Tentenkamp gaat door ondanks tegenwerking gemeente Den Haag

Nieuws, gepost door: Recht op Bestaan op 05/10/2012 10:02:26

Wanneer: 05/10/2012 - 13:31

Na ruim 2 weken van tegenwerking van de gemeente Den Haag en rechtszaken tegen burgemeester Jozias van Aartsen probeert burgemeester van Aartsen nog steeds ons tentenkamp op het Koekkamp, in een slecht daglicht te stellen.

Gister kregen wij bericht dat in de Telegraaf van 4 oktober de burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen, zich negatief uitlaat over het tentenkamp Recht op Bestaan. Dit verbaast ons niet, aangezien hij vanaf het begin van het tentenkamp, ons alles onmogelijk probeert te maken.
Hier blijft het echter niet bij, omdat de gemeente in het eerste gesprek aangaf op geen enkele manier te willen helpen met sanitair etc. werd op maandag 1 oktober aan het Leger des Heils gevraagd of er gebruik gemaakt kon worden van de douches. De medewerkers wilden graag helpen, maar waren gecontacteerd door de gemeente dat er geen mensen van het Recht op Bestaan!-Kamp toegelaten moesten worden omdat ‘de gemeente alles al had geregeld’. Hier is echter op het kamp niets van te merken.

De burgemeester beweert zich zorgen te maken om de gezondheid en veiligheid van de vluchtelingen. Dan is het toch vreemd dat door ons zelf gezorgd moet worden voor artsen en toilet-faciliteiten, dat we in eerste instantie in regen en wind in open party-tenten moeten slapen en dat de politie ‘s nachts dekens van het kamp verwijdert en de bescherming van tenten (doorzichtig folie) kapot maakt en hiermee het onmogelijk maakt ons tegen wind en kou te beschermen.
Ook beweert van Aartsen dat contact met de organisatie moeilijk is en dat hij daarom via Vluchtelingenwerk NL contact probeert te zoeken. Maar er is al regelmatig contact geweest met de gemeente én Vluchtelingenwerk en zijn we altijd bereikbaar op de Koekamp. Wij nodigen de burgemeester dan ook uit om te komen kijken en met ons te praten en samen tot een oplossing te komen.

Het is jammer dat wij wederom bezig moeten zijn met het weerleggen van valse beschuldigingen, wij steken onze tijd liever in het actie voeren voor ons recht op bestaan.

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen!
Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen.

Wij strijden echter niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een
waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden! Geen mens is illegaal! Wij willen ons mensenrecht!

https://www.facebook.com/rechtop.bestaan
https://www.twitter.com/rechtopbestaan
https://www.rechtopbestaan.wordpress.comWie: 
nn

Wat ik tot nu toe mis is een overtuigende uitleg over waarom werkelijk iedereen op dat stuk land dat nederland heet zou moeten kunnen wonen. We horen over "ik doe het voor de vrijheid" en "werken aan een toekomst voor iedereen" maar verder gaat het niet. Het zou uit de mond van de ergste kapitalist kunnen komen.
Wij mogen op deze geweldige site steeds kennisnemen van jullie activiteit, gebruik die dan ook maar om alles eens wat beter toe te lichten. Gezien de toekomst willen de mensen wel horen waarom er papiertjes uitgedeeld moeten worden aan wie thuis altijd prima te vreten had.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech