Verslag solidariteitsactie voor Pussy Riot

Nieuws, gepost door: Autonomen Den Haag op 25/08/2012 08:12:46

Wanneer: 24/08/2012 - 23:24

Een bont gezelschap van zo’n 40 activisten voerden vandaag actie voor de deur van de Russische ambassade om zo hun solidariteit met het feministisch punkcollectief Pussy Riot te uiten.

Met trommels, toeters, fluitjes en spandoeken met teksten als “stop the repression on sexuality and artistic expression” en “Freedom for Pussy Riot” eiste de 40 activisten de onmiddellijke vrijlating van de 3 Pussy Riot leden die afgelopen week tot 2 jaar strafkamp veroordeeld zijn voor het spelen van een anti Poetin nummer in de grootste rooms katholieke kerk van Rusland.

Over heel de wereld besteed de media vol op aandacht aan de actie van Pussy Riot, want wat is er mooier dan negatieve berichtgeving over Rusland. Echter blijft de media erg oppervlakkig over de achterliggende gedachten van Pussy Riot. Waar de tekst van het nummer daadwerkelijk over gaat en de idealen van Pussy Riot worden helaas nauwelijks genoemd.

De actie was namelijk gericht tegen het samengaan van de Russische Orthodoxe Kerk (ROC) en de Poetin-regering. Het ROC staat pal achter Poetin waardoor protest en verzet de kop in wordt gedrukt. Zo heeft de Kerk Poetin bijvoorbeeld benoemt als heilig figuur en riep zij de bevolking op om daarom niet in verzet te komen tegen Poetin en zijn beleid. Op deze manier is het ROC de tweede grote speler in het vuile politieke spel in Rusland en zorgen het ROC en de Poetin-regering voor een wederzijdse instandhouding van hun macht. Pussy Riot deden hun actie op het altaar van de kerk: een plek die officieel verboden is voor vrouwen. Deze symbolische locatie versterkte een tweede boodschap van Pussy Riot, namelijk dat er verzet moet komen tegen de patriarchale en seksistische moraal en waarden die de Kerk promoot. Zoals Pussy Riot zelf liet weten is er in Rusland geen ruimte voor “vrijheid van keuze en de vorming van politieke, gender en seksuele identiteit, kritisch denken, multiculturalisme en aandacht voor hedendaagse cultuur”.Naar aanleiding van de actie van Pussy Riot bracht de Unie van Vrouwen van het ROC zelfs een statement uit tégen feminisme.

De strijd van Pussy Riot is meer dan de strijd om vrijheid van meningsuiting alleen. Het is een totaal strijd tegen kapitalisme, religie, conventionele moraal, ongelijkheid en het gehele zakelijke staatsbestel. Net als wij, strijd Pussy Riot voor een wereld zonder uitbuiting. We are all Pussy Riot!

Solidariteit met het internationale feministische verzet!
Tegen kerk, staat en kapitaal! Free Pussy riot!

Autonomen Den Haag

http://autonomendenhaag.wordpress.com

Tags: autonomen PussyRiot


Wie: 
nn

'rooms katholieke kerk'? wist niet dat de Russische Federatie zo 'groot' was? volgens mij bestaat er wel een grote Russisch Orthodoxe Kerk.Wie: 
nn

Pussy yam yam
gelezen op Kleintje Muurkrant:
maandag 20 augustus 2012
Komt er in de Sint Jan in Den Bosch ongevraagd een kluitje overvalmutsen binnen en die geven daar up camera een shocking showtje weg in de rijke traditie van New Kids Turbo. Brullen dat Beatrix een gore anti-democratische bitch is en dat ze op moet zouten. De opnames van hun optreden en hun arrestatie worden wereldwijd verspreid en iedereen die dagelijks de vodden van Sjuul Paradijs en Mark van Thillo consumeert of de nieuwsgaring van de glazen tiet aanbidt roept dat de meiden moeten worden vrijgelaten. Vrijheid van meningsuiting, nietwaar.
Maar wat gebeurt er met die mutsen? Die gaan achter het gaas. Krijgen een lekker lang voorarrest, brengen een bezoekje aan het Pieter Baan en worden aan het eind van de rit niet goed snik verklaard en opgeborgen in een instituut waar de AWBZ-premie welig staat te bloeien. Met als buurman die gozer die in 2010 de Gouden Koets wat bijlichtte met een waxinelichtje.
In Rusland gaat dat anders. Daar krijgen ze twee jaar goelag. Terwijl je je toch ernstig moet afvragen of in ieder geval eentje van de drie Poessies wel fris in het hoofd is. Want die Nadezda Tollokonikova heeft ze in het jongste verleden al vaker flink bruin gebakken. Zo liet de met een Canadees paspoort rondrollende poes zich voor het oog van de gretige camera in een Moskou’s museum orgieniek stampen terwijl ze zwaar zwanger was en assisteerde bij een filmscene waarbij een collega poessie een kip uit de vriezer van een supermarkt haalde en de kouwe versnapering in haar open doos duwde. En nou noemen we maar twee projecten uit haar rijke assortiment aan vooruitstrevende projecten in de publieke ruimte. Vrije expressie? Kunstzinnig? Nou meer kutzinnig. Dat meisje moet nodig voor onderzoek naar de Pjotr Baanski en dan maar een tijdje kroelen met een waxinewerper. Vrijheid van meningsuiting? Sure. Maar waarom heeft de Canadese regering dan nog niet om haar uitlevering gevraagd? Die kijken wel uit.Wie: 
Blokletter

Ik kan niets vinden over die Nadezhda Tolokonnikova en die diepvrieskip en dat museum.
Dus ik zeg: "Pics or it didn't happen"
En ook vanuit journalistiek oogpunt moeten dit soort ernstige beschuldigingen toch met bronnen en feitenmateriaal onderbouwd worden. . .Wie: 
nn

Overzicht van Voina's acties: www.artnet.com/magazineus/reviews/brown/voina4-29-11.aspWie: 
nn

Hier komt een opname (zoals gewenst) porno in aanwezigheid van ouders met kinderen die het Museum aan het bezoeken waren
http://www.youtube.com/watch?v=7IynaB_5iE8


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech