Verkiezingspropaganda verwijderd

Nieuws, gepost door: Werkgroep Solidariteit op 02/09/2012 09:07:33

Wanneer: 02/09/2012 - 18:31

Afgelopen weekend zijn door heel Nijmegen verkiezingsborden overgeplakt en zijn er vele extreem rechtse stickers verwijderd. Het doel was enerzijds om te laten zien dat extreem rechtse propaganda niet welkom is in Nijmegen en anderzijds zetten de activisten vraagtekens bij verkiezingen in het algemeen. "Wij hekelen het gebrek aan keuze, alle partijen zijn spelers van hetzelfde spel. En wij hebben dit spel lang genoeg gespeeld" aldus één van de activisten.
Posters
De partijen waarvan verreweg de meeste posters zijn overgeplakt door de posters met de antiracistische tekst "geef angst en haat geen stem" zijn de PVV, SGP, CDA en VVD. "Of het nu buitenlanders haten, vrouwen haten of het systematisch uitsluiten van economisch zwakkeren is deze partijen hebben er een handje van. Wij zijn het zat om tegen de koppen van de lijsttrekkers aan te kijken, het zijn dezelfde koppen die hun gal over ons heen spuwen vanuit Den Haag". De activisten hekelen verder het gebrek aan keuze bij deze verkiezingen "Desondanks dat wij natuurlijk het meest kotsen op de partijen met een duidelijk racistische, vrouwonvriendelijke, xenofobe boodschap bieden ook de andere partijen weinig hoop. Wij willen een samenleving waar het kapitalisme is afgeschaft, waar de welvaart wordt verdeeld, waar de mensen gelijk zijn en waar er wordt geleefd op basis van solidariteit en wij wijzen de huidige samenleving op basis van uitsluiting en waar de economie voor de mensen staat af"

Het plakken van de posters bleef overigens niet beperkt tot de verkiezingsborden, ook vuilnisbakken, bouwmuren en electrahokjes werden beplakt.

Stickers
Verder zal het enkele vroege zaterdagbezoekers van het centrum in Nijmegen zijn opgevallen dat er enkele tientallen stickers van de PVV op vuilnisbakken zijn geplakt. De activisten hebben de stickers nagenoeg allemaal overgeplakt. "Dat je op tv, in de krant en op internet wordt geconfronteerd met het nationalistische en racistische gal van de PVV is tot daar aan toe maar met een sticker op de prullenbak waar je net het servetje van je broodje falafel in wil gooien komt het wel erg dichtbij" aldus één van de actievoerders. "Mensen zijn de PVV sowieso goed zat en het kan hard aankomen als ook nog eens op je vrije dag dit racistische gedoe in je gezicht wordt gewreven" voegde een andere actievoerder toe.

Tags: antifa Nijmegen PVV


Wie: 
hihamedia

En de lokale media pikken het op

http://nijmegen.nieuws.nl/82034/verkiezingspropaganda_in_nijmegen_verwij...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech