"Gemeente Den Haag laat vluchtelingen creperen!"

Nieuws, gepost door: Recht op Bestaan! op 19/09/2012 09:05:57

Wanneer: 19/09/2012 - 16:14

Het Vluchtelingen tentenkamp "Recht op Bestaan!" is een feit! De eerste vluchtelingen zijn gearriveerd op de Koekamp en de eerste tent, een open tent, staat!


Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen!
Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen. Echter strijden wij niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen worden weggestopt in AZC's, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!

In eerste instantie wilde de gemeente het protest verbieden. Nadat een positieve uitspraak van de rechter binnenkwam, zijn vluchtelingen echter direct begonnen met het opzetten van het tentenkamp. Volgens de rechter hebben de actievoerders het recht om voor onbepaalde tijd ook 's nachts en met niet-afgesloten tenten te verblijven op de Koekamp. Burgemeester Van Aartsen vindt het echter nodig de actievoerders te treiteren bij het opzetten van het kamp.

Een niet afgesloten tent kan volgens Van Aartsen alleen een partytent zonder zijflappen zijn. Tentframes met meer dan een dak mogen niet, waardoor de politie nu dreigt met het afbreken van één van de tenten. Gezien deze opstelling van de gemeente, wordt er nu wederom een gang naar de rechter voorbereid. Er is geen mogelijkheid om tot een constructief overleg te komen, en eerdere rechterlijke uitspraken worden genegeerd door de gemeente.

Het is duidelijk dat de gemeente het de demonstranten zo moeilijk mogelijk maakt, om te voorkomen dat de vluchtelingen hun problematiek openbaar en zichtbaar kunnen maken. Tevens verspreidt de gemeente berichten die niet op waarheid berusten. Zo valt er op Westonline.nl te lezen:

"‘Maar nu de rechter heeft verboden om tenten op te zetten, kunnen wij ook in het donker beter toezicht houden,’ zegt de woordvoerder van van Aartsen."

Wederom een dwaalspoor van de gemeente, het gaat namelijk expliciet over gesloten tenten. Ter verduidelijking, een eerdere uitspraak van de Haagse voorzieningenrechter over een zaak aangespannen door OccupyDenHaag, luidt:

"[Dat het bij een...] manifestatie met een permanent karakter inherent is dat enkele basisvoorzieningen nodig zijn [om demonstranten...] tegen de weerselementen te beschermen [...]. Zonder een limitatieve opsomming te willen geven overweegt de voorzieningenrechter dat bijvoorbeeld een party-tent of iets van dien aard is toegestaan, evenals een niet afgesloten tent met "transparante ramen"".

Recht op Bestaan! vindt het jammer dat er nu veel tijd verloren gaat aan getreiter van de gemeente, terwijl het belang van een humane oplossing voor de problematiek van vluchtelingen de volle aandacht zou moeten krijgen.

Recht op Bestaan! benadrukt dat er vanaf vandaag voor onbepaalde tijd, 24 uur per dag op de Koekamp gemanifesteerd zal worden. Het tentenkamp staat nadrukkelijk open voor vluchtelingen van alle nationaliteiten. De komende dagen zullen er vanaf de Koekamp demonstraties vertrekken, waarbij donderdag de beëdiging van de 2e kamer aangedaan wordt. Vrijdag is er een actie bij de Dienst Terugkeer en Vertrek. Zaterdag zal er een grote demonstratie gelopen worden door de Haagse binnenstad.

https://www.facebook.com/rechtop.bestaan
https://www.twitter.com/rechtopbestaanWie: 
No Borders

Laatste nieuws: Een tent met soortgelijk frame als partytenten waar toen het ging regenen een zeil overheen werd gedaan, is in beslag genomen door 15 ME'ers!
Dit is gefilmd. Er staan permanent drie ME bussen, die bij het minste ingrijpen. De groep groeit. Vannacht wordt het in de kou onder de open lucht slapen. Morgen nieuwe rechtszaak!

volg de tweets
https://twitter.com/rechtopbestaan
https://twitter.com/#!/No_Border_Net

of kijk op
www.facebook.com/rechtop.bestaan

en/of op
http://no-border.nl/Wie: 
No Borders

Zojuist op de foto gezet: smeris plaatst mobiele camera's om de vluchtelingen van Recht op Bestaan te kunnen bespioneren..

Foto: 


Wie: 
nn

Op de eerste dag (woe 19 sept 2012) van dit vluchtelingenactiekamp, en de actievierdaagse, veel problemen met de smeris. De gemeente Den Haag probeert het protest onmogelijk te maken. Een geïmproviseerde party-tent die bescherming moet bieden tegen regen (stokken met zeil) wordt door vijftien man ME weggetrokken, mobiele camera's worden geplaatst, en alles moet worden bevochten. Hier wat beelden van deze eerste dag.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech