbod stonden zij gisteravond op straat. Een ezel had dat kunnen weten en had daarom andere keuzes gemaakt. (vet gemaakt door jvdh)
……
Ik ken inmiddels enkele mensen die zich op en rond het kamp aan de Notweg hebben ingezet en die toch echt de meeste demogekkies niet kennen (makbouli)

De demogekkies zijn dus oliedom, dommer dan ezels. En dat zijn die asielzoekers dus ook. Want ja, die lieten zich op het laatste moment even overtuigen door een paar plotseling aanwezige ongewassen oliedomme demogekkies.

Het komt niet in zo’n Makbouli (en helaas ook niet bij menig Ware Onrechtbestrijder ™) op dat hun kudde zielige schaapjes aan de Notweg misschien helemaal niet dommer is dan ezels.

En dát noem ik dus: racisme.

En dan nu wat Van der Laan, Elatik, Makbouli, die vetklep Van der Ree , en noem al die non-valeurs maar op, hadden moeten doen aan hun probleem in Amsterdam: oplossen. Niets meer en niets minder.

Jullie krijgen er stuk voor stuk vorstelijk voor betaald, dus niet naar Den Haag wijzen, niet stompzinnig zitten gif-bloggen en achterbaks twitteren, en niet je zielige poezelige handjes in onschuld wassen. Gewoon aan de slag en los dit maatschappelijke probleem op.

http://www.krapuul.nl/samenleving/93066/notweg-racisme-gifmengster-makbo...


kan dit soort gecopypaste

kan dit soort gecopypaste niet gewoon naar de prullenbak? Als ik krapuul.nl wil lezen dan surf ik wel zelfstandig naar krapuul.nl, niet naar Indymedia. Als ik naar Indymedia.nl surf, dan verwacht ik dat ik dingen te lezen krijg wat mensen zelf hebben geschreven.

yeah

cool, ik wist niet eens van het bestaan van krapuul.nl af...

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech