Syrië Het Land van Ooit

Hier kun je discussieren over Syrië Het Land van Ooit.
Het Syrische volksrevolutie die vanaf 15 maart op een vreedzame manier massaal op straat gegaan en heeft het zeker aan 4000 mensen het leven gekost en 20000 gevangenen volgens de V.N mensenrechtenchef Navi Pillay en het werkelijke dodental is zeker veel hoger ligt .
Het wordt nu uitgedraaid zoveel door het regiem als het deserteurs uit de strijdkrachten en lijkt te zijn op een burgeroorlog . Vooral na het aanval van zaterdag door deserteurs uit de strijdkrachten op een legerkonvooi toen acht militairen om het leven kwamen en zeker 40 anderen raakten gewond in noordwest van het land .
Dit aanval en welke vorm dan ook van gewapende verzet geeft het Syrische regime zo juist de gelegenheid om tweedracht te creëren tussen de Syrische componenten die uit
syncretische islamitische stromingen soennieten en Alevieten en Andre componenten bestaat 80% moslim en 20% christen , Iezidyan en andre groeperingen . In Syrië wonnen behalve Arabieren ook Koerden die 15% van de bevolking vormt , en religieuze groeperingen zoals Het grootste deel van de moslims (74 % van de Syrische bevolking) behoort tot de soennitische moslims. Daarnaast zijn er islamitische minderheden waartoe 16% van de bevolking behoort. De islamitische minderheden zijn de alawieten, waartoe ook president Assad behoort, de noessairi's (circa 7%) en de ismaëlieten (circa 1,5%). Er zijn ook Druzen (circa. 2%) en Koerdische Iezidyan 1% . De 10% christenen van de bevolking.. Zij behoren zowel tot de Oosters-orthodoxen,als tot de Oriëntaal-orthodoxen en tot de Oosters-katholieken. Er is een kleine, maar maatschappelijk belangrijke, joodse gemeenschap (circa 1500 leden) in Damascus, Aleppo en Kamishli.
Maar ook de invloedrijke religieuze politieke partijen zoals Moslim Broederschap die gesteund wordt door de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan proberen ook constant de demonstranten te dwingen wapens op te nemen om de vreedzame revolutie te veranderen en verzwakken en de mogelijkheid van controle te waarborgen.
Erdogan die op zijn beurt en rol probeert te winnen voor Turkje in de regio en in de nieuwe Syrië . heeft voor het eerst onomwonden gezegd dat de Syrische president Bashar Al Assad moet opstappen. In een toespraak op de televisie herinnerde Erdogan Assad aan het bloedige einde van de Libische leider Moammar Gadhafi en ook refereerde hij aan dictators uit het verleden, onder wie Hitler . Het is wel jammer dat vandaag na acht maanden van de Syrische Revolutie sommige proberen bewust of onbewust aan de eisen van het regiem te realiseren om conflicten te creëren tussen de componenten van de Syrische samenleving. In een interview met de Ali Bayanouni de voormalige leider van de Moslim Broederschap tijdens een lezing in een kamer op Paltalk op 24.11.2011 bevestigd hij ,dat zijn partij zou het niet accepteren ,dat de Koerden meer rechten gaan krijgen op zelfbeschikking in de Koerdische gebieden in Syrië en ook accepteert hij geen enkele projecten die de gedecentraliseerd systeem van de overheid (federale) in nieuwe Syrië hanteert. Eerder zei hij in een interview met Al-Jazeera dat meer dan 90% van het Syrische volk Arabieren zijn en soennitische moslims, met Andre worden ,dat het aantal van alle ander nationale en religieuze minderheden zijn niet meer dan 10% en hebben geen recht om wat te zeggen.
In zekere zin ,dat de status van de Koerden wordt misbruikt om de Arabische en islamitische publieke opinie te benvloeden en te mobiliseren tegen de Koerden en ander minderheden en de sektarische cultus die zich bezighouden met situaties in Syrië in overeenstemming met de belangen van Turkije en Iran en hun agenda’s en niet volgens de belangen van hun land Syrië, dit is nu helder en bekend , en hoeft niet meer bewijzen te worden.
De democratische publieke opinie in de Westerse wereld mag niet blijven zwijgen over deze feiten van Syrië en de religieuze politieke partijen tegen de Koerden en Syrische volk . De overwinning en de gerechtigheid in Syrië is de sleutel voor vooruitgang en democratie en vrede in het Midden-Oosten . En het zal een einde maken aan de onderdrukking en de voorgespelde burgeroorlog waarmee het Syrische volk al sinds de komst van regiem Assad en zijn partij aan de macht wordt geconfronteerd voorkomen. Vandaag moeten progressieve krachten in het Westen zich verenigen om de ondersteuning voor mensenrechten en democratie te vergroten.

Salman Hussein
xelat66@hotmail.com


syria

leuke artikel over ons land en mooie foto van je zelf natuurlijk hoort het bij. ik vind ,dat je goed hebt geschreven .
veel succes papa,
groeten je dochter

Het artikel is door de vele

Het artikel is door de vele kromme zinnen en spelfouten niet echt leesbaar.

Maar waar ik benieuwd naar ben is, en daar rept het artikel niet over, wie er achter al die aanslagen zit in Syrië.

De westerse media hebben dat langere tijd verhuld, maar het wordt steeds duidelijker dat Syrië slachtoffer is van een buitenlandse invasie van terreur groepen, gesteund door Qatar en Saudie Arabië, en de VS en GB. Die komen echt geen democratie brengen, maar willen slechts chaos en verdeeldheid zaaien, en een westers ingrijpen uitlokken.

Verder staat er niets in over het in gang gezette democratiserings proces, een overgang naar een meerpartijen systeem.

Ook staat er niets over de oorzaak van dit conflict, nl. de geopolitieke belangen die rond Syrië spelen (olie/aardgas).

Waarom zou het westen zich hier anders mee bemoeien? De VS heeft nog nooit een democratische ontwikkeling gesteund, wel dictators aan de macht gebracht. Dat is in dit geval niet anders.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech