Kraak Harmen Jansweg te Haarlem

Nieuws, gepost door: nn Haarlem op 23/08/2012 08:10:50

Wanneer: 20/08/2012 - 20:55

Op maandag 20 augustus 2012 is het bedrijfspand aan de Harmen Jansweg 36 te Haarlem her ingebruik genomen door een groep gemotiveerde krakers en sympathisanten.
Het bedrijfspand van het bedrijf Innaren Properties B.V. staat al leeg zins eind oktober 2007 toen het gevestigde bedrijf Dantuma het pand vertrok naar een nieuwbouw pand aan de overkant. Kort daarna is er anti-kraak in het pand geplaatst die zich bezig hielden met kunst, ateliers en andere activiteiten. Tot zo een 2 jaar terug, de Kunstenaars uit het pand zijn gezet. En het pand leeg gestript en verloederd achtergelaten werd.
Nu is er een sloopvergunning voor het bedrijfspand aangevraagd, terwijl er nog geen bestemming voor het desbetreffende terrein is, was dus zou betekenen dat er weer een groot braakliggend terrein in Haarlem ligt, zoals de vele die Haarlem al kent.

Met deze bewoning wilt de kraakgroep het desbetreffende pand weer het aanzicht geven dat het verdient, in plaats van de verloedering waar het nu aan onderhevig is. En hier de ruimte maken voor ateliers en workshops voor plaatselijke kunstenaars en omwonende om hier hun creativiteit kwijt te kunnen en een weggeefwinkel vestigen waar mensen hun oude nog bruikbare kleding of spullen langs kunnen brengen en de mensen kunnen rond kijken voor gratis spullen die zij zelf kunnen gebruiken tot de tijd dat er daadwerkelijk een bestemmings-plan is voor het bedrijfsterrein.Wie: 
nn

Dit zijn van die super degelijke gebouwen uit de jaren 70. Je ziet het aan de constructie van het gebouw. Een degelijke betonconstructie bestaande uit kolommen, balken structuur met een verbonden betonvloer waarschijnlijk waardoor het hele gebeuren 1 geheel is. Vaak is het zo dat bij dit soort gebouwen de gevels en het dak de meeste aandacht nodig hebben. Dat heeft te maken met de huidige bouwfysica eisen. Dwz geluid en warmte-isolatie. Het aardige van dit soort gebouwen is dat je ze heel makkelijk kunt optoppen. Dat wil zeggen er een stuk boven op bouwen. Meestal gebeurt dit met een lichte staalconstructie. Of je kunt het dak bv isoleren en een gras of moesttuindak van maken. De gevels zou ik er uiteindelijk vanaf halen en er geïsoleerde beglazing toepassen en een geïsoleerde wand.

Kortom, mogelijkheden zat voor dit soort gebouwen. Krakers, proficiat met jullie nieuwe aanwinst en maak er wat moois van.Wie: 
nn

Er worden veel te weinig woningen gebouwd in Kennemerland ook met het argument dat er geen plaats voor is. De wachttijd voor een woning is absoluut te lang met als gevolg dat je " eeuwig " in het twee kamertjes circuit in aso flats blijft want de grotere woningen in de meer aantrekkelijke omgeving daar voor heb je acht tot tien jaar of meer nodig. Als je ( weer ) moet vluchten vanwege anti sociale toestanden samengevat dan is de kans groot dat je in een vergelijkbare situatie komt. Wat voor een leven is dat gruwelijk. Er is een zwarte lijst in Kennemerland maar dat helpt niet tegen anti sociale toestanden als geweld figuren die zo als dat dan wordt genoemd door hun begeleiders geen dag en nacht ritme bijv.
Als er al een begeleider is of inmiddels weg bezuinigd. Types niet zelden met een psychiaterische achtergrond. Die worden niet uitgezet of bij uitzondering. Als je veroordeeld bent tot wachtlijsten voor een woningen " sociale woningbouw " dan weet je waar ik over schrijf. Verhuurders bezuinigen wegens scheef gelopen speculatie en directeuren met een salaris boven Balkenende norm en dergelijke. Juridische procedures kosten geld het beantwoorden van een brief kost geld. Koop maar een vast een kunst gebit want die psycho met zijn rij halve liter bier bikken van B merk en blow walm op z'n balkon met z'n dito vriendjes gaat je in elkaar rammen. Als je je nergens mee bemoeit en iedere nacht wakker ligt dan zit je goed ? Nee. Als je in het vizier van zo'n figuur bent dan lig je er uit of erger. Niemand helpt je ook de politie niet. Wel tragikomisch zo'n reactie over de degelijkheid van het gebouw.
Ik heb zelf mee gemaakt hoe bewoners ( e.a. ) kunnen slopen zelf zo erg dat er een camera werd opgehangen door de verhuurder om ze te betrappen. Afgezien daar van : zeker Haarlem is een
rottig platte lands stadje waar het toch al snel " ons kent ons " is. Dat is al helemaal het geval met de dorpen van Kennemerland. De asoos kennen elkaar.Wie: 
nn

" Waar is die homo / hoer naar toe verhuist ? Naar Schalkwijk ? Dan ligt hij / zij er binnen een jaar uit. "
Vluchten onmogelijk. Voor de duidelijkheid de asoos noemen iedereen een homo. Het bekende homosexuele stel uit Utrecht heeft door een civiele procedure 35.000 binnen gehaald was in het nieuws deze week. De vraag is of dat hun onkosten dekt mogelijk hebben ze hun huis met verlies verkocht toe ze moesten vluchten. Zo'n civiele procedure is vaak geen haalbare zaak voor een armoezaaier in de Bijstand. Al helemaal niet als ALLE buren problematisch zijn allemaal in de uitkering of sociale werkplaats in combinatie met de hele nacht schreeuwende gesprekken met visite drugs enge honden diefstal inbraak vandalisme vervuiling enzv. Tegen wie moet je dan procedren ? Tegen de verhuurder ? Al helemaal niet haalbaar. Die verhuurder weet precies wie er woont ook al zal die verhuurder dat ontkennen. Verhuurders ontruimen alleen snel als er een huurschuld is. Als het om geld gaat dan worden ze actief.Wie: 
nn

Doordat wij ook in een aso buurt woonde waren ook wij verplicht om te verhuizen. Het is een waanzinnige achterlijke situatie. Een paar van die flodder types regeren in de wijk. Een heleboel hulpverlening wordt erop gezet, continu overlast en een hoop politie. Het is voor hun een manier van leven. Ik ben dit soort figuren echt gaan minachten. Maar wat ik nog het gruwelijkste vind is dat er aan dit soort figuren heel veel aandacht wordt besteed en dat het wel veel werkgelegenheid oplevert, denk aan justitie, hulpverlening etc., en als je gewoon een baan heb wordt je eigenlijk voor gek versleten. Deze levensstijl heeft veel voordelen. Je hebt altijd wat te doen en je hebt wat je ook uitvreet in Nederland altijd onderdak, aandacht en je kunt gewoon op vakantie gaan met je auto. Onder andere deze situatie heeft ervoor gezorgd dat ik de overheid wantrouw en dat ik me ben gaan verdiepen in boeken als: Leven aan de onderkant van de samenleving. Van Theodore Dalrymple. Het legt een beroerd stukje samenleving bloot: als je normaal doet heb je het tamelijk zwaar. Zeker als je in dat soort buurten woont. Ik heb een keer tegen zo'n groen-links wethouder gezegd: stuur die gasten toch naar een soort van werkkamp voor 5 jaar en zuig ze helemaal leeg. Als ze uit dat kamp komen wil ik van die ingevallen gezichtjes zien.

Ik heb het dus over echte aso figuren die niet willen en die al legio kansen hebben gehad, eindeloos veel kansen. Echt heel veel kansen. Ook daar zit een limiet aan. Desondanks blijft de constructie van het gekraakte pand zeer waardevol en feliciteer ik de krakers met hun behaalde succes.Wie: 
nn

THE PEOPLE OF THE ABYSS
http://london.sonoma.edu/Writings/PeopleOfTheAbyss/
Ik heb het boek nog niet gelezen maar ik moest er aan denken. Die aso flats zijn nu min of meer " woon scholen " zo als die vroeger aan de rand van de stad waren met dat verschil dat nu asoos er de baas zijn. Armen zorg anno 2012.Wie: 
anarcho

He Raymond zit je weer te janken over je tyfus bijstand, opkankeren met je gejank, ik hoop dat je "aso" buren je (weer) een keer te grazen nemen:)
vieze verklikker!!!!Wie: 
nn

.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech