Verfbommen tegen huis minister Leers

Nieuws, gepost door: Geen Bloed Aan Mijn Handen op 18/10/2012 10:03:15

Wanneer: 18/10/2012 - 02:38

18 oktober 2012

In de nacht van 17 op 18 oktober heeft 'Geen Bloed Aan Mijn Handen' de achtergevel van het huis van minister Leers van Immigratie in Maastricht (Medoclaan 187) opgesierd door middel van een aantal verfbommen.
De actie is een protest tegen het Nederlands migratiebeleid, dat onder leiding van Leers alleen maar restrictiever geworden is. Het is ook een waarschuwing. Leers vertrekt op korte termijn, maar voor de nieuwe bewindspersoon die 'immigratie' in de portefeuille krijgt, geldt: we weten je te vinden!

Leers wist zichzelf vaak prima voor te doen als de goedwillende man die ook maar het regeerakkoord -met het fikse stempel van de PVV op migratiegebied- uit diende te voeren. En dus werden vluchtelingen meer dan ooit de grond in gestampt, opgesloten, uitgesloten, gedeporteerd en tot wanhoop, tot zelfdoding aan toe, gedreven. Geen spoor van medeleven of spijt op het uitgestreken gezicht van Leers. Nooit was het zijn beleid dat betwijfeld moest worden, altijd lag het aan de vluchtelingen, die gewoon op moesten rotten, zelf.

Sinds de PVV zijn klauwen van het kabinet-Bruin 1 aftrok, is het ware gezicht van de net zo racistische CDA en VVD nog duidelijker te voorschijn gekomen. In hoog tempo probeert Leers er nog snel de ene na de andere maatregel door te duwen, zelfs wanneer daar geen meerderheid in de Tweede Kamer meer voor is.

In het volgende kabinet is waarschijnlijk geen plaats meer voor het CDA, en Leers lijkt sowieso uitgerangeerd. Maar waar de VVD en PvdA gaan samenwerken is geen hoop op een beter beleid. De PvdA is in de persoon van Job Cohen zelfs de grondlegger van het huidige migratiebeleid , dat in een vorig kabinet door partijgenote Nebahat Albayrak voortvarend werd doorgevoerd op de koers van haar VVD-voorganger Rita Verdonk.

Uiteindelijk is alles wat de parlementaire politiek te bieden heeft samen te vatten als verschuivingen in de marge. Staat en kapitaal hebben de handen stevig ineen geslagen om iedereen hun kapitalistische, racistische terreur op te leggen. Willen we serieus terugvechten, dan moeten we de bijl aan de wortels van dit systeem zetten en een meer menselijke en vrije samenleving ervoor in de plaats ontwikkelen. Een paar verfbommen zijn daarbij slechts een kleine druppel, maar laten ze een inspiratie zijn om de strijd voort te zetten.

Solidariteit met de tentenkamp-akties in Den Haag en Amsterdam!

Geen mens is illegaal! - No borders, no nations! - Viva la anarchia!Wie: 
nn

http://www.l1.nl/nieuws/193789-huis-minister-leers-met-verf-beklad#.UH_C...

foto's op limburgse nieuwssite
meer nieuws via google.nl - nieuws - leersWie: 
nn

Verfbommen tegen huis minister Gerd Leers
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/10/verfbommen_tegen_huis_minis...


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

hulde voor deze actie.
fotootjes van de media

Foto: 


Wie: 
nn

meer fotos

Foto: 

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

http://www.l1.nl/video/huis-minister-leers-beklad-met-verf-18-okt-2012#....

nu ook filmpjes.

mevrouw van de politie geeft aan dat men mag(!) demonstreren, doch de politie van Maastricht neemt het niet altijd even nauw met hun eigen opgezette demonstratierecht (als activist zijnde in maastricht). Ze passen vaak hun eigen regeltjes toe.Wie: 
nn

wow wat een filmpje zeg, had zomaar Jiskefet kunnen zijn, maar is toch echt de staat van de politie.
"mensen mogen demonstreren, maar het bekladden van een woning dat nemen we wel heel serieus natuurlijk"
-- Renske Hamming, politie Limburg-Zuid

Maar ondertussen worden de velen sterfgevallen in de Nederlandse bajes minder serieus genomen:
39 of meer in 2011 en al 4 dit jaar en dan alleen maar in bajes Vught. Tsjah prioriteiten stellen he. Verf is natuurlijk bijna terrorisme.... Leers had het zomaar tegen hemzelf aan kunnen krijgen.

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech