Hongerstaking vluchtelingen in Berlijn beëindigd, een update

Nieuws, gepost door: nn op 02/11/2012 11:11:26

Wanneer: 02/11/2012 - 10:55

Donderdag 1 november 2012, in de namiddag- en vooravond hebben de hongerstakers een 4 uur durend gesprek met de federale regeringscommissaris voor migratie, vluchtelingen en integratie Maria Böhmer (CDU) en de Berlijnse senator voor integratie Dilek Kolat (SPD) gehad in een gebouw (de kunstacademie) dat aan de het plein bij Brandenburger tor gevestigd is.

Buiten de vluchtelingen zelf was het (hoewel de vluchtelingen dat zelf wel wilden) niet toegestaan om andere mensen aanwezig te laten zijn bij dat gesprek, met als reden dat het gesprek in “alle rust en sereniteit” moest kunnen plaats vinden.

Tegelijkertijd met het gesprek dat binnen gaande was, was er buiten op het tentloze vluchtelingenkamp een solidariteitsconcert van de artiesten Tapete en Crying Wölf. Alle voordien toegestane “extra” voorzieningen, als een paar campers waar de vluchtelingen 's nachts in konden overnachten aan de rand van het plein en “opslag” van drinken, werden plotseling niet meer toegestaan. Dit omdat deze niet schriftelijk zijn bevestigd door de Burgemeester. Een tijdelijk geplaatste partytent voor de media werd echter wel toegestaan door de Duitse polizei.

Na een kleine 3 uur kwam Klaus Staeck, de directeur van de kunstacademie, naar buiten met de mededeling dat Maria Böhmer de vluchtelingen niets kon beloven. Ze kon ook niet toezeggen dat de vluchtelingen niet bestraft zouden worden, omdat ze zich aan de residentieplicht hebben onttrokken. De vluchtelingen zijn onder druk gezet, oftewel aanvaarden ze de voorwaarden, of ze moesten terug naar Beieren (waar hun residentie is gelegen). Gevraagd is, aan Klaus Staeck, of de vluchtelingen drinken aangeboden hebben gekregen, tijdens dat gesprek (voor een hongerstaker is drinken heel belangrijk). Daarop is gezegd dat daar niets over gezegd kon worden.

Na 4 uur kwam het “gezelschap” naar buiten. De vluchtelingen keken niet gelukkig. De vluchtelingen hun persoonlijk dossier is bekeken en er is gecheckt waar hun procedure was op dat moment. Het is de vluchtelingen “toegestaan” tot 5 november 2012 te blijven op het plein voor Brandenburger tor, mits ze hun hongerstaking beëindigen. De vluchtelingen hebben aangegeven hun hongerstaking te beëindigen.

Maria Böhmer sprak tijdens de persconferentie over “onderzoeken” en “druk uit te oefenen”, maar er werd niets gespecificeerd, zoals te verwachten was. Echter, aan geen van de eisen gesteld door de vluchtelingen kon worden voldaan, wat de slechtste uitkomst was, als die verwacht kon worden.

Concluderend kan gesteld worden dat zolang Maria Böhmer spreekt over het individuele lot en niet over de structurele problemen, ze niet lang genoeg met de vluchtelingen gepraat heeft. Het is goed te noemen dat de vluchtelingen hun persoonlijke dossier opnieuw bekeken wordt, maar hun eisen aanhangende de structurele problemen betreffende de Duitse asielwetgevingspolitiek zijn niet eens op de agenda gezet.

De stemming op het kamp is somber en ontspannen.

Ook in Frankfurt is er een tentprotest van vluchtelingen. Op zaterdag 03.11.2012 wordt er vanaf 2: 00 pm een demonstratie in solidariteit met de vluchtelingen protesten gehouden. Ontmoetingsplek is de paardenmarkt in Frankfurt. De route leidt door het centrum van Frankfurt en eindigt op ongeveer 5 pm bij het protest kamp op Hauptwache.

Meer info en updates:

http://www.facebook.com/Refugeemarch
http://refugeetentaction.net/index.php?lang=en
http://refugeecampberlininfo.tumblr.com/
Twitter: @Anonym4us – (#refugeecamp) #rfcampWie: 
nn

Voor hen die mogelijkerwijs geïnteresseerd zijn in de (haast) letterlijke tekst uitgesproken tijdens de donderdagavond uitgesproken "statements" van de Overheidsdienaren (m/v), deze tekst is hier (uitgeschreven) te vinden (en het is / kan vooral interessant zijn om te lezen, daar er overeenkomsten met de Nederlandse situatie zijn) -de tekst is in het Duits-:

https://konstruktiversozialismus.piratenpad.de/18


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech