Recht op bestaan: maandag 15 uur rechtzaak om tenten

Nieuws, gepost door: Recht op bestaan op 23/09/2012 09:11:00

Wanneer: 23/09/2012 - 22:08

De situatie in en rond het kamp:

De gemeente Den Haag doet er nog altijd alles aan om het vluchtelingenactiekamp Recht op Bestaan de kop in te drukken. Onder het mom van openbare orde wordt in principe alles verboden en moet alles dat nodig is via de rechter worden bevochten.

Den Haag? Stad van Onrecht en Macht!

In eerste instantie werd domweg geen toestemming voor de demonstratie verleend. De rechter moest er aan te pas komen om voor onbepaalde tijd dag én nacht te kunnen demonstreren op Koekamp.

De gemeente verbiedt echter nog altijd het plaatsten van (gesloten) tenten. Occupy Den Haag heeft hier ook voor moeten procederen maar mag op het Malieveld intussen tenten plaatsen, al moet er wel zicht op de binnenkant zijn (dus transparante doeken), en mag de rits niet dicht.
Op Koekamp, het terrein van Recht op Bestaan, staan nu een elftal party tenten. Dit is onderdak zonder beschutting. Dus als het waait en regent worden de mensen blootgesteld hieraan. De gemeente Den Haag, zogenaamd Stad van Recht en Vrede, ziet liever dat de mensen, die al jarenlang op straat leven en nu zichzelf zichtbaar durven maken, verrekken in de kou en ziek worden van de regen.

Voortdurend staat een politiebus bij het kamp. Af en toe betreden de smerissen het terrein om rond te kijken, foto's te maken, te proberen een praatje aan te knopen. Zien zij ook maar het minste dat burgemeester van Aartsen wel eens verboden zou kunnen hebben, dan komen ze er een einde aan maken. Zodra het vandaag ging regenen, en mensen geḯmproviseerd doorzichtig plastic aan de zijkanten van de partytenten wilden bevestigen, werd dit direct verboden. Een gasbrander om op te kunnen koken moest worden afgedwongen, maar die heeft tenslotte kunnen blijven.

Zaterdagmiddag, tegelijk met de inspirerende en strijdbare demonstratie door de stad, diende een kort geding om gedaan te krijgen dat echte tenten op het Koekamp zouden kunnen worden opgezet. De kort geding rechter verklaarde zich echter al na tien minuten niet ontvankelijk.
Reden: maandag dient de rechtzaak bij de bestuursrechter en dus vind de kort geding rechter dat het niet aan hem is om erover te beslissen.

De vluchtelingen van Recht op Bestaan moeten dus niet alleen hun bestaan opeisen, maar ook nog eens hun zichtbaarheid en de mogelijkheid tot gezamelijk protest!

Den Haag? Stad van Onrecht en Macht!

https://www.facebook.com/rechtop.bestaan
https://www.twitter.com/rechtopbestaan
http://no-border.nl/

Tags: Koekamp Den Haag Recht op bestaan vluchtelingenactiekamp


Wie: 
No Borders

Oproep van Recht op Bestaan: Het is koud op het tentenkamp op de Koekamp. Regen, onweer en harde wind. We kunnen hard warme kleren gebruiken! Truien, Jassen, mutsen, poncho's, slaapzakken, dekens, matjes en zeilen.Wie: 
nn

Wat een goeie foto bovenaan.
De mini-tentjes, nou ja stokjes met wat zeil, heel klein onderaan en dan super hoog daarboven de hutjes van de macht!
De fotograaf(ve?) hoeft echt niet meer naar World Presssssschhhhh..............`, de ene foto verteld het hele verhaal.
Maar wat hadden de jurken achter de toonbank nog vanmiddag aan te voeren?
Er was toch vandaag iets(?) aan de prins claus avenue?Wie: 
No Borders

Zojuist iemand gesproken van Recht op Bestaan, vluchtelingenactiekamp op de Koekamp in Den Haag. Zij komen straks zelf nog met een bericht. Vooruitlopend daarop:

Vandaag was het kort geding om te eisen dat echte tenten kunnen worden opgezet. De rechter heeft meermalen aangedrongen bij de gemeente in gesprek te gaan voor een oplossing, maar de gemeente weigert.

Burgemeester van Aartsen wil koste wat het kost de actievoerende vluchtelingen wegtreiteren en wordt geholpen door storm, harde wind, en regen: alle partytenten zijn verregend en verwaaid. Toch volharden 20
man en blijven! RESPECT!

DRINGEND NODIG: warme kleding, dekens, zeilen, regenponcho's, matjes! De uitspraak van het kort geding is woensdag pas. Tot die tijd moeten ze het volhouden! Voor hen die in of in de buurt van Den Haag wonen, kijk
of je nog wat kan brengen vanavond of anders morgen. De Koekamp is tegenover het Centraal Station.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech