Fotoverslag NVU solidariteitsmanifestatie Den Haag 29-09-2012

Nieuws, gepost door: Chris van der Mos op 30/09/2012 09:11:17

Wanneer: 30/09/2012 - 10:32

Men neme een gesloten Duitse ambassade, 11 politiek gehandicapten, niet één toehoorder, dertig minuten nationaalsocialistisch gezwets in het luchtledige en we hebben het over de zogenaamde solidariteitsmanifestatie, het nieuwe dieptepunt van de extreemrechtse Nederlandse Volksunie.

NVU solidariteitsmanifestatie Duitse ambassade 29 september 2012
NVU solidariteitsmanifestatie Duitse ambassade 29 september 2012 neonazi Rick Pa
NVU solidariteitsmanifestatie Duitse ambassade 29 september 2012 neonazi Ronald

Een legale solidariteitsmanifestatie voor Duitse neonazi’s die (politieke) tegenstanders mishandelen en neersteken, munitie en vuurwapens in bezit hebben en deel uitmaken van extreemrechtse criminele organisaties - bizar? De neonazistische Nederlandse Volksunie (NVU) vroeg er een demonstratievergunning voor aan, kreeg deze en liet haar ware aard, voor de Duitse ambassade in Den Haag, zien op zaterdag 29 september 2012.

De aanleiding voor de NVU om deze extreemrechtse solidariteitsmanifestatie te organiseren zijn politie-invallen bij Duitse neonazi’s op 13 maart en 23 augustus 2012 en de strafrechtelijke vervolging, wegens het aanzetten tot haat en discriminatie, van de Arnhemse neonazi Constant Kusters. Er zou in Duitsland en in Nederland sprake zijn van een “heksenjacht op nationalisten” en Duitse neonazi’s zouden “geslachtofferd” worden als gevolg van politieke correctheid. Aldus het persbericht van NVU voorzitter Kusters die al jaren zijn eigen heksenjacht voert tegen alle rechts-extremisten die hem niet welgevallig zijn.

De diep droevige NVU vertoning begon om 13.00 uur in het plantsoen voor de Duitse Ambassade in Den Haag, nadat de witte NVU petjes waren uitgedeeld en twee spandoeken aan de dranghekken waren bevestigd. Het was Kusters die – middels een megafoon – alle 10 NVU neonazi’s en “de beste bewoners van Den Haag” welkom heette. Dit laatste was meteen al een dijenkletser van formaat. Er was namelijk niet één belangstellende op de NVU manifestatie afgekomen; aanwezig waren - 6 fotograven, 2 journalisten en een 40 tal politie agenten - enkel om hun geld te verdienen.

De paar aanwezige nationaal socialisten die in de speeches van Constant Kusters (Arnhem), Gerard Bruins (Zwolle) en Peter van Egmond (Haarlem) hadden gehoopt op een woord van solidariteit met de Duitse geestverwanten kwamen er bekaaid vanaf. Geen woord over de 26 gearresteerde leden van de – inmiddels verboden - extreemrechtse xenofobische, racistische en antisemitische groepering Aktionsbüro Mittelrhein (AM). Zelfs over het gearresteerde AM-lid Axel Reitz werd met geen woord gerept, ondanks het feit dat hij diverse malen op NVU demonstraties heeft gespeecht.

Ook voor de neonazi’s van de extreem rechtse Nationalen Wiederstand Dortmund, het Kameradschaft Aachener Land en het Kameradschaft Hamm geen woord van solidariteit. Durft de NVU zich niet publiekelijk te associëren met kameraden die (politieke) tegenstanders hebben mishandeld, neer hebben gestoken en waarvan de politie diverse slag- en steekwapens, 1.500 stuks munitie, drie vuurwapens, portretten, een borstbeeld van Adolf Hitler en verboden extreem rechtse muziek en propaganda in beslag heeft genomen?

Het werd dus een manifestatie die haar lading niet dekte, niet in de laatste plaats omdat NVU voorzitter en speecher Constant Kusters, die de manifestatie organiseerde, vooral zichzelf als slachtoffer van “overheidsrepressie”, in het middenpunt van de belangstelling probeerde te plaatsen. Jarenlange pesterijen van politie en justitie zouden zijn deel zijn, voor het speechen op een Duitse demonstratie zou hij onlangs een boete van euro 3.000 opgelegd hebben gekregen en dan is daar nog zijn huidige lopende strafzaak voor de Almelose rechtbank voor het aanzetten van haat en discriminatie. Nationalisme zou - volgens Kusters - gelijkgesteld zijn aan pedofilie!

Kortstondig werd er door Kusters nog gerefereerd naar andere extreemrechtse politici die ook juridisch vervolgd zijn voor het doen van allerhande racistische uitlatingen: Joop Glimmerveen, Geert Wilders en Hans Janmaat. De laatste zou niet alleen juridisch vervolgd zijn maar ook nog eens als de “malle Eppie” van de Tweede Kamer zijn weggezet. Aldus de gekke Henkie van de extreemrechtse scene.

Gerard Bruins probeerde nog cachet aan zijn speech te geven door deze gedeeltelijk in het Duits te houden. De rechts-extremist Ben van der Kooi (veroordeeld voor het in de brand steken van de Djama Mashid Shaan-e-Islam moskee te Rotterdam), de neonazi Rick Pakvis (Vlaardingen) en de verstandelijk beperkte Robert Jan Koelwaard (Purmerend) hoorden het aan, begrepen het niet maar klapten toch - als ware kameraden - hun handen blauw. Over solidariteit gesproken!

Nadat Peter van Egmond – met onvervalst plat Amsterdams accent – zijn korte en onverstaanbare speech om 13.30 had beëindigd stonden er net zo weinig mensen als een half uur eerder. Gedurende de hele manifestatie was er welgeteld niet één persoon bij komen staan. Desondanks kwam Constant Kusters in het slotwoord tot de conclusie dat het een waardige manifestatie was geweest waarin de kameraden een hart onder de riem was gestoken. Wat een clown die Kusters!

Tags: NVU solidariteitsmanifestatie


Wie: 
Chris van der Mos

Het is overigens niet de eerste keer dat de neonazistische NVU solidariteitsactiviteiten ontplooit voor criminele geestverwanten. Eerder deden zij dit op zaterdag 17 mei 2003 in Apeldoorn. Toen demonstreerden 80 rechts extremisten voor de vrijlating van de gewelddadige Duitse neonazi Michael Krick. Met een SS-doodshoofd op zijn achterhoofd getatoeëerd zat Krich destijds een straf uit voor het in bezit hebben van cd's die 'in buitengewoon grove bewoordingen het bestaan van de holocaust ontkennen'.

Foto: 


Wie: 
Chris van der Mos

Hoogtepunt van de NVU solidariteitsdemonstratie – en welkome afleiding tijdens de drie onnavolgbare speeches – was het voorbijkomen van een Italiaanse ijscokar. De door de Almelose rechtbank gedagvaarde Robert Jan Koelewaard en de enkel aan blanken sperma donerende Patrick de Bruin (Veenendaal) hadden wel zin in een ijsje maar bleven solidair manifesteren.

Foto: 


Wie: 
nn

Onbegrijpelijk dat er nog mensen af komen op Kusters zijn ''succesvolle demonstraties/manifestaties''. Dat Kusters het vooral doet voor zijn eigen ego moge duidelijk zijn aan het feit dat hij zijn kop graag overal vooraan ziet en vooral geen campagne voert, maar dan weer eens dit, en dan weer dat aangrijpt om zijn ego te strelen.. Nu heeft hij zijn hoofd zelfs al op het spandoek gezet. Wat zullen die kinderen zich schamen met zo'n vader.Wie: 
nn

en dit bijeen geraapte zooitje bijstandstokkies en exverslaafden moeten ons trotse vaderland vertegenwoordigen?
sneu.Wie: 
nn

Dankzij de AFA op Indymedia krijgt de NVU nog enige publiciteit.Wie: 
nn

hoezo dankzij afa? ik zie de naam afa nergens in deze posting hoor. volgens mij heeft afa deze zielige vertoning juist doelbewust helemaal rechts laten liggen en geen aandacht aan besteed. verder lijkt me deze fotogalerij vooral geschikt om door te geven aan kafka die dit soort info verzameld, en dan mag het hier verder wel weg wat mij betreft.Wie: 
nn

Jezus, wat ziet Ben van der Kooi (wat doe hij nu in hemelsnaam bij de NVU?!) er slecht uit, zeg!Wie: 
nn

wow zijn dit junkies en tokkies ofzo.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech