[A'dam] Politie overvalt woongroep n.a.v. melding die vals blijkt te zijn, maar laat arrestanten evenwel niet gaan

Nieuws, gepost door: nn op 01/11/2012 11:05:30

Wanneer: 01/11/2012 - 17:38

Vanmiddag is een pand in de Kinkerstraat in Amsterdam door een overmacht aan politie bestormd. Uit het pand werden drie mensen gearresteerd, en uit de groep aangekomen vrienden van de bewoners nog eens drie mensen.

De politie gaf hierna het pand weer vrij, onder de geruststelend bedoelde medeling dat het hier om 'een valse melding van moord' ging: kennelijk heeft een of ander gek of kwaadbedoelend iemand gebeld dat er op dat moment in het huis een moord werd gepleegd, en heeft de politie deze kans aangegrepen om snel een inval te plegen. Een aantal van de bewoners van de aldaar gevestigde woongroep zijn bekend als links of anarchistische activisten. In zo'n geval neemt de Amsterdamse politie dus niet eens de moeite om de melding te checken, maar treedt meteen hard op. Deur inrammen, mensen naar buiten sleuren, hondenbrigade erbij: burgers, slaap gerust verder, we're in charge!

Op het moment van schrijven (do 17u) zijn er nog steeds drie mensen vast. Ze zijn op straat aangehouden, alleen omdat ze op typisch Amsterdamse wijze luidkeels lieten weten wat ze van het politiegweld vonden. Op dat moment werd namelijk door agenten een stuk bouwmateriaal uit het pand ontvreemd (een zgn steunstempel), en er was niemand van de aanwezige agenten die hierover uitleg wild geven. Wel kwam daarna een agent vertellen dat het om een “valse melding” (zijn woorden) ging, en dat de arrestanten "spoedig" vrij zouden komen, na afhandeling van de administratie natuurlijk. Leugens dus, maar het pand werd uiteindelijk weer vrijgegeven.

Nu nog de arrestanten! (en ik wil mijn bouwstempel terug...).Wie: 
opletter

Let op:

https://www.indymedia.nl/node/9790

van: dont panic!/arrestogroep
zoals wordt gemeld hier en op verschillende media is er vanmiddag een inval gedaan door de politie in het actvistisch pand "de kinkycorner". er zijn meerdere mensen gearresteerd, zowel in het pand als op straat onder de mensen die op het alarm afkwamen.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat er precies gebeurd is maar volgens de hulp-officier ter plaatse was er een melding bij hun gekomen van geweld in het pand. De politie geeft inmiddels toe dat deze melding niet juist/vals was. De advocaten en de arrestogroep zijn bezig om te proberen de arrestanten vrij te krijgen op dit moment.
Zo gauw er meer informatie is zal dat hier gepost worden, graag niet verder speculeren over wat er gebeurd is of de onzin berichten die nu in hijg-media verschijnen verder verspreiden. Er is in ieder geval geen "bestorming"geweest door de mensen die op het alarm afkwamen, de politie was al aan het weggaan en een paar mensen liepen naar de deur om te vragen of ze naar binnen mochten en toen begon de politie te meppen en mensen te arresteren.

er wordt verzameld voor een lawaai demo om 19.00 in de hallen, daar zal hopelijk ook meer informatie gegeven kunnen worden.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech