Gemeente laat willens en wetens vluchtelingen in de regen overnachten.

Nieuws, gepost door: Recht op Bestaan! op 24/09/2012 09:10:12

Wanneer: 24/09/2012 - 21:17

Vandaag diende er een rechtszaak over de beperkingen die de Gemeente Den Haag heeft opgelegd aan de het tentenkamp 'Recht op Bestaan!' Zo mogen er van de burgemeester van Den Haag slecht “party”tenten worden gebruikt om zich te beschermen tegen weer en wind. Al vanaf woensdag 19 september verblijven een groep van inmiddels zo'n 40 uitgeprocedeerde vluchtelingen op het koekamp in Den Haag.


“Dit is gewoon weg belachelijk! Alle partytenten zijn vannacht kapot gewaaid, alles is door weekt, en dat noemt zich stad van vrede en recht...” aldus een van de actievoerders.

De rechter vond, net als wij, het erg jammer dat er niet gewoon in een onderlingen gesprekken uitgekomen kon worden. De rechter verzocht, nadat de beide partijen hun pleitnota hadden voorgelezen nader tot elkaar te komen. En verzocht de gemeente om nog eens te overleggen met burgemeester van Aartsen wat er dan wel mogelijk was qua tenten. Na 10 minuten schorsing was het antwoord van de gemeente: Nee, alleen “party”tenten zijn toegestaan en noemde dit zelfs een humane oplossing. Toen de rechter melde dat er woensdag om 16:00 uitspraak zou worden gedaan, vroeg hij de gemeente nogmaals of er nader tot elkaar konden komen voor een oplossing tot die tijd. Ook hier wou de gemeente niet op ingaan.

Vanaf de melding van het tentenkamp is duidelijk dat de gemeente Den Haag er alles aan doet om het protest van de vluchtelingen te beëindigen en dwars ter bomen. Eerst werd het nachtelijke verblijf verboden. De rechter was anders van mening en vond dat er ook overnacht mag worden. Een beperking dat er geen afgesloten ruimtes mogen worden neergezet werd door de politie en gemeente uitgelegd dat er alleen partytenten mogen worden neergezet. Ook het plaatsen van doorzichtig zeilen aan de zijkanten werd door de politie niet toegestaan en verhinderd. Een geïmproviseerde partytent die net een ander kleurtje had werd door 15 man mobiele eenheid weggehaald. Er zijn camera's geplaatst en er is constante politie bewaking. Over een kookstel werd ook moeilijk gedaan maar werd na overleg met de dienstdoende chef ongemoeid gelaten. Na een dag in de regen is er nog geprobeerd te praten met de politie over wat zij wel goed vinden maar ook hier was geen ruimte voor een normaal gesprek. De burgemeester, gemeente en politie laten willens en wetens mensen die al niks hebben verrotten in de regen, wind en kou.

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen! 
Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen.

Wij strijden echter niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC's, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een
waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!

Het is een schande dat een stad, die zich de stad van recht en vrede durft te noemen, zo met vluchtelingen omgaat. Dat de advocaat van de gemeente durft te zeggen dat zij dit humaan vindt laat nog maar eens zien hoe er met het recht word omgegaan. Vluchtelingen en wie dan ook blootstellen aan dit weer is niet humaan maar een schande!

https://www.facebook.com/rechtop.bestaan
https://www.twitter.com/rechtopbestaan
https://www.no-border.nlWie: 
Re

Foto's van vandaag.

Foto: 


Wie: 
nn

pas maar op zaterdag met de nazi manifestatie in de stad, dat ze niet even op de koffie komen..Wie: 
No Borders

Recht op bestaan na de storm:

Er zijn nieuwe partytenten gebracht. Vanmiddag willen ze bij de politie de gisteren in beslag genomen dekens ophalen. Er zijn dekens en kleding gebracht. Smeris die er de hele tijd stond is sinds gistermiddag weg. Rijdt nu wel vaak langs. NODIG: matjes, dekens, en eten! Steun het vluchtelingenactiekamp en kom brengen!


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech