Amsterdamse burgemeester schrijft de Rode Lynx: Geen scanpalen

Hier kun je discussieren over Amsterdamse burgemeester schrijft de Rode Lynx: Geen scanpalen .
Lees het origineel op De Rode Lynx:
http://derodelynx.blogspot.nl/2012/08/burgemeester-van-amsterdam-schrijf...

Zie bijlage voor de brief.

Ik kreeg m pas binnen op 3 augustus, dus de gemeente had wat moeite de email te verzenden, maargoed.

Wat natuurlijk interessant is af te vragen in hoeverre werkelijk klopt wat onze lieve burgervader ons mededeelt. Dit riekt namelijk naar een 'proefballonnetje'. Continu worden allerlei plannen gelanceerd, waarbij de politiek kijkt hoe ver ze kunnen gaan. Bewust zetten ze dan heel hoog in, om vervolgens deels terug te krabbelen nadat het publiek zijn woede heeft geuit. Een compromis lijkt dan een mooi antwoord te zijn op de publieke woede. Maar vervolgens zetten ze de rest van de stap een paar jaar later alsnog. Natuurlijk was het eigenlijk te absurd voor woorden om scanpalen neer te zetten. Wellicht echter is dat absurde dus juist het doel van dit vermeende proefballonnetje, om later met iets minder absurds alsnog de repressiemaatregelen uit te breiden.

Zoals Van der Laan al schrijft is hij op zoek naar nieuwe middelen om de burgers te controleren of zij zich aan zijn regels houden. De burgemeester moet niet denken wat we wel in goed vertrouwen afwachten wat we dan voor nieuwe maatregelen krijgen. Het vertrouwen in de politiek en met name in zijn partij is gedaald tot een absoluut nulpunt. Want dat preventief fouilleren, zogenaamd om wapenbezit en criminaliteit te voorkomen, dat kent de Rode Lynx ook goed. Jaren heb ik gewoond op een plek waar om de haverklap gefouilleerd werd. Het is werkelijk om te kotsen. Zo kon mijn halflegale huisgenoot, die laatst na bijna 20 jaar gewoond te hebben in Nederland het land moest ontvluchten voor de IND, vaak zijn eigen huis niet in of uit, omdat de politie weer eens om de hoek stond. Ik heb in het raam gezeten en meerdere keren geturfd. Wie werd er het meest gecontroleerd? Blanke yuppen bijna nooit. Andere blanke burgermannetjes en vrouwtjes ook amper. Maar zwarte mensen, Marrokanen, Turken, èn ik werden iedere keer gecontroleerd. Racisme en klassenjustitie dus. Dat dit regelmatig tot heftige reacties en tot arrestaties heeft geleid, spreekt voor zich.

Natuurlijk was het vervelend dat iedere dag het plein vol stond met dealers. Maar daar werd niets tegen gedaan. En die inbrekers heb ik met me halflegale huisgenoot wel het huis uitgejaagd. Met een 'verboden wapen', overigens. Namelijk met een flinke groot mes en een kapotgeslagen fles. Daar had ik de politie niet voor nodig. En nog nooit heeft de politie een diefstal voor me opgelost, die aangifte is alleen om maar zodat je vervolgens naar de verzekering kan gaan. Aan de politie heb je meestal geen ene kut!

Maar de politie was er wel bij toen vandaag weer werd actie gevoerd bij Bastion Hotel voor fatsoenlijke behandeling van schoonmakers door de baas. Verschillende activisten hebben weer een tijdje mogen zitten. Het laat wel weer ff zien waar de politie uiteindelijk voor bestaat. Ze zijn hier om de orde te handhaven zodat de handel en zaken door kunnen gaan, en ze zijn er om het kapitaal te beschermen tegen de arbeiders.

Dus, geliefde Eberhard, steek die scanpaal / camera's / fouilleringen / ID-kaart / talloze domme verboden / enz. maar in je reet! 'Geruststellend' was je brief niet. Maar bedankt voor je antwoord hoor.

Lees ook op de Rode Lynx:
Actie voor Bastion hotelschoonmakers - Bastion, Bastards!
http://derodelynx.blogspot.nl/2012/08/actie-voor-bastion-hotelschoonmake...


nn

nn

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech